PREVIEWS PICKS (August 2014)

diamond-previews-june-2014-backΟ Αύγουστος έφτασε και είμαστε πλέον βέβαιοι πως οι περισσότεροι από εσάς, είτε κάνετε ήδη διακοπές, είτε ετοιμάζεστε να αναχωρήσετε. Όπως και να ‘χει, είναι σχεδόν δεδομένο πως σκέφτεστε άλλα πράγματα πέρα από τις νέες κυκλοφορίες comics που θα καταφθάσουν στα comic shops τον Οκτώβριο.

Επειδή, όμως, ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος και ο Αριστείδης Κώτσης δεν είναι σαν εσάς (ή σαν όλους τους άλλους ανθρώπους στον πλανήτη), και παραμένουν πιστοί υπηρέτες της Τέχνης των comics (και ακόμη πιο πιστοί εργάτες του Comicdom), αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη την ανάγκη τους για παραθέριση και να βυθιστούν στον πολυσέλιδο κατάλογο της Diamond για να ανακαλύψουν τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές, τις οποίες και θα μοιραστούν μαζί σας!

BLUE PAGES (Θωμάς Παπαδημητρόπουλος)

Δεν πρόκειται να έχω κανένα παράπονο από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Και events και εκπλήξεις και επανεκδόσεις αριστουργημάτων και εναλλακτικές προτάσεις και την επιστροφή παλιών γνωστών έχουν οι μπλε σελίδες του PREVIEWS. Και, αν βαριέστε να διαβάσετε τα κατεβατά μου, δείτε απλά την τελευταία μου πρόταση, για την οποία είτε θα με μισήσετε είτε θα με λατρέψετε – έχετε το mail μου και στις δύο περιπτώσεις.

AXIS1AVENGERS & X-MEN: AXIS #1 (Marvel, pg. M2, $4.99)
To νέο μεγάλο event της Marvel επαναφέρει τις καλές σχέσεις ανάμεσα στους Avengers και τους X-Men, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια νέα απειλή: τον Red Skull ως Onslaught! Δεν έχω ιδέα πώς φτάσαμε εκεί, αλλά μπορώ να σας πως τα εξής: πρωταγωνιστεί όλο το Μarvel Universe, θα αποτελέιται από εννιά τεύχη και πολλά tie-ins και το υπογράφουν οι Rick Remender και Adam Kubert. Θέλω, επίσης, να δηλώσω ότι μου αρέσει ο Onslaught και το γεγονός ότι επιστρέφει με έχει κάνει να σκέφτομαι να αποκτήσω τη συγκεκριμένη σειρά. Αλλά, πιθανότατα, θα έχω να πω άσχημα λόγια για αυτή, από το πρώτο ήδη τεύχος. Μήπως να το ξανασκεφτώ καλύτερα;

CAPTAIN AMERICA #25 (Marvel, pg. M11, $4.99)
Tί εννοείτε “ανυπομονείτε να μάθετε ποιος είναι ο νέος Captain America“; Ποιό site διαβάζετε για την ενημέρωσή σας;

DoW-The-Logan-Legacy-1-Cover-20adeDEATH OF WOLVERINE: THE LOGAN LEGACY #1-3 (Marvel, pg. M12, $3.99)
O Wolverine πεθαίνει οσονούπω, και η Marvel φροντίζει να κάνει τη μεγαλύτερη δυνατή απόσβεση από το γεγονός ότι ο νούμερο ένα μεταλλαγμένος της δε θα βρίσκεται για μερικούς μήνες στο προσκήνιο. Έτσι, κυκλοφορεί αυτό το mini series εφτά τευχών, με τα τρία πρώτα να φτάνουν στα ράφια τον ίδιο μήνα. Στις σελίδες τους, οι αναγνώστες θα δουν την κληρονομιά του Logan (όπως, πολύ εύστοχα, μας αφήνει να υποθέσουμε ο τίτλος) σε άλλους χαρακτήρες. Στα τεύχη #2 και #3, πρωταγωνιστούν οι X-23 και Sabretooth, και το σενάριο υπογράφει ο Tim Seeley.

