THE LAST BROADCAST #1

Writer: Andre Sirangelolastbroadcast
Artist: Gabriel Iumazark
Archaia

Ξεκινώντας, σας λέω να μην παραπλανηθείτε από τον τίτλο. Δεν είναι αυτή μία σειρά με τις τελευταίες στιγμής της Γης. Δεν πεθαίνει ο κόσμος. Ούτε πανούκλα ούτε μετεωρίτης ούτε zombies έρχονται καταπάνω τους. Τώρα, εάν στο προσεχώς μέλλον της σειράς ξαφνικά συγκρουστεί η Γη με κομήτη διπλάσιου του μεγέθους της και όλοι καούν σε μία πύρινη κόλαση (κυριολεκτικά), δε φέρω ευθύνες.

Μέχρι, όμως, να εμφανιστεί αυτός ο κομήτης, η υπόθεση φέρει πολύ μυστήριο και προσπαθείς να ενώσεις τα κομμάτια σαν καλός ντετέκτιβ. Και για αυτό το λόγο σου δίνει στοιχεία. Καθώς, λοιπόν, συνεχίζεται ομαλά η ροή της ιστορίας, κόβεται από παρεμβάλλονται σήματα. Μέσα από αυτά, σιγά-σιγά ξετυλίγεται το μυστήριο. Μη βιαζόμαστε, όμως, έχουμε δρόμο. Και, αφού δε βιαζόμαστε, ας ξεκινήσουμε από μαγικά!

Και ο μάγος είναι ο Ivan, ο οποίος τυχαίνει να είναι η αποτυχία ενσαρκωμένη του μάγου – ταχυδακτυλουργού – και γενικότερα, στη ζωή του, όσο κυλάει ο χρόνος τόσο πιο χάλια γίνεται η κατάσταση. Έτσι βρίσκεται απένταρος, μόνος και κινούμενο κορόιδο για τους περαστικούς. Αποφασίζει, λοιπόν, να στραφεί στη συγγραφή. Παλιά μου τέχνη, κόσκινο. Πριν όμως συνεχίσω, έχουμε στις παρεμβολές καινούργια πράγματα. Κάτι post-apocalyptic τύποι, με μάσκες οξυγόνου και extra gear εξερευνούν κάτι υπονόμους. Και πέφτουν πάνω στην κρυψώνα ενός παλαιού ταχυδακτυλουργού που έχασε άδικα τη ζωή του, τον Blackhall Rose (a.k.a Blackhall The Incredible).

lastbroadcast4Τυχαίνει, όμως, να είναι το είδωλο και κομμάτι κάποιας ιστορίας της αποτυχίας. Μπουμ! Σύνδεση. Και καθώς οι άλλοι ζουν τη δική τους περιπέτεια, ο editor του loser έχει στα χέρια του κάτι φωτογραφίες με εκείνο το μέρος. Ξανά μπουμ! Δεύτερη σύνδεση. Κρίμα, όμως, γιατί μία περίεργη και εντελώς creepy φιγούρα κάνει την εμφάνισή της στο γραφείο του. Την έχεις ξαναδεί αυτή τη φιγούρα, σε όλες τις γωνιές που πιάνει το μάτι σου.

Εντελώς σκοτεινή και μυστηριώδης παρουσιάζεται αυτή η σειρά. Φόνοι – ψεύτικοι και αληθινοί – κρύπτες, μαγικά και οτιδήποτε exciting υπάρχει. Καλό είναι αυτό. Δεν κουράζει. Και το σχέδιο δεν έχει καθαρή γραμμή και είναι τόσο σκοτεινό και eerie όσο χρειάζεται. Ίσως και λίγο παραπάνω.

Συνοψίζοντας, ελάτε να γίνουμε οι νέοι Sherlock Holmes.