PREVIEWS PICKS (MAY 2014)

previewsmayΗ αντίστροφη μέτρηση για να αποκτήσουμε τα comics που θα κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο άρχισε! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σημειώσετε τις προτιμήσεις σας. Δεν ξέρετε τι να διαλέξετε; Ευτυχώς που οι Γιώργος Χατζηκωστής και Δημήτρης Σακαρίδης είναι πρόθυμοι να σας πάρουν από το χεράκι (too creepy?) και να μοιραστούν μαζί σας τις επιλογές τους από τον κατάλογο της Diamond.

Όπως θα δείτε, οι επιλογές τους είναι αρκετές, καθώς οι εκδοτικές φροντίζουν να μας ξεπαραδιάσουν και να αδειάσουν τον κουμπαρά των διακοπών μας. Από την άλλη, τι αξία έχουν λοι διακοπές, χωρίς νέα comics να διαβάζεις;

BLUE PAGES (Γιώργος Χατζηκωστής)

Δεν είναι και το πιο συγκλονιστικό PREVIEWS, αλλά όλο και κάτι κατάφερα να ξετρυπώσω από τις σελίδες του. Κάποια comics που δείχνουν συμπαθητικά και ελπίζω να βγουν και καλά, ενώ κάποια άλλα αξίζουν αναφοράς, εξαιτίας της δημοτικότητας των χαρακτήρων ή των δημιουργών.

ROCKET RACCOON #1 (Marvel Comics, pg. M18, $3.99)
THE LEGENDARY STAR-LORD #1 (Marvel Comics, pg.Μ22, $3.99)
Μιας και η ταινία των Guardians Of The Galaxy δεν απέχει και πολύ από το να βγει στις αίθουσες, η Marvel εκμεταλλεύεται το γεγονός αυτό για να σπρώξει δυο νέες ongoing σειρές, με δυο από τα μέλη της ομάδας σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Skottie Young αναλαμβάνει το ROCKET RACCOON και δεν φαίνεται και άσχημο.

SPIDER-MAN 2099 #1 (Marvel Comics, pg. M24, $3.99)
Απόπειρα διόρθωσης του μέλλοντος, επηρεάζοντας το παρόν, και όλα αυτά τα τράβαλα που έχουν τα ταξίδια στο χρόνο. Ο Peter David επιστρέφει στον τίτλο που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με τον ανερχόμενο William Sliney στο πλευρό του.

100TH ANNIVERSARY SPECIAL #1 – GUARDIANS OF THE GALAXY (Marvel Comics, pg. M26, $3.99)
100TH ANNIVERSARY SPECIAL #1 – SPIDER-MAN (Marvel Comics, pg. M27, $3.99)
100TH ANNIVERSARY SPECIAL #1 – X-MEN (Marvel Comics, pg. M27,$3.99)
100TH ANNIVERSARY SPECIAL #1 – AVENGERS (Marvel Comics, pg. M28, $3.99)
100TH ANNIVERSARY SPECIAL #1 – FANTASTIC FOUR (Marvel Comics, pg. M28, $3.99)
Μια σειρά από one-shots που παρουσιάζουν τη τροπή που μπορεί να έχουν πάρει οι τίτλοι της Marvel το 2061, όταν θα έχει κλείσει αιώνας από το μπαμ που έγινε με το FANTASTIC FOUR το 1961. Ναι, ξέρω, κουραφέξαλα, αλλά μπορεί να έχουν και πλάκα.

stormSTORM #1 (Marvel Comics, pg. M64, $3.99)
Προώθηση των δικαιωμάτων των mutants, ταξίδια σε όλη την υφήλιο, μάχες με τυράννους και ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και ένας γενικευμένος αγώνας για έναν καλύτερο κόσμ., Προφανώς ο Greg Pak δεν έχει σκοπό να δώσει στην Storm μια χαλαρή ζωή σε αυτή τη νέα σειρά της. Δύσκολο να είσαι βασίλισσα στη Marvel σήμερα.

