BLACK MARKET #1

Writer: Frank J. Barbiereblackmarket
Artist: Victor Santos
Boom! Studios

Μέσα από τις σελίδες του BLACK MARKET, έρχεται η επανάσταση στη φαρμακοβιομηχανία. Πριν, όμως, έρθει η επανάσταση, έρχονται οι υπερήρωες – κυριολεκτικά, οι υπερήρωες εδώ εμφανίζονται σε μία πόλη με το “είδα φως και μπήκα”. Και βεβαίως-βεβαίως, με την εμφάνιση γενετικά ντοπαρισμένων ανθρώπων, η εγκληματικότητα φτάνει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα και γενικά όλοι ζουν σε μία ουτοπία.

Η ουτοπία, όμως, δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί στο μέγιστο. Η ανθρώπινη απληστία μετατρέπει την οποιαδήποτε πράξη καλοσύνης σε χρήμα ή γενικά σε προσωπικό συμφέρον. Έτσι και εδώ, οι Supers, όπως αναφέρονται, ενώ ήρθαν με σκοπό να βοηθήσουν την κοινωνία και να ενισχύσουν τα σώματα ασφαλείας – που λέει ο λόγος – θα έρθουν αντιμέτωποι με απροσδόκητα γεγονότα και καταστάσεις. Αλλά εκεί θα προχωρήσουμε αργότερα. Τώρα, ο πρωταγωνιστής. Ο οποίος, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι τόσο “fail” που μας συστήνεται στο τέλος.

Μία κλειστή, περίεργη και (εννοείται) ιδιοφυής προσωπικότητα. Μόνο και μόνο από την δουλεία του, καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται: Διατήρηση των πτωμάτων… Βγάλτε συμπεράσματα. Προσοχή, όμως, γιατί δεν είναι όποιος κι όποιος – ο κυριούλης κατέχει άριστες γνώσεις επί του ανθρώπινου σώματος. Πώς μπλέκεται ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος στην παρανομία; Γιατί για παρανομίες μιλάμε, νομίζω πως ο τίτλος είναι αρκετά ξεκάθαρος.

blackmarket2Η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση είναι “από το ρεμάλι αδερφό του”, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, θέλοντας να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του, προσπαθεί να επανορθώσει για ότι πέτρα έχει ρίξει μπροστά του και έχει πετύχει μύρια όσα κεφάλια, μεταξύ των οποίων και αυτό του αδερφού του. Έτσι, μέσα από το χρήμα (κίνητρο) και τις τύψεις και τη στενοχώρια για την υγεία της γυναίκας του (αφορμή), θα κυλιστεί σε βρώμικα πλακάκια ο καημενούλης περίεργος κύριος. Βλέπετε, η ελπίδα σωτηρίας ενός ιδιαίτερα αγαπημένου προσώπου, σε κάνει αυτομάτως ήρωα, στο μυαλό σου. Σαν ήρωας, όμως, πρέπει να βλέπεις μπροστά, γιατί ο αναξιόπιστος και εγκληματίας, αναξιόπιστος και εγκληματίας θα μείνει.

Τον τρόπο με τον οποίο θα το καταφέρει αυτό θα σας αφήσω να τον βρείτε μόνοι σας – ας έχουμε και λίγη αγωνία. Πριν όμως ψάξετε, αναρωτηθείτε τί χαρακτηριστικό είναι εκείνο που έχουν οι υπεράνθρωποι σε αντίθεση με τον απλό Homo Sapiens.

Εκεί είναι το κλειδί. Και μέσα από απλές και καθαρές γραμμές με έντονα κοψίματα ανάμεσα στα χρώματα, και ενδιαφέρουσα πλοκή στην ιστοριογραφία, μας έρχεται έτοιμο το BLACK MARKET. Εφόσον, λοιπόν, ο ήρωας αποκαλύφθηκε στο τέλος, σας παρουσιάζω τον Raymond Willis (μέχρι και το όνομα είναι social awkard), έναν δολοφόνο υπερηρώων!