SNAPSHOT REVIEWS 24-07-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

BATMAN AND RA’S AL GHUL (BATMAN AND ROBIN #32)305861_20140618093748_large
Writer: Peter J. Tomasi
Artist: Patrick Gleason
DC Comics

Μισό χρόνο είχατε να υποστείτε SNAPSHOT REVIEWS από τον Ξύδη, αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ξεκινάμε – φυσικά – με New 52 και τον τίτλο ο οποίος, από το χαμό του Damian Wayne και μετά, έχει γίνει ένα νέο THE BRAVE AND THE BOLD, με διάφορα Batman team-ups, ή, στην περίπτωσή μας, versus.

Με τον Ra’s al Ghul να θέλει να αναστήσει τον Damian και την Talia, και τον Batman (με τη βοήθεια του Frankenstein) να προσπαθεί να τον σταματήσει, προκαλείται μια αναπόφευκτη σύγκρουση στο Lazarus Pit της Nanda Parbat.

Η ιστορία οδηγεί στο “Robin Rises” story arc (για να δούμε τί θα δούμε…), οπότε αν ενδιαφέρεστε, κοπιάστε. Αν δεν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να απολαύσετε το καταπληκτικό εξώφυλλο και το πολύ καλό artwork του Gleason (ειδικά οι πρώτες σελίδες, που φωτίζονται μόνο από το πράσινο lazarus pit, είναι υπέροχες – μπράβο στον colorist John Kalisz).

308130_20140709155128_largeWORLDS’ FINEST #25
Writer: Paul Levitz
Artist: Tyler Kirkham
DC Comics

Επιτέλους! Μετά από τιτάνιες προσπάθειες, η Power Girl και η Huntress καταφέρνουν να ανοίξουν την πύλη που θα τις οδηγήσει στο σπίτι τους, δηλαδή την Earth-2. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα τους αρέσει αυτό που θα βρουν εκεί! Και σίγουρα το ότι έχουν τον Desaad να τις κυνηγά, δε βοηθάει και πολύ τα πράγματα.

Αναμένουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις και σίγουρα το επόμενο στοίχημα θα είναι η αλληλεπίδραση των δύο ηρωίδων με τους υπόλοιπους χαρακτήρες της Earth-2. Ας ελπίσουμε να είναι καλύτερη από αυτή που είχαν στο main DCU. (Χειρότερη είναι λίγο δύσκολο.)

SPIDER-MAN 2099 #1308034_20140709081703_large
Writer: Peter David
Artist: Will Sliney
Marvel Comics

To SPIDER-MAN 2099 #44 ήταν το τρίτο αμερικανικό comic που αγόρασα ποτέ. Η υπέροχη στολή του ήρωα ήταν ένας από τους λόγους που με είχε προσελκύσει. Όταν είδα στο PREVIEWS ότι θα εκδοθεί νέος τίτλος με τον ομώνυμο χαρακτήρα, υπέκυψα.

Η δράση λαμβάνει χώρα στο σήμερα, μια και ο Miguel O’ Hara (Spider-Man 2099) έχει παγιδευτεί στο 2014, μετά από ένα ταξίδι στο χρόνο. Το τεύχος δεν περιλαμβάνει πολλές εξελίξεις, με μεγάλο μέρος του να αναλώνεται στη μάχη του Spider-Man με έναν πράκτορα από το μέλλον, που θέλει να τον βγάλει από τη μέση, αποτρέποντάς τον, έτσι, από το να κάνει “κάτι” στο μέλλον. Σίγουρα θα χρειαστούμε μερικά τεύχη ακόμη για να κρίνουμε καλύτερα.

308040_20140713023112_largeCHASTITY #1
Writer: Marc Andreyko
Artist: Dave Acosta
Chaos! Comics/Dynamite Entertainment

Ninetίλα back-to-back! Μπορεί την αρχική Chastity να μην την είχα προλάβει, αλλά την είχα υπόψιν ως μία από τις ηρωίδες της Chaos! Comics. Και επειδή η έκδοση της νέας σειράς συνέπεσε με το mood “Ας δοκιμάσουμε νέα comics”, ξεκίνησα να τη διαβάζω.

Και η αλήθεια είναι ότι με άφησε αρκετά ικανοποιημένο. Η Chastity Marks είναι ένα κορίτσι μιας τυπικής αμερικανικής οικογένειας. Ή, μάλλον, περίπου τυπικής, αφού η Ολυμπιονίκης μητέρα της την πιέζει να ακολουθήσει τα χνάρια της. Όταν, λόγω τραυματισμών, σταματήσει πρόωρα η καριέρα της, η μητέρα της θα την ξεγράψει και η Chastity θα πνίξει τη στενοχώρια της στο διάβασμα. Η συνάντηση, όμως, με τη συγγραφέα των αγαπημένων της βιβλίων με βρικόλακες, θα είναι πιο επεισοδιακή από όσο θα μπορούσε να φανταστεί.

Ο Marc Andreyko (MANHUNTER, BATWOMAN) καταφέρνει να γράψει μια, σχετικά, ενδιαφέρουσα ιστορία για ένα κορίτσι-βαμπίρ, σε μια εποχή που έχει κατακλυστεί από τέτοιου είδους ιστορίες. Περιμένουμε τη συνέχεια.

STAR WARS #19308025_20140709055644_large
Writer: Brian Wood
Penciller: Carlos D’Anda
Dark Horse Comics

Ένα βήμα πριν το τέλος της σειράς (και τη μεταφορά του STAR WARS franchise στη Marvel), έχουμε ένα περίεργο finale (έστω την προετοιμασία του). Θα περίμενε κανείς ένα επικό τέλος, με μάχες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Γαλαξία, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε μία αποστολή διάσωσης μιας μυστικής πράκτορα. Το γεγονός ότι καλούνται να τη φέρουν εις πέρας οι “τέσσερις φανταστικοί”, Luke, Leia, Han Solo και Chewbacca, κάνει πιο “προσωπική” την ιστορία.

Τώρα, αυτό που έχουμε να κάνουμε (αφού διαβάσουμε και το finale) είναι να περιμένουμε τα comics που θα ακολουθήσουν αυτήν την αξιοπρεπή σειρά και την κληρονομιά που αφήνει πίσω της η Dark Horse.