Το SDCC 2014 Με Μια Ματιά

Αν χάνεστε κάθε χρόνο με το πλήθος των ανακοινώσεων από το San Diego Comic-Con, αν σας κουράζουν τα κατεβατά που πρέπει να διαβάσετε για να βρείτε την ουσία της είδησης, τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο. Εδώ θα βρείτε τις κυριότερες ειδήσεις (αναπόφευκτα μέσα από την προσωπική ματιά του γράφοντα), και αν εντοπίσετε κάτι που λείπει και, κατά τη γνώμη σας, αξίζει να αναφερθεί, μη διστάσετε να το προσθέσετε!

Ταινίες Τριγύρω Πολλές (Αλλά Και Σειρές)

Το γεγονός ότι ξεκινάω να καταγράφω τις σημαντικότερες ειδήσεις από το φετινό San Diego Comic-Con, με τις κινηματογραφικές, μπορεί να εκληφθεί: α) ως ειρωνεία για το comics χαρακτήρα του φεστιβάλ που έχει αλλοιωθεί, β) ως παραδοχή της προαναφερθείσας πραγματικότητας, γ) ως αναγνώριση του τι ενδιαφέρει πραγματικά την πλειοψηφία των αναγνωστών, δ) ως όλα τα προηγούμενα.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

ΑΝΤ-ΜΑΝ: Η Evangeline Lilly θα ενσαρκώσει το νέο χαρακτήρα Hope Van Dyne (κόρη του Hank Pym [Michael Douglas] και μάλλον της Janet Van Dyne), και ο Corey Stoll τον villain Darren Cross, με τη στολή του Yellowjacket.

AVENGERS: AGE OF ULTRON: Αν εξαιρέσει κανείς το σύσσωμο cast στην παρουσίαση, λίγο exclusive footage και την επιβεβαίωση ότι ο Josh Brolin θα ενσαρκώσει τον villain Thanos, δεν είχαμε κάτι καινούριο από πλευράς ανακοινώσεων. Αρκεστείτε στο all-star cast βιντεάκι που ακολουθεί. Α, επίσης έχουμε και μπόλικο concept art από την ταινία, έτσι για να μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν από τα comics…

ΒΑΤΜΑΝ V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE: Ιδού η Wonder Woman, στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της, με μια λίγο πιο ψωμωμένη Gal Gadot, και την περίτρανη απόδειξη ότι η Warner Bros φοβάται το χρώμα, εξ ου και η αποχρωματισμένη στολή. Στην ίδια ταινία, στοιχηματίζω ότι το σαγόνι του Ben Affleck, ως Batman, θα είναι για την επόμενη σεζόν, το αντίστοιχο της μύτης της Κλεοπάτρας στο ASTERIX. Μιλάμε για πολύ συζήτηση γύρω από το θέμα…

ww-gal-gadotbatchinCONSTANTINE: Μετά τον Lucky Luke, ήρθε και η ώρα για τον Constantine να “σταματήσει” το κάπνισμα στο βωμό της πολιτικής ορθότητας. Πάντως, το νέο trailer της σειράς, που θα ντεμπουτάρει τον Οκτώβριο στο NBC, προδιαθέτει μάλλον θετικά…

ARROW: Η δημοφιλής σειρά έφτασε αισίως στην τρίτη σεζόν της και ο villain του Batman, Ra’s al Ghul, βάζει στο μάτι τον Oliver Queen. Χορταστικότατο το νέο trailer, με τη νέα σεζόν να κάνει πρεμιέρα στις 8 Οκτωβρίου.