MARVEL 75th ANNIVERSARY CELEBRATION #1 (Marvel, pg. M41, $5.99)
Τί εννοείτε “δεν έχετε ιδέα τι είναι αυτό“; Ποιό site διαβάζετε, τέλος πάντων;

junglebookHARVEY KURTZMAN’S JUNGLE BOOK (Dark Horse, pg. 69, $24.99)
Αν και θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο, η Dark Horse φρόντισε να μας τρέξουν τα σαλάκια μέσα στον Αύγουστο, προωθώντας την επανέκδοση του JUNGLE BOOK (για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, παρακαλώ) ως advanced solicitation. Το JUNGLE BOOK αποτελείται από τέσσερις ιστορίες, που έχουν μικρή σχέση μεταξύ τους και είναι ποτισμένες όχι μόνο με τη φαρμακερή σάτιρα – σήμα κατατεθέν του Kurtzman, αλλά και με αρκετούς πειραματισμούς. Εκδόθηκε το 1959 και αποτελεί τον πρώτο τόμο στη νέα σειρά της Dark Horse, ESSENTIAL KURTZMAN. Μην το σκέφτεστε!

ARKHAM MANOR #1 (DC, pg. 80, $2.99)
Ένας ακόμη Bat τίτλος από τη DC. Οι ορκισμένοι πολέμιοι του DCnU πιστεύουν ότι το κάνει για να κρύψει τα χάλια της, αλλά, εφόσον οι τίτλοι κρατούν ένα καλό επίπεδο, εγώ δεν έχω τίποτα εναντίον τους. Στο ARKHAM MANOR #1, οι τρόφιμοι του Arkham Asylum βρίσκονται άστεγοι – και πολλοί από αυτούς δολοφονημένοι σε χαντάκια! Και ο Batman κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: αναζητά τους υπεύθυνους.

comics-lobo-1LOBO #1 (DC, pg. 84, $2.99)
Βρε, μπας κι έχουν δίκιο τελικά οι ορκισμένοι εναντίον του DCnU μουτζαχεντίν; Γιατί; Γιατί; Γιατί;;;

TRINITY OF SIN #1 (DC, pg. 85, $2.99)
Έχουμε κάποια σημεία, τα οποία με προδιαθέτουν πολύ θετικά. Για αρχή, τον The Question και τον Phantom Stranger, οι οποίοι, κατά κανόνα, πρωταγωνιστούν σε ενδιαφέρουσες ιστορίες, άρα το TRINITY OF SIN έχει πολλές πιθανότητες να είναι μια τέτοια. Και έχουμε και τον J.M. DeMatteis, ο οποίος, κατά κανόνα, γράφει εξαιρετικές ιστορίες, οπότε δεν αποκλείεται και το TRINITY OF SIN να καταφέρει να τρυπώσει στην ίδια κατηγορία. Και, από εκεί και πέρα, έχουμε την Pandora, την οποία δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου, και το σχέδιο του Yvel Guichet, ο οποίος έχει σχεδιάσει έναν σκασμό comics της DC, αλλά δεν έχω διαβάσει ούτε ένα. Σε κάθε περίπτωση, το ένστικτό μου λέει πως πιθανότατα θα είναι μια πολύ καλή σειρά.

VERTIGO QUARTERLY: YELLOW #1 (Vertigo, pg. 144, $7.99)
Το πρώτο τευχος της νέας ανθολογίας της Vertigo δε με ενθουσίασε, αλλά παρουσίαζε πολύ ενδιαφέρον. Επομένως, στην χειρότερη περίπτωση, και αυτό το το τρίτο τεύχος θα παρουσιάζει απλά ενδιαφέρον. Και στην καλύτερη, θα είναι κλάσεις ανώτερο. Ανάμεσα στους συγγραφείς που συμμετέχουν, ξεχωρίζουν οι Fabio Moon και Gerard Way, ενώ στους σχεδιαστές οι Bill Sienkiewicz και Philip Bond.