ALIAS OMNIBUS HC (Marvel Comics, pg. M84, $99.99)
SPIDER-MAN: THE COMPLETE ALIEN COSTUME SAGA BOOK 1 TPB (Marvel Comics, pg. M103 – $44.99)
CAPTAIN AMERICA EPIC COLLECTION: SOCIETY OF SERPENTS TPB (Marvel Comics, pg. M105 – $34.99)
Από τα όσα σκοπεύει να εκδώσει η Marvel με ράχες, αυτά είναι τα τρία που βρήκα πιο ενδιαφέροντα. Ελπίζω το ALIAS να είναι τόσο καλό όσο το θυμάμαι, γιατί έχουν περάσει και κάτι χρόνια και δε θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου, μιας και δεν είναι φτηνό, αφού διαθέτει και τα 28 τεύχη της σειράς, ένα WHAT IF? καθώς και bonus υλικό. Αν δεν είστε φίλοι της γραφής του Brian Michael Bendis, μακριά!

Τα άλλα δυο τώρα, είναι κλασικές και ημί-κλασικές ιστορίες από τα δοξασμένα 80s, με τον Spidey να μπλέκει για πρώτη φορά με το μαύρο συμβιωτικό κουστούμι, ενώ ο στρατιώτης που δεν πήρε ποτέ προαγωγή αντιμετωπίζει χίλια μύρια προβλήματα, καθώς διαπράττει και τον πρώτο του φόνο (παρντόν;).

THE GOON: OCCASION OF REVENGE #1 (of 8) (Dark Horse, pg. 34, $3.50)
Παρά το πολύ ωραίο σχέδιο του, ουδέποτε με συγκίνησε το έργο του Eric Powell. Παρόλα αυτά, όσοι διαφωνούν με το γούστο μου στη συγκεκριμένη περίπτωση, σίγουρα θα χαρούν με το νέο αυτό limited series.

LEAVING MEGALOPOLIS HC (Dark Horse, pg. 44, $14.99)
Όταν οι superheroes έχουν αντιστρέψει τις προτεραιότητες τους και, αντί να σώζουν κόσμο, τον σκοτώνουν, μια ομάδα επιζώντων επιλέγει να το σκάσει από την πόλη. Και μόνο από την περιγραφή, καταλαβαίνω ότι θα ξεκινήσουν καμιά δεκαριά στην αρχή και, μέχρι το τέλος, ζήτημα είναι να έχουν μείνει δυο. Παρόλα αυτά, συμπαθητική ιδέα, από το team των Gail Simone και Jim Calafiore (SECRET SIX).

Groo_Conan1GROO VS CONAN #1 (of 4) (Dark Horse, pg. 45, $3.50)
Ώπα. Αυτό εδώ έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει κάτι χρόνια πριν ή κάνω λάθος; Μισό λεπτό, εγώ είχα γράψει το PREVIEWS PICKS τότε! Οπότε, με ένα απλό copy-paste, έχουμε:

Πραγματικά, είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί άργησε τόσο πολύ να γίνει αυτή η συνάντηση. Πανύβλακας εναντίον βαρβάρου και να δούμε τι θα μείνει όρθιο, μετά από αυτή την κοσμοϊστορική συνάντηση.

Με κάτι τέτοια shortcuts, δε γλιτώνω την μείωση μισθού.

GRAYSON #1 (DC Comis, pg. 80,$2.99)
NEW SUICIDE SQUAD #1 (DC Comics, pg. 82, $2.99)
TEEN TITANS #1 (DC Comics, pg. 83, $2.99)
Φρεσκαδούρα σε ongoing series από τη DC για αυτό τον μήνα. Τα NEW SUICIDE SQUAD και TEEN TITANS υποθέτω ότι είναι αυτονόητο το τι ακριβώς διαπραγματεύονται, ενώ το GRAYSON κάνει την διαφορά, καθώς ο τέως Robin/Nightwing αφήνει τα υπερηρωιλίκια και αρχίσει τα κατασκοπiλίκια. Ναι, super-spy comic book, γιατί όχι; Όμως, το κακό λογοπαίγνιο “You might think you know Nightwing – but you don’t know Dick” θα μπορούσε να λείπει. Είναι σαν τις σαχλαμάρες που λέμε στα meetings του Comicdom όταν δεν αυτολογοκρινόμαστε.