GUARDIANS OF THE GALAXY 2: Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας, ήρθε και η ανακοίνωση ότι το sequel θα βγει στις 28 Ιουλίου 2017. Θέλω να δω τι θα κάνουν, έτσι και τους προκύψει καμιά τρελή εμπορική αποτυχία…

Οι Τρεις Πρώτοι Τίτλοι STAR WARS Από Τη Marvel

Star_Wars_1_Cassaday_covcroppedΜέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, το διαστημικό έπος έρχεται στη Marvel, με μία ongoing σειρά από τους Kieron Gillen και Salvador Larroca, αφιερωμένη στον Darth Vader, μία μίνι σειρά πέντε τευχών, από τους Mark Waid και Terry Dodson, με πρωταγωνίστρια την Princess Leia, αλλλά και την αναμενόμενη ongoing σειρά STAR WARS, από τους Jason Aaron και John Cassaday. Και οι τρεις θα διηγηθούν ιστορίες που τοποθετούνται χρονικά, ανάμεσα στις ταινίες STAR WARS και THE EMPIRE STRIKES BACK. Μένει να δούμε αν η Marvel θα καταφέρει να παράγει σειρές αντίστοιχης ποιότητας και ενδιαφέροντος με εκείνες της Dark Horse, κυρίως όμως τι θα γίνει αν οι πωλήσεις δεν πληρούν τα υψηλά standards της Marvel.

Παντού Avengers

Captain_America_and_the_Mighty_Avengers_Luke_Ross_CoverΈχουμε αρχίσει να το παίρνουμε απόφαση: Κάθε φορά που θα αλλάζει creative team, ή και η σύνθεση μίας από τις πολλές ομάδες Avengers που υπάρχουν, η Marvel θα ξεκινά την αρίθμηση από την αρχή. Ενδεχομένως να αλλάζει και λίγο τους τίτλους των σειρών…

Έτσι, μετά τη νέα ομάδα που ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες, έχουμε επίσης τη νέα σειρά CAPTAIN AMERICA AND THE MIGHTY AVENGERS, που ξεκινάει τον Νοέμβρη και την οποία συνεχίζει να γράφει ο writer του MIGHTY AVENGERS, Al Ewing, με νέο σχεδιαστή τον Luke Ross. Για τα μέλη της ομάδας δεν ξέρουμε πολλά (αν καταφέρετε να καταλάβετε ποιοι θα είναι, από το εξώφυλλο, πείτε μας κι εμάς), αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι σε αυτή ο Spider-Man. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί, για τον Απρίλιο του 2015, το graphic novel AVENGERS: RAGE OF ULTRON, σε σενάριο Rick Remender και σχέδιο Jerome Opeña, ενώ λίγη από τη λάμψη των Avengers αναμένεται να πάρουν και οι – πλέον – παραγκωνισμένοι X-Men, κατά το event “AXIS,” που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, σε σενάριο του golden boy Rick Remender και τους Adam Kubert, Leinil Yu, Terry Dodson και Jim Cheung, να εναλλάσσονται στο σχέδιο. Και μια που αναφέραμε τους X-Men, η Marvel εξακολουθεί να μας καθησυχάζει ότι δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν το line των X-Men, και πως το γεγονός ότι στο φετινό SDCC δεν υπάρχει X-panel έχει να κάνει με το ότι ετοιμάζουν πολλά και ωραία πράγματα που δεν μπορούν ακόμη να ανακοινώσουν.

It’s A Woman’s World

Spider-Woman-coverΔεν ξέρω ποιοι γκρινιάζουν περισσότερο (οι fans ή οι δημοσιογράφοι), σε κάθε περίπτωση, όμως, η γκρίνια είναι υπαρκτή και μάλλον εισακούγεται. Έτσι, η Marvel κάνει, για πέμπτη φορά, την απόπειρα να λανσάρει τον Νοέμβριο καινούρια ongoing σειρά SPIDER-WOMAN, ενώ για τρίτη φορά θα πρωταγωνιστεί σε αυτή η original Spider-Woman, Jessica Drew.

Μαζί της, θα συμπρωταγωνιστεί και μια ακόμη ηρωίδα, ονόματι Silk, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο storyline “Original Sin”, ως το δεύτερο άτομο που δαγκώθηκε από την ραδιενεργή αράχνη που έδωσε στον Peter Parker τις δυνάμεις του. Τη νέα ongoing σειρά θα γράφει ο Dennis Hopeless και θα σχεδιάζει ο Greg Land.