WYTCHES #1 (Image, pg. 193, $3.99)
Οι περισσότεροι από εσάς πιθανότατα θα αποφασίσετε να το αγοράσετε, ακούγοντας απλά το δημιουργικό team: Scott Snyder και Jock. Και θα έχετε δίκιο.

punks1PUNKS: THE COMIC #1 (Image, pg. 206, $3.99)
Ξεχάστε όλα τα παραπάνω που σας πρότεινα (εκτός από το JUNGLE BOOK, το οποίο βγαίνει το Δεκέμβρη)! Αγοράστε αυτό και θα είστε ευτυχισμένοι! (Ή, εναλλακτικά, θα αναζητάτε τη διεύθυνσή μου να μου σπάσετε τα μούτρα, ένα κρύο βράδυ του Οκτώβρη.) PUNKS, από τους Joshua Hale Fialkov και Kody Chamberlain, με ολοκαίνουργιες ιστορίες και το κλασικό σουρεαλιστικό χιούμορ. ΟΚ, μπορεί ο τίτλος “THE COMIC” να είναι λίγο παραπλανητικός, αφού το PUNKS δεν ακολουθεί τις κλασικές φόρμες αφήγησης του Μέσου, αλλά έχει εικόνες, λογάκια και μπαλονάκια. Η επιλογή του μήνα, λέμε!

(Παρακαλώ, μη με δείρετε, αν δε σας αρέσει…)

GREEN PAGES (Αριστείδης Κώτσης)

Δεν ξέρω πως την πατάω πάντα με τα PICKS. Θα ξεκινήσω να γράφω νωρίς και δε θα βάλω πολλά, λέω στον εαυτό μου, αλλά όλο και ανοίγομαι και ανοίγομαι, και μετά βλέπω ότι έχω ξεφύγει εντελώς και μετά προσπαθώ να τα συμμαζέψω κάπως, και καταλήγω να τρέχω και να μη φτάνω. Πάνω-κάτω ότι μου συμβαίνει και με τις επιλογές μου για παραγγελία. Πάνω-κάτω ότι συμβαίνει με τα περισσότερα από τα πράγματα που ξεκινάω να κάνω στη ζωή μου… Xμμμ… ίσως να τις κρατήσω αυτές τις σκέψεις για ένα post με τίτλο ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ…

Leaning GirlLEANING GIRL (Alaxis Press, pg. 255, $29.99)
Ξεκινάμε με μια πολύ δυνατή επιλογή. Το ελληνικό αναγνωστικό κοινό γνωρίζει το έργο των Peeters και Schuiten, χάρη στις δουλειές τους που έχουν εκδοθεί στα ελληνικά (Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΡΜΠΙΚΑΝΔΗΣ, ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΣ). Ο τρόπος με τον οποίο η αρχιτεκτονική των πόλεών τους αποτελεί αναπόσπαστο κομάτι της ουσιάς του comic, είναι μοναδικός. Ακόμη και μια σύντομη επαφή με τους κόσμους που στήνουν και τις μαγικές πόλεις τους, αποτελεί αξέχαστη αναγνωστική εμπειρία.

Η νεοσύστατη Alaxis Press ξεκινά την προσπάθειά της να μεταφράσει μεγαλύτερο τμήμα του έργου των σπουδαίων δημιουργών, με αυτήν εδώ την έκδοση. Πιστεύω πως θα είναι μια έκδοση εξίσου προσεγμένη με το site της εκδοτικής, στο οποίο αξίζει να μπείτε, για να πάρετε μια γεύση και να αντλήσετε πληροφορίες.

A CITY OF WHISKEY & FIRE ONE SHOT(Alternative Comics, pg. 255, $4.99)
Υπάρχει ενα recurring joke για το ποιός είναι ο “καλός” από τους αδερφούς Van Sciver. Σίγουρα, ο Ethan είναι ο γνωστός στους mainstream κύκλους, αλλά ο Noah έχει πλέον πίσω του ένα σημαντικό εργό και είναι δυνατό όνομα στους κύκλους των ανεξάρτητων comics. Εδώ σχεδιάζει μια σκοτεινή ιστορία, που λαμβάνει χώρα στην εποχή του πυρετού του Χρυσού.