HARLEY QUINN INVADES COMIC-CON INTERNATIONAL: SAN DIEGO #1 (DC Comics, pg. 113, $4.99)
Τούτο δω το πραγματούδι, μου κάνει για κάτι εντελώς meta-post-whatever και ο τίτλος και μόνο δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες και ίσως να έχει και πλάκα, αν δεν καταλήξει εντελώς αυτοναφορικό. Στα credits, οι Amanda Conner και Jimmy Palmiotti, οπότε το σκέφτομαι κάπως.

THE NEW 52 FUTURE’S END (DC Comics, pg. 122-136)
Μισός τόνος – και βάλε – τίτλων, σχετικών με το event που μας πάει πέντε χρόνια μπροστά σε DCU time. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να κάτσω να αναφέρω όλα όσα βρίσκονται σε αυτές τις σελίδες, αλλά σας πληροφορώ ότι και πάλι θα υπάρχουν 3D Motion εξώφυλλα. Καλή σας τύχη.

THE FLASH OMNIBUS VOL.1 HC (DC Comics, pg. 154, $99.99)
Πίσω στο ξεκίνημα της Silver Age μας πάει αυτό το Omnibus, τότε που το μόνο κίνητρο που χρειαζόταν κάποιος για να φορέσει παρδαλά κολάν, ήταν να του συμβεί ένα ατύχημα και να είναι – πάνω από όλα – καλός άνθρωπος. Οι πρώτες ιστορίες του Barry Allen / Flash, που βγάζουν μια υπέροχη αίσθηση αθωότητας και έβαλαν τις βάσεις για το όσα ακόμα διαβάζουμε.

RAGNAROK #1 (IDW, pg. 180, $3.99)
Ο Walter Simonson, σε νέα διμηνιαία σειρά σκανδιναβικής μυθολογίας! Η καλύτερη αφορμή για να ξεσκονίσει κανείς τα Viking Metal CDs του.

THE-SQUIDDER-1-A-Ben-TemplesmithTHE SQUIDER #1 (IDW, pg. 183, $3.99)
Lovecraftιανά πλοκάμια, post-apocalyptic περιβάλλον και Ben Templesmith σε σενάριο και σχέδιο. Δεν ξέρω αν θα διαβάζεται, σίγουρα όμως θα είναι όμορφο οπτικά.

LOW #1 (Image, pg. 218, $3.99)
Σε ένα μακρινό μέλλον, η επιφάνεια της γης δεν είναι πλέον κατοικήσιμη και η ανθρωπότητα έχει καταφύγει στα βάθη των θαλασσών προκειμένου να επιβιώσει. Όταν όμως ένα probe, από τα πολλά που είχαν ως αποστολή την ανίχνευση του σύμπαντος για την εύρεση ενός νέου πλανήτη, επιστρέφει, τότε κάποιοι πρέπει να επιστρέψουν στην επιφάνεια για να το εντοπίσουν. Μόνο που έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια πλέον και η επιφάνεια της γης είναι άγνωστη για του ανθρώπους. Το 3σέλιδο preview από το νέο πόνημα των Rick Remender και Greg Tocchini αφήνει θετικές υποσχέσεις.

SUPREME BLUE ROSE (Image, pg. 222, $2.99)
Ο Warren Ellis υπογράφει το σενάριο, το comic έχει κάτι να κάνει με multiverse και την πραγματικότητα γενικώς και ελπίζω όχι μόνο να έχει φιλτράρει τις ιδέες του, αλλά και να τις έχει αναπτύξει ικανοποιητικά.

BLACK KISS 2: XXXMAS IN JULY SPECIAL ONE SHOT (Image, pg. 235, $5.99)
Μέσα στο κατακαλόκαιρο κυκλοφορεί αυτό το one-shot, μέρος της γνωστής ερωτικής σειράς, με την υπογραφή του Howard Chaykin. Προσωπικά, τον Chaykin τις περισσότερες φορές τον βαριέμαι αφάνταστα, ακόμα και στα καλά του, πόσο μάλλον τώρα, όταν ακόμα και άνθρωποι του περίγυρού μου που τον εκτιμούν περισσότερο του έχουν γυρίσει την πλάτη. Αξίζει όμως μια αναφορά.

