Αμφισβητείται Η Θέση Των X-Men Στο Marvel Universe;

XMenAnnGicleeΣτις απορίες αναγνωστών “Γιατί δεν υπάρχουν πια X-Men cartoons;”, “Γιατί δεν υπάρχει licensing για το DAYS OF FUTURE PAST;”, Γιατί δεν υπάρχουν νέα παιχνίδια X-Men;” και “Γιατί δεν υπήρχαν X-News στο Cup o’ Joe panel του San Diego Comicon;”, ο Senior VP of Publishing της εταιρίας, Tom Brevoort, απάντησε ως εξής:

Μιλάτε για θέματα που αφορούν το licensing και το animation, και για αυτά τα πράγματα θα πρέπει να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους της εταιρείας για τους συγκεκριμένους τομείς. Θα πω μόνο δύο πράγματα που νομίζω είναι αυτονόητα