war_stories_1WAR STORΙES #1 (Avatar Press, pg. 274, $3.99)
Όταν αυτή η σειρά έβγαινε από τη DC, είχα διαβάσει κάποια τεύχη. Αν με ρώταγες τότε για το αν μου αρέσουν τα πολεμικά comics, η απάντηση μου θα ήταν αρνητική, τα WAR STORIES, όμως, του Garth Ennis μου άρεσαν πολύ. Μέσα στο πλαίσιο ενός πολέμου, βίαιες ιστορίες με χιούμορ, από τον συγγραφέα του PREACHER, σε καλές του στιγμές, σχεδιασμένες από κάποιους εξαιρετικούς σχεδιαστές-θρύλους των βρετανικών comics. Τα χρόνια πέρασαν… H σειρά μετακόμισε στην Avatar και κάνει μια νέα αρχή. Βέβαια, ο Matt Martin, που είναι τωρα υπεύθυνος για το artwork, δεν είναι ούτε Chris Weston, ούτε Dave Gibbons, ούτε Carlos Ezquerra, αλλά τι να κάνουμε… Σε κάθε περίπτωση, έχω την εντύπωση πώς ένας καλός Garth Ennis αρκεί, όχι μόνο να σώσει την παρτίδα, αλλά και να δημιουργήσει κάτι καλό.

JIM HENSON MUSICAL MONSTERS OF TURKEY HOLLOW (Boom/Archaia, pg. 299, $24.99)
Ακόμη και όσοι δεν ξέρουν τον Jim Henson, γνωρίζουν τη δουλειά του, αφού ο μεγάλος αυτός δημιουργός συνδύασε το όνομα του με το SESAME STREET, το MUPPET SHOW, το FRAGGLE ROCK και άλλα. Η Archaia μας παρουσιάζει άλλη μια δουλειά του Henson, η οποία είχε ξεχαστεί στο σεντούκι του (μεταφορικά το χρησιμοποιώ το σεντούκι εδώ – δεν ξέρω που ακριβώς είχε μείνει το συγκεκριμένο σενάριο). Και ποιός καλύτερος για να το κάνει να ζωντανέψει, από τoν δημιουργό που έδωσε ζωή στα comics του MUPPET SHOW, τον ταλαντούχο (και προσωπικά αγαπημένο) Roger Langridge. Δεδομένης της εκτίμησης που έχω στο δημιουργό, είναι αδύνατο το συγκεκριμένο comic, παρά την τσιμπημένη του τιμή, να μη βρίσκεται στις επιλογές μου.

EightballCOMPLETE EIGHTBALL HC BOX SET ISSUES 1-18 (Fantagraphics Books, pg. 344, $119.99)
Όσο αποκρυνόμαστε από τα 90s, τόσο περισσότερο βλέπω το EIGHTBALL σαν ορόσημο της εποχής του. Από το GHOST WORLD και το PUSSEY!, μέχρι το NEEDLEDICK THE BUG-FUCKER, και από το MAROONED ON A DESERT ISLAND WITH THE PEOPLE FROM THE SUBWAY και το LIKE A WEED, JOE, μέχρι το GIVE IT UP!, το EIGHTBALL είναι αποτελεί ενα έργο μοναδικό και αξεπέραστο, αλλά και μια κορύφωση της διεστραμμένης μεγαλοφυίας του Dan Clowes. Η Fantagraphics συγκεντρώνει τα 18 πρώτα τεύχη του EIGHTBALL (τα επόμενα τρία τεύχη είναι το DAVID BORING), σε δύο τόμους και ένα εντυπωσιακό slipcase “fully annotated… with loads of new art” (όπως υπόσχεται το solicitation).

Αν δεν είχα ήδη τα τεύχη, αυτό εδώ θα ήταν πρώτο στη λίστα μου. Ακόμη και τώρα σκέφτομαι να προσποιηθώ πως δεν έχω τα τεύχη και να του δώσω χώρο στη λίστα μου, αλλά η τσέπη μου έχει σοβαρές διαφωνίες.

IN A GLASS GROTESQUELY (Fantagraphics Books, pg. 344, $19.99)
Δεδομένου ότι έχω τα τεύχη του EIGHTBALL, η επιλογή από την Fantagraphics που πάει κατευθείαν στην κορυφή της λίστας μου, ειναι το νέο comic του Richard Sala. Η αλήθεια είναι πως τα comics του Sala μου αρέσουν περισσότερο από όσο “πραγματικά καλά” πιστεύω ότι είναι. Μπερδευτήκατε; Να το θέσω καλύτερα… Πιστεύω πως… ας πούμε, το SOCK MONKEY INTO THE DEEP WOODS, που βρίσκεται παρακάτω στα solicitations της Fantagraphics θα είναι μάλλον αντικειμενικά καλύτερο comic. Αλλά αυτές τις απίστευτα sexy, σαγηνευτικές παρουσίες των comics του Richard Sala, τα τέρατα που μοιάζουν λες και βγήκαν από ασπρόμαυρη ταινία τρόμου και αυτή την ατμόσφαιρα εφιαλτικού παραμυθιού, δεν μπορείς να τις συναντήσεις αλλού, και προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως τρόπο να τους αντισταθώ.