Angela_Asgards_Assasin_Hans_VariantΠαράλληλα, ανακοινώθηκε η νέα σειρά ANGELA: ASGARD’S ASSASSIN, η οποία εισάγει την ηρωίδα στο Marvel Universe και την εμπλέκει με τη γνωστή θεϊκή οικογένεια, σε σενάριο Kieron Gillen και Margeurite Bennett, και σχέδιο Phil Jimenez και Stephanie Hans. (Περισσότερα εδώ.)

Για την ιστορία, η Marvel έχει αυτή τη στιγμή εννέα ongoing σειρές στις οποίες πρωταγωνιστούν γυναικείοι χαρακτήρες (Captain Marvel, Ms. Marvel, Black Widow, Elektra, She-Hulk, Storm, Thor, Angela: Asgard’s Assassin, και Spider-Woman), ένα ρεκόρ που θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να ικανοποιεί τους θιασώτες της ποσόστωσης. (Αν και το γεγονός ότι μόνο σε τρεις από αυτούς τους τίτλους συμμετέχουν γυναίκες στo creative team, είναι αρκετό για νέο κύκλο συζητήσεων.)

Η Φετινή, Φτωχή DC

Multiversity-1Μάλλον με το φτωχό συγγενή της Marvel μοιάζει φέτος η DC, καθώς ούτε μεγάλες, ούτε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις υπήρχαν (τουλάχιστον στα εκδοτικά, γιατί στα κινηματογραφο-τηλεοπτικά έδωσαν ρέστα). Ξέραμε ήδη για τις τρεις εβδομαδιαίες σειρές που θα ντεμπουτάρουν το 2014, ενώ τα νέα για τις σειρές του Superman δεν ήταν και για να σου πέσει το σαγόνι (αντιστοίχως και για του Batman).

Φαίνεται πως το μόνο πραγματικά φιλόδοξο σχέδιό τους είναι το MULTIVERSITY του Grant Morrison, το οποίο σιγοψήνεται εδώ και καιρό, κι αν πιστέψουμε το ένστικτο του Σακαρίδη, που μας έχει πρήξει τον τελευταίο καιρό, θα είναι “από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε δει στο χώρο εδώ και χρόνια”.

χχχ

12 Τίτλοι Για Την Image Του Diversity

invisible-republic-expo-promo1-103470Τις φρέσκες ιδέες, την αξία των creator-owned comics, αλλά και τις δουλειές από γυναίκες δημιουργούς, αλλά και από επαγγελματίες διαφορετικής εθνικής και φυλετικής προέλευσης, προέβαλε ο εκδότης Eric Stephenson, ως το στοιχείο διαφοροποίησης της Image από άλλες εκδοτικές, τονίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι η δημιουργία και έκδοση “καλύτερων comics”.

Οι εκδόσεις αυτές είναι το TOKYO GHOST των Rick Remender, Sean Gordon Murphy και Matt Hollingsworth, ένα δυστοπικό sci-fi action/animé, το FROM UNDER MOUNTAINS των Marian Churchland, Claire Gibson και Sloane Leong, ένα fantasy έργο με πολιτικές αναφορές, το VALHALLA MAD των Joe Casey και Paul Maybury, το spooky RUMBLE των John Arcudi και James Harren, το INTERSECT του Ray Fawkes, ένα περίπλοκο, εφιλατικό mystery horror, το THE HUMANS των Tom Neely και Keenan Marshall Keller, τα INVISIBLE REPUBLIC και KINSKI, των Gabriel Hardman και Corinna Bechko, το SOUTHERN CROSS των Becky Cloonan και Andy Belanger, μία horror/mystery/sci-fi σειρά, το DESCENDER των Jeff Lemire και Dustin Nguyen, μία space opera για ένα αγόρι-ρομπότ, το DRIFTER των Ivan Brandon και Nic Klein, το TOOTH & CLAW των Kurt Busiek, Ben Dewey, Jordie Bellaire και Comicraft, και τέλος, το INJECTION των Warren Ellis, Declan Shalvey και Jordie Bellaire.

Τα εξώφυλλα των τίτλων, καθώς και συνόψεις, μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ εδώ σας περιμένουν previews για έξι από αυτά.