GREEN PAGES (Δημήτρης Σακαρίδης)

Επειδή αυτή η βδομάδα είναι απλά παρανοϊκά γεμάτη με χιλιάδες υποχρεώσεις και ο χρόνος μου είναι πάρα πολύ περιορισμένος (αυτό το κείμενο γράφεται Πέμπτη μεσημεροαπόγευμα, by the way), θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Οι πιθανότητες να τα καταφέρω είναι περίπου 50-50, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ…

zombie_tramp_1ZOMBIE TRAMP #1 (Action Lab Entertainment, pg. 280, $3.99)
Επειδή, προφανώς, αυτό που χρειάζεται η βιομηχανία και το κοινό είναι ένα comic με τον τίτλο “ZOMBIE TRAMP”. Επαναλαμβάνω, “ZOMBIE TRAMP”. Σοβαρά, δηλαδή (σημειώνω ότι υπάρχουν και special edition εξώφυλλα, που κοστίζουν $4.99. Προφανώς επειδή είναι “extra trampy”…).

LIFE WITH ARCHIE #36 (Archie Comics, pg. 290, $4.99)
Αν δε ζούσατε σε σπηλιά τις τελευταίες εβδομάδες (ή, για να είμαι πιο ακριβής, σε σπηλιά χωρίς wi-fi), γνωρίζετε πως το συγκεκριμένο τεύχος είναι το τελευταίο της σειράς, στο οποίο, μάλιστα, ο Archie πεθαίνει. Βέβαια, με δεδομένο ότι η σειρά διαδραματίζεται σε ένα εναλλακτικό σύμπαν (έτσι μαθαίνω – δεν την έχω τσεκάρει), το γεγονός είναι εξίσου σημαντικό με το να πεθάνει ο Ultimate Spider-Man. Δηλαδή, καθόλου.

tuki_1TUKI #1 (Cartoon Books, pg. 331, $3.99)
Αυτό είναι το καινούργιο comic του Jeff Smith, μετά το RASL. Ειλικρινά, εύχομαι να είναι αρκετά καλύτερο από το RASL. Για εσάς. Εγώ δεν θα το διαβάσω έτσι κι αλλιώς…

CHASTITY #1 (Dynamite Entertainment, pg. 341, $3.99)
Επειδή, όπως θα έχετε καταλάβει, βιώνουμε μια κάποια “επιστροφή στα 90s” (not really, τουλάχιστον όχι πέρα από ένα επιφανειακό επίπεδο – αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που δε θα την κάνουμε τώρα), είναι λογικό να βλέπουμε relaunches (reboots, re-imaginings και άλλες λέξεις από “re”) επιτυχημένων (ή όχι τόσο) χαρακτήρων της εποχής. Η Chastity είναι μια από αυτούς (τους “όχι τόσο” εννοώ).

LADY ZORRO #1 (Dynamite Entertainment, pg. 346, $3.99)
Βαριέμαι να κάνω copy/paste την παραπάνω παράγραφο (και δεν βαριέσαι να γράφεις ολόκληρη πρόταση; Μας κοροϊδεύεις, ρε Σακαρίδη; Και γιατί μιλάς μόνος σου;).

barnaby_volume_twoBARNABY VOLUME TWO (Fantagraphics Books, pg. 366, $39.99)
Warning! This is the first actual pick!!! Το δεύτερο volume του αριστουργηματικού strip του Crocket Johnson, για όλους όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν ένα από τα κορυφαία comics όλων των εποχών. Ναι, δεν είναι φτηνό, αλλά αν κόψετε για 10-12 μήνες έναν από τους υπερηρωικούς τίτλους που διαβάζετε, τσουπ, λεφτάκια!

JIM (Fantagraphics Books, pg. 366, $29.99)
Το ότι ο Jim Woodring είναι μια ιδιοφυία, προφανώς δεν περιμένατε να το διαβάσετε από εμένα (ελπίζω). Για όσους τον γνωρίζατε από το FRANK ή από τις άλλες παρόμοιες δουλειές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, η παρούσα έκδοση, που συγκεντρώνει όλα τα τεύχη της ανθολογίας JΙΜ, ίσως να αποτελέσει μια έκπληξη, καθώς εδώ ο Woodring επιδεικνύει ένα αρκετά διαφορετικό ύφος (τόσο αισθητικά όσο και θεματολογικά) σε σχέση με τις γνωστότερες δουλειές του. Όπως και να ‘χει, μην το χάσετε για κανένα λόγο!