Μπορείτε να διαβάσετε Online την κεντρική ιστορία του IN A GLASS GROTESQUELY, με τίτλο SUPER_ENIGMATIX εδώ.

luminaeLUMINAE (Magnetic Press, pg. 359, $24.99)
Και να που υπάρχουν φορές, όπου στα PREVIEWS PICKS συμπεριλαμβάνω μια επιλογή με το παρακάτω σκεπτικό: Δεν είναι μια κυκλοφορία που με ενδιαφέρει και δεν είναι μια ιδιαίτερα σημαντική κυκλοφορία, αλλά πιστεύω πως είναι μια κυκλοφορία που θα ενδιαφέρει κάποιους από τους αναγνώστες. Πιθανότατα, αυτούς που αγάπησαν τo SILLAGE (ΑΡΜΑΔΑ) και το SKY-DOLL. To artwork του Bengal κυμαίνεται σε αυτό το “ευρωπαϊκό με έντονες manga επιρροές” ύφος (θυμίζει κάπως και το artwork της Fiona Staples στο SAGA), το οποίο έχει αρκετους ακόλουθους. Ρίξτε μια ματιά στο site της Magnetic Press, για να πάρετε μια ιδέα.

FISH (Nobrow Press, pg. 360, $11.00)
Βλέποντας αυτό εδώ το solicitation, συνειδητοποίησα πως δεν έχω πάρει ακόμα το NOBROW 9… Η Nobrow βγάζει πάντα πολύ όμορφα comics – όχι πάντα πολύ καλά, αλλά πάντα πολύ όμορφα. Εδώ μιλάμε για ένα comic μιας νέας Ιταλίδας δημιουργού, της Bianca Bagnarelli. Ρίξτε μια ματιά και στο site της Nobrow και μη σταθείτε στην περίληψη, που έχει να κάνει με αναζητήσεις ενός παιδιού σε σχέση με τη ζωή και το θάνατο (με τρώει η γλώσσα μου να πω “και τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης”), αλλά στα υπέροχα σχέδια και χρώματα της Bagnarelli.

HereHERE (Pantheon Books, pg. 374, $35.00)
OK, ο Μπίλλυ Πέτσης μας είχε προϊδεάσει για αυτό εδώ. Το HERE του Richard McGuire είναι ενας σταθμός στην Ιστορία τωv comics. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 1989, και σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, ο Richard McGuire επιστρέφει με μια διευρυμένη έκδοση 320 σελίδων! Τώρα, αν σκεφτεί κανείς το ότι η αρχική εκδοχη ήταν μόλις εξασέλιδη, αναρωτιέται το πόσο πρέπει να έχει “τραβηχτεί” για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Οπότε, από τη μία, φαντάζομαι πως μάλλον θα προσπαθήσει να βγάλει από τη μύγα ξυγγι (έγχρωμο και με καρέ ανά σελίδα), για να δικαιολογήσει την τιμή, αλλά από την άλλη, σκέφτομαι πως όταν μιλάμε για ένα comic-ορόσημο και το δημιουργό του, πρέπει να έχω μεγαλύτερο σεβασμό και να περιμένω να το δω πριν να μιλήσω.

2000 AD WINTER SPECIAL 2014 (Rebellion/2000AD, pg. 379, $7.00)
DREDD: UPRISE #1 (Rebellion/2000AD, pg. 379, $3.99)
ZENITH: PHASE ONE HC (Rebellion/2000AD, pg. 380, $25.00)
Τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν αρκετά καλά για το 2000AD, καθώς δείχνει να τολμά όλο και περισσότερες εκδόσεις. Αρχικά, έχουμε το (horror themed) 2000 AD WINTER SPECIAL, που έρχεται να συμπληρώσει το καλοκαιρινό SCI FI SPECIAL. Να σημειωθεί πως τελευταία φορά WINTER SPECIAL είχαμε δει το 2005, και πριν από αυτό, το 1995. Υποθέτω πως και εδώ (όπως και στο SCI FI SPECIAL) θα δούμε περισσότερο νέους δημιουργούς (ίσως και χαρακτήρες), που αναζητούν τη δική τους ευκαιρία.