Manga Classics (Και Tezuka) Από Την Udon

PowerPoint PresentationΟι φίλοι των manga έχουν κάθε λόγο να αγαπήσουν φέτος την Udon Entertainment, καθώς τα πλάνα της για τη νέα σεζόν υπόσχονται πολλά και ενδιαφέροντα, αρχής γενομένης με την αγγλική μετάφραση του KILL LA KILL, και δύο artbooks του Tezuka. Το OSAMU TEZUKA ANIME CHARACTER ARTBOOK είναι μια συλλογή από sketchbook drawings και designs, ενώ το OSAMU TEZUKA ANIME CHARACTER ILLUSTRATIONS θα συλλέγει animation model sheets. Για το line “Manga Classics”, η Udon έχει προγραμματίσει τις μεταφορές των κλασικών έργων THE SCARLET LETTER (Nathaniel Hawthorne), GREAT EXPECTATIONS (Charles Dickens), και EMMA (Jane Austen).

Στο πρόγραμμα υπάρχουν, επίσης, μια συλλογή του KATAMARI, webcomic των Alex Culang και Raynato Castro, το δεύτερο volume του MAKESHIFT MIRACLE των Jim Zub και Shun Hong, καθώς και artbooks για τα PHOENIX WRIGHT: DUAL DESTINIES, YU-GI-OH, RECORD OF AGAREST WAR, SHINING BLADE και ROBOTECH/MACROSS, αλλά και reprints του STREET FIGHTER WORLD WARRIOR ENCYCLOPEDIA σε hardcover, καθώς και τη συνέχεια της σειράς STREET FIGHTER, με το δεύτερο volume της.

Άλλες Ενδιαφέρουσες Ανακοινώσεις, Εν Τάχει:

Spider-Verse-01-Cammuncoli-Cover— Το event της Marvel, Spider-Verse, θα φιλοξενήσει όποιον Spider-Man υπήρξε ποτέ. (Και ναι, είναι πολλοί!) (…)

— Η Dynamite Entertainment έχει πλέον τα δικαιώματα του κλασσικού ήρωα του Will Eisner, The Spirit, με σχέδια για ανατυπώσεις, αλλά και νέες ιστορίες! (…)

— “Demons are the new Zombies”. Τάδε έφη Robert Kirkman, ο οποίος ανακοίνωσε, παράλληλα, τον τηλεοπτικό πιλότο που θα μεταφέρει στην οθόνη τη νέα σειρά του, OUTCAST.  (…)

— Επιστρέφει ο original Spawn και καθώς πλησιάζουμε στο επετειακό #250, ο δημιουργός του έχει μερικούς άσους ακόμη στο μανίκι του. (…)

SHIELD-1-Deodato-bb596— Ο Mark Waid θα γράφει τη νέα σειρά S.H.I.E.L.D., πλαισιωμένος από καλλιτέχνες όπως οι Carlos Pacheco, Alan Davis και Chris Sprouse. Σύμφωνα με τον σεναριογράφο, κάθε υπερήρωας της Marvel είναι ένας πιθανός agent, περιγράφοντας τη σειρά ως ένα είδος “Marvel team-up.” (…)

— Η Βρετανική Titan έχει 6 νέους τίτλους. (Και κάποιοι φαίνεται να έχουν ενδιαφέρον.) (…)

— Τώρα που ο κόσμος των Fables ετοιμάζεται για το μεγάλο φινάλε, η Vertigo αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδιά της. (…)

— Η Aspen Comics ανασυντάσσεται, με νέες σειρές και νέες συμφωνίες. (…)

— Ξέραμε ότι η τηλεοπτική σειρά BATMAN θα κυκλοφορήσει, επιτέλους, για πρώτη φορά σε Blu-Ray και DVD, τώρα ξέρουμε και την ημέρα: 11 Νοεμβρίου. (…)

— Τελευταία, αλλά όχι ελάσσονος σημασίας, η απονομή των Eisner Awards. Φέτος, ξεχώρισαν το SAGA (Brian K. Vaughan & Fiona Staples) και το HAWKEYE (Matt Fraction & David Aja), μεταξύ άλλων. (…)