dkwDKW: DITKO, KIRBY, WOOD (Fantagraphics Books, pg. 366, $4.99)
Ο Sergio Ponchione αποτίει φόρο τιμής στους τρεις αγαπημένους του δημιουργούς, σε αυτό το comic που χωρίζεται σε τρία sections, με το κάθε ένα να είναι σχεδιασμένο στο στιλ ενός από τους τρεις (αγαπημένους δημιουργούς). Τι άχαρη πρόταση ήταν αυτή;;; Δεν έχω χρόνο να την ξαναγράψω, όμως, οπότε προχωράμε…

WALT DISNEY’S UNCLE SCROOGE & DONALD DUCK: SON OF THE SUN (Fantagraphics Books, pg. 366, $29.99)
Μπορεί ο Don Rosa να μην είναι Carl Barks (μεταξύ μας, κανείς δεν είναι Carl Barks!), αλλά οι δουλειές που έκανε με τις πάπιες της Disney στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές των 90s, είναι εξαιρετικές. Για όσους γνωρίζουν μόνο το LIFE AND TIMES OF SCROOGE MCDUCK, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να δουν τις προηγούμενες δουλείες του Rosa στον κόσμο της Λιμνούπολης, με απόλυτο highlight την ιστορία “Son Of The Sun”, που ήταν υποψήφια για Harvey Award το 1987 (και δανείζει τον τίτλο της στον παρόντα τόμο).

neil_gaimans_the_graveyard_book_vol_1NEIL GAIMAN’S THE GRAVEYARD BOOK: THE GRAPHIC NOVEL Vol. 1 (Harper Collins, pg. 371, $19.99)
Το μυθιστόρημα του Neil Gaiman, τώρα και σε graphic novel. Όσοι ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο (δηλαδή οι fans του Neil Gaiman και του σχεδιαστή P. Craig Russell ή όσοι συνηθίζουν να διαβάζουν μεταφορές λογοτεχνικών έργων σε comics), προφανώς το γνωρίζουν ήδη ή θα το μάθουν αναπόφευκτα από άλλες πηγές. Όσοι δεν ενδιαφέρονται, πάλι, δε νομίζω πως μπορεί να πειστούν από οτιδήποτε γράψει η αφεντιά μου…

NOT THE ISRAEL MY PARENTS PROMISED ME (Hill & Wang, pg. 374, $16.00)
Το τελευταίο graphic novel του τεράστιου Harvey Pekar. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Είναι το τελευταίο graphic novel του Harvey Pekar! Αγοράστε το και διαβάστε το!!!

complete_little_nemoWINSOR MCCAY: THE COMPLETE LITTLE NEMO (Taschen, pg. 408, $200.00)
Το LITTLE NEMO IN SLUMBERLAND είναι πιθανώς το αρτιότερο comic strip της “πρώτης εποχής” και ένα από τα σημαντικότερα δείγματα κομιξικής τελειότητας στην Ιστορία του Μέσου. Ασφαλώς, η τιμή είναι λίγο τσιμπημένη (βέβαια είναι και 672 έγχρωμες σελίδες, μεγέθους 33Χ43 εκατοστών!), αλλά είναι δεδομένο πως θα πρόκειται για εκπληκτικής ομορφιάς έκδοση, όπως οι περισσότερες της Taschen. Αν αντέχει το πορτοφόλι σας, μην το χάσετε. (Θα μπορούσα να κάνω πάλι μια αναγωγή του τύπου “αν κόψετε Χ υπερηρωικά comics για Ψ μήνες, τσουπ…”, αλλά νομίζω πως το έχετε πιάσει το point.)

ARMOR HUNTERS: BLOODSHOT #1 (Valiant Entertainment, pg. 420, $3.99)
ARMOR HUNTERS: HARBINGERS (Valiant Entertainment, pg. 420, $3.99)
Δύο νέα 3-issue mini series της Valiant, τα οποία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι στο γνωστό υψηλό επίπεδο που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. (Caveat emptor: Δεν έχω διαβάσει κανένα Valiant τους τελευταίους 4-5 μήνες, λόγω έλλειψης χρόνου, οπότε αν έχει επέλθει κάποια τρομερή πτώση στην ποιότητα των comics της εταιρείας, μου διαφεύγει. Δεν το φαντάζομαι, όμως.)