Ταυτόχρονα, θα κυκλοφορήσει, σε format αμερικάνικου comic, άλλη μια (μετα το ιδιαίτερα επιτυχημένο DREDD: UNDERBELLY) ιστορία sequel του DREDD 3D, αλλά και (μετά το υπερ-επιτυχημένο limited complete edition, που πλέον χρυσοπουλιέται στο ebay) το πρώτο volume της νέας έκδοσης του εξαιρετικού ZENITH, των Grant Morrison και Steve Yowell. Το 2014 δείχνει καλή χρονιά για το comic και νομίζω πως αν συνεχίσουν να προχωρούν με προσεχτικά βήματα, τα πράγματα θα εξελιχτούν ακόμη καλύτερα, τόσο από εμπορικής όσο και από καλλιτεχνικής άποψης.

the_motherless_ovenTHE MOTHERLESS OVEN (Selfmadehero, pg.381, $19.95)
Τα κουσούρια μου δεν περιορίζονται στο ότι προσπαθώ να παρακολουθώ με συνέπεια το 2000AD, αλλά επεκτείνονται και σε ένα γενικότερο ενδιαφέρον για ολόκληρη τη βρετανική σκηνή των comics. Σε αυτή, λοιπόν, ο Rob Davis έχει περάσει προ πολλού το στάδιο που λογιζόταν ως φέρελπις δημιουργός. Μετά το επιτυχημένο NELSON και το DON QUIXOTE, θεωρειται ένας από τους πιο σημαντικούς ανεξάρτητους Βρετανούς δημιουργούς, και γι’ αυτό αναμένω το THE MOTHERLESS OVEN με ιδιάιτερο ενδιαφέρον. Αξίζει και ένας καλός λόγος για την Selfmadehero, που μας παρουσίαζει όλο και καλύτερες δουλειές.

ROYAL BLOOD (Titan Books pg. 391,$16.99)
Θα σας την πω την αμαρτία μου και ας πέσετε να με φατε. Δε μου αρέσει ο Jodorowsky. Δε λέω, ωραίο το INCAL, αλλά από εκέι και πέρα τον χανω… ειδικά αυτό το μαγικό-science fiction με grand epic διαστάσεις, το βρισκω συχνά από αδιάφορο ως κουραστικό. Σε κάθε περίπτωση, ξέρω ότι έχει πολλούς φίλους, οί οποίοι δε χάνουν τίποτε να ρίξουν μια ματιά σε αυτήν εδώ την έκδοση, που φαίνεται πως συγκεντρώνει τα τρια albums του SANG ROYAL.

AjinAJIN GN VOL 01 DEMI-HUMAN (Vertical, pg. 408, $12.95)
GARDEN OF WORDS (Vertical, pg. 408, $12.95)
WITCHCRAFT WORKS (Vertical, pg. 408, $12.95)
“Θα παίξουμε από όλα… Θα πάιξουμε και Deep Purple για τα παιδιά…”, είχα δει να λέει κάποτε, σε ένα πανηγύρι, ο Τάκης Πλακιάς. Διατηρώ, λοιπόν, το ύφος και σας λέω “Έχουμε από όλα στις επιλογές μας. Έχουμε και manga για τους νέους”. Θα σταθώ, λοιπόν, στις επιλογές της Vertical, που γενικά δύσκολα απογοηεύει.

Τρεις νέοι τίτλοι, με μπροστάρη το AJIN, με αθάνατα όντα που ονομάζονται Ajin και με ένα αγόρι να ξυπνά μετα το θάνατό του και να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Έχει εμφανιστεί σε λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς και έχει γράψει για αυτό και o Jason Thompson, οπότε δείχνει μάλλον σημαντική κυκλοφορία. Οι άλλες δυο πρεμιέρές περιλάμβάνουν, η μια τις συναντήσεις ενός ιδιάιτερου ζευγαριού σε έναν κήπο, και η άλλη μια όμορφη μάγισσα-συμμαθήτρια.