SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 23-07-14

Καλωσορίσατε στη στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των comics crowdfunded projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή τη φορά, επιστρέψαμε μετά από μακρά αποχή, και με διάθεση καλοκαιρινή, τσεκάρουμε καινούργια και παλιά anime, καθώς και ένα all-star tribute.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

ROBOTECH ACADEMY

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/977033/video-406706-h264_high.mp4[/flv]

7aec9cbe809d0c2fb71ff53b76df5c0f_largeWhat’s the Story (Morning Glory?): Αυτό είναι ένα project που μου δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα. Για όσους δεν γνωρίζουν, (τα έλεγε και παλιότερα ο Λαμπρόπουλος) το ROBOTECH, το οποίο βλέπαμε στα νιάτα μας, δημιουργήθηκε από το αμερικανικό στούντιο Harmony Gold. Όταν λέω “δημιουργήθηκε”, εννοώ ότι είχαν αγοράσει πλήρη δικαιώματα από τρεις εντελώς διαφορετικές σειρές anime (η μια εξ’ αυτών το μετέπειτα θρυλικό MACROSS) και έκαναν δημιουργικό κόψε-ράψε-κόλλα άσχετους διαλόγους. Ήθελαν έτσι α) να αυξήσουν των αριθμό των επεισοδίων της σειράς και να καλύπτεται το μίνιμουμ των απαιτούμενων για τηλεοπτική προβολή, και β) να το αλλάξουν ώστε να το προσαρμόσουν σε αυτό που θεωρούσαν ως “γούστο του Αμερικανού τηλεθεατή”. Και καλά αυτό, το θέμα είναι όμως ότι κλωσσάνε τα δικαιώματα τόσα χρόνια μετά και θέλει ο Αμερικανός να δει το MACROSS κανονικά και δεν του το δίνουν, εμμένοντας στις ιστορίες που αυτοί δημιούργησαν. Οπότε, 30 χρόνια μετά, και ακόμα όλοι τους κράζουν για αυτό (ότι κρατάνε “κλειδωμένα” τα δικαιώματα του MACROSS, δεν βοηθάει ιδιαίτερα).

Οπότε, λοιπόν, η ανακοίνωση ότι η Harmony Gold βγάζει το sequel του ROBOTECH ήταν κάπως έκπληξη. Σαφώς και οι νοσταλγοί έχουν χαρεί, αλλά το πιο σκληροπυρηνικό κοινό θεωρεί την Harmony Gold επί γης εκπρόσωπο του διαβόλου. Στα περισσότερα από 700 comments που υπάρχουν στην σελίδα του project, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετές φωνές διαμαρτυρίας, και το Internet μια σχετική φωτιά την πήρε από τα “αλήτες, δώστε MACROSS στο λαό και αφήστε τις μ@#@#!ες”. Τώρα, αν το ROBOTECH ACADEMY θα είναι εξ’ ολοκλήρου νέο υλικό που θα δημιουργήσει η Harmony Gold, αν θα κάνουν πάλι τις δημιουργικές κοπτοραπτούδες με υλικό από το Ιαπωνικό anime, ή κάποια μίξη αυτών των δύο, δεν το γνωρίζω. Δεν βρήκα κάποια έγκυρη πηγή που να στηρίζει ένα από τα τρία αυτά πιθανά σενάρια και να σας γελάσω δεν το θέλω.

Notable perks: Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω δει πιο πλούσια συλλογή από rewards (και add-ons). Προφανώς και όταν υπάρχει τόσο έντονη αντίδραση, θα χρησιμοποιήσουν ότι ισχυρό χαρτί υπάρχει. Ο κόσμος διψά για MACROSS merchandise και η νοσταλγία (για την παιδική ηλικία και εποχές πιο αθώες, ορ γουατέβερ) έχει οδηγήσει ουκ ολίγους σε συναισθηματικές (και συχνά παράλογες) αγορές. Αυτό δίνει στο συγκεκριμένο project την απαραίτητη ώθηση, ώστε οι φωνές αντίρρησης να μην τρομάζουν πολύ την Harmony Gold. Βέβαια, δεν είναι ούτε αμελητέες: τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το project δεν έχει φτάσει ακόμη τον στόχο του, ενώ παλαιότερα projects που σχετίζονταν με το σύμπαν του MACROSS είχαν αποδεχθεί εξαιρετικά επιτυχημένα. Αν, λοιπόν, θέλετε και εσείς να πάρετε αγκαλιά το παιδί που κρύβεται μέσα σας και να του δωρίσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο anime των τρυφερών του εποχών, έχετε να επιλέξετε, μεταξύ άλλων, σενάριο, νομίσματα, cells, robotech academy ID card, soundtrack, κούπες, μπλούζες και πολλά, πολλά άλλα.
Φυσικά, αν θέλετε απλά να εκφράσετε την οργή σας, μπορείτε να επιλέξετε το 2ο tier (με τίτλο “enemy spy”), όπου σας προσφέρεται η δυνατότητα ατελείωτης γκρίνιας σχετικά με το ROBOTECH και την Harmony Gold στο comment section του project… (Χεχεχε)

