SNAPSHOT REVIEWS 10-7-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

OS5ORIGINAL SIN #5
Writer: Jason Aaron
Artist: Mike Deodato
Marvel Comics

Τεύχος μεγάλων αποκαλύψεων το συγκεκριμένο. Όχι ότι ξεδιαλύνουν τα πάντα. Για να πω την αλήθεια, μάλλον περιπλέκονται ακόμη περισσότερο. Και ναι, το ξέρω ότι γράφω αόριστες γενικότητες, αλλά, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για ένα θρίλερ μυστηρίου, θέλω να αποφύγω οποιαδήποτε πιθανότητα για spoiler. Θα πω μόνο πως αυτό το τεύχος αποδεικνύει ότι ο Nick Furry μπορεί να γίνει ακόμη πιο badass και over the top απ’ ότι ήταν μέχρι τώρα.

Το μόνο μου ουσιαστικό παράπονο αφορά στην εικονογράφηση, η οποία, αν και σκοτεινή και ατμοσφαιρική αποτυγχάνει, να δώσει προσωπικότητα στους χαρακτήρες. Εν ολίγης, όλοι οι ήρωες έχουν παραλλαγές του ίδιου σωματοτύπου, με default εκφράσεις προσώπου, γεγονός που στερεί από το ORIGINAL SIN την έντονη ατμόσφαιρα και την αίσθηση ότι οι πρωταγωνιστές αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους.

Πέρα από αυτό, όμως, το ORIGINAL SIN είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη ιστορία. Μένει μόνο το τέλος για να καταλήξουμε στο αν τελικά άξιζε το χρόνο μας. Please be good…

GuardiansoftheGalaxy016GUARDIANS OF THE GALAXY #16
Writer: Brian Michael Bendis
Artist: Nick Bradsaw, David Marquez, Jason Masters
Mavel Comics

Λίγο η ανέμπνευστη γραφή του Bendis με τις κακογραμμένες ατάκες, λίγο η επιεικώς μέτρια δουλειά και των τριών artists, κατάφεραν να χαντακώσουν ένα πολύ ενδιαφέρον, από άποψη πλοκής, story arc. Πολύ περιληπτικά, οι GUARDIANS είναι σκορπισμένοι στον γαλαξία. Η Gamora είναι αιχμάλωτη των Badoon, o Drax δικάζεται από τους Shi’ar, ο Rocket είναι πειραματόζωο των Kree και ο Star-Lord έρχεται αντιμέτωπος με τον πατέρα του. Γενικά, ως τεύχος στερείται κάθε ίχνος της συναισθηματικής έντασης που θα έπρεπε να έχει και απογοητεύει πλήρως.

Υπάρχει, βέβαια, ένα ενδιαφέρον subplot γύρω από το origin του Venom και την προέλευση των Symbiotes που χτίζεται εδώ και μερικά τεύχη και μάλλον θα έχει ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αλλά δεν αρκεί για να σώσει την κατάσταση.

C.O.W.LC.O.W.L #2
Writer: Kyle Higgins, Alec Siegel
Artist: Rod Reis
Image Comics

Καθώς η πλοκή του C.O.W.L ξετυλίγεται σιγά-σιγά, η ιστορία που αποφάσισαν να αφηγηθούν οι Higgins και Siegel μου μοιάζει όλο και πιο φιλόδοξη και μεγαλεπήβολη. Σε αυτό το τεύχος, μας δίνεται μια καλύτερη ιδέα για τον κόσμο και την ιστορία του. Τα origins των ίδιων των χαρακτήρων, από την άλλη, παραμένουν ακόμη μυστήριο, με αποτέλεσμα ως αναγνώστης να μην ξέρω ποιος είναι άξιος της “υποστήριξής” μου, ενισχύοντας έτσι την ίντριγκα και το μυστήριο.

Το μόνο μου σχόλιο μέχρι στιγμής αφορά στην ύπαρξη των υπερδυνάμεων που για την ώρα έχει μείνει ανεξήγητη, αλλά βρισκόμαστε μόλις στο δεύτερο τεύχος, οπότε είναι πολύ νωρίς για να παραπονεθώ.

Γενικά, αν είστε fan των υπερηρωικών comics, το C.O.W.L μπορεί να σας προσφέρει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ματιά στο είδος.

East of West 13EAST OF WEST #13
Writer: Jonathan Hickman
Artist: Nick Dragotta
Image Comics

 Το EAST OF WEST με μπερδεύει. Σοβαρό νέο, θα μου πείτε, αλλά δεν αναφέρομαι στην πλοκή του. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω το μέγεθος της ιστορίας που μας αφηγείται ο Hickman. Είναι η σχετικά απλή ιστορία ενός πρωταγωνιστή που ψάχνει το γιο του; Ένα έπος που αφορά τον τεράστιο πόλεμο που προοικονομείται εδώ και τόσα τεύχη; Μια αποκαλυπτική ιστορία για το τέλος του κόσμου; Κάθε φορά που πάω να καταλήξω σε ένα από τα τρία, μια ξαφνική αλλαγή στην πλοκή με κάνει να αλλάξω γνώμη.

Το συγκεκριμένο τεύχος είναι ένα από τα πιο απλά της σειράς, μέχρι στιγμής, καθώς έχουμε να κάνουμε κατά κανόνα με δράση. Και ινδιάνικη μαγεία. Και προοικονομία ενός τεράστιου πολέμου. Όπως είπα, με μπερδεύει.

DeathVigil1DEATH VIGIL #1
Writer/Artist: Stjepan Sejic
Image Comics

 Σε αυτό το comic του Stjepan Sejic παρακολουθούμε τις περιπέτειες του Death Vigil, μιας ομάδας νεκρών που βοηθά φαντάσματα να περάσουν στην άλλη πλευρά και πολεμά ενάντια σε νεκρομάντες. Ναι, είναι σαν δυτική, goth εκδοχή του BLEACH. Και η αλήθεια είναι ότι τόσο οι διάλογοι όσο και το σχέδιο μου θύμισαν σε αρκετά σημεία manga, χωρίς αυτό να προσμετράται ως θετικό ή αρνητικό.

Ο κόσμος του DEATH  VIGIL είναι ένας μεγαλειώδης αχταρμάς από ιστορίες και μύθους σχετικούς με τον θάνατο. Έχει στοιχεία από αιγυπτιακή και σκανδιναβική μυθολογία, δανείζεται λίγο από ιρλανδικό folklore και, φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει το κλασικό ας-πούμε-twist με την συμπαθέστατη κοπέλα στο ρόλο του Χάρου/GrimReaper.

Πέρα, όμως, από τα θέματά μου με την έλλειψη πρωτοτυπίας, το DEATH VIGIL ήταν ένα πολύ απολαυστικό πρώτο τεύχος. Ο Sejic έχει μια πολύ καλή αντίληψη του πώς στήνεται μια σκηνή δράσης και, όσο αφορά την πλοκή, φαίνεται να έχει αρκετά πράγματα να πει ακόμη.