TMNT: TURTLES IN TIME

Writer: Paul Allorturtles-in-time
Artist: Ross Campbell
Colorist: Bill Crabtree
IDW

Τα επεισόδια της απόλυτης turtle-o-σειράς βγαίνουν με ιδιαίτερα περίεργους ρυθμούς… Συνεπώς, ανάμεσα στα επεισόδια έχουμε χρόνο να δοκιμάσουμε ό,τι άλλο έχει σχέση με τις υπερ-αγαπημένες μας χελώνες. Το εξώφυλλο και ο τίτλος του καινούργιου mini-series λέει πολλά για το τι θα συναντήσουμε εντός: TURTLES IN TIME, λοιπόν.

Οι χελώνες, χωρίς να ξέρουν το πώς και το γιατί, βρίσκονται ξαφνικά σε μία προϊστορική φάση της γης ή σε έναν άλλον πλανήτη που μοιάζει με την προϊστορική γη, τέλος πάντων. Ένα άγριο και πρωτόγονο περιβάλλον με δεινόσαυρους να πετάγονται από παντού και φυσικά το Krang να συμπληρώνει το menu και να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Όταν εμφανίζεται η Time Mistress, Renet, αποκαλύπτει ότι όλο αυτό οφείλεται σε μία βλάβη, ενώ παράλληλα οι χελώνες έχουν να λύσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Για την ακρίβεια, το Krang απαγάγει τον Ralph κι οι υπόλοιποι πρέπει κάπως να τον ελευθερώσουν.

Μια μικρή straightforward ιστορία με μία όμορφη και διασκεδαστική χελωνο-περιπέτεια. Όπως ανέφερα πριν, το εξώφυλλο αντικατοπτρίζει πετυχημένα το concept του τίτλου, δεν κάνει όμως το ίδιο με το σχέδιο του τεύχους, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την darkίλα του εξωφύλλου. Το σχέδιο είναι πάρα πολύ ωραίο, 100% digital, funky, φωτεινό, με φρέσκα ζωηρά χρώματα και A-TMNT (A for Adorable!).

2014-06-21_13h40_14

Δεν είχα διαβάσει στο παρελθόν TMNT κι αυτό το mini-series είναι η ευκαιρία για να το κάνω. Οι περιπέτειες “στο χρόνο” δε θα είναι μόνο σε προϊστορικές εποχές (το τεύχος τελειώνει με sneak-peek cover art από medieval Japan). Time travels με τις χελώνες, δηλαδή, κάτι που μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον σαν concept. Για να δούμε!