Πόσο πάει το μαλλί; $30 το digital download, $40 το DVD, $80 το Blu-Ray.

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμα τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για τη στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται τη στιγμή που το διαβάζετε να τα έχει καταφέρει)

SERENDIPITY

https://www.youtube.com/watch?v=_Y9rOj4Bt4E

What’s the Story (Morning Glory?):
Ένα anime 30-40 λεπτών, σχετικά με ένα νεαρό που αυτοκτονεί, επειδή δεν βρίσκει δουλειά, και τι συμβαίνει όταν έρχεται ο θάνατος να τον πάρει.

Value added: Το Anicool είναι ένα νέο crowdfunding site από την Ιαπωνία, που επικεντρώνεται στα anime projects! Οι τιμές είναι σε yen και οι περιγραφές σε σπασμένα αγγλικά – πολύ κέφι. Όπως λένε και οι ίδιοι, στο “about” του site, “You can help the birth of cool animes previously unseen, by warming their eggs as parents”. Σοφή φράση…

Μπορεί αυτά που θέλουν να πουν να μην τα γράφουν ιδιαίτερα καλά, αλλά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, δηλώνεται ότι τα projects που δημιουργούνται μέσω χρηματοδότησης του Anicool θα διανέμονται για online θέαση, σε διαφορές πλατφόρμες, απολύτως δωρεάν! Ελπίζω ότι θα αποτελέσει χώρο ανάπτυξης πιο ανεξάρτητων και πειραματικών ταινιών, αλλά και δημιουργικών συνεργασιών! Καλή αρχή, λοιπόν!

Notable perks: Artbook, CD, comics, μέχρι και να πας να κάνεις dub έχει!

Πόσο πάει το μαλλί; Με 15 ευρώ περίπου, αποκτάτε wallpaper, download της τελικής ταινίας σε HD και ηλεκτρονικό art book.

haru

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

LITTLE NEMO: DREAM ANOTHER DREAM

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/860528/video-401618-h264_high.mp4[/flv]

83a9b71fb4becb2def2a5fe1be240d33_largeWhat’s the Story (Morning Glory?): Αν δεν γνωρίζετε τον Winsor McCay και το έργο του LITTLE NEMO IN SLUMBERLAND, α) ντροπή σας, β) επανορθώστε το συντομότερο δυνατό. Ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες του Μέσου των comics παραμένει, ακόμη και σήμερα, καινοτόμος και συναρπαστικός. Στο LITTLE NEMO: DREAM ANOTHER DREAM, συγκεντρώνονται 100 δημιουργοί comics και αποτίνουν φόρο τιμής στο έργο που καθόρισε την 9η Τέχνη, σε μια oversized έκδοση που μοιάζει διαμαντάκι.

Claim to fame: Μερικοί από τους 100 δημιουργούς που συμμετέχουν είναι οι: Michael Allred, Paul Pope, Yuko Shimizu, J.H. Williams III, Charles Vess, David Mack, J.G. Jones, Craig Thompson, Paolo Rivera, Carla Speed McNeil, Bill Sienkiewicz, P. Craig Russell, Ronald Wimberly, Denis Kitchen, Jill Thompson, Stephen R. Bissette, Gabriel Bá & Fábio Moon, Farel Dalrymple, John Cassaday και Cliff Chiang.

Notable perks: PDF με behind the scenes, prints, υπογεγραμμένα αντίτυπα, σκιτσάκια, skype calls, original art, μέχρι και πάρτι γενεθλίων!!!

Πόσο πάει το μαλλί; $100 (συν $50 μεταφορικά) και έχεις το βιβλίο, ένα print και τα behind the scenes PDF.

Craig Thompson

Craig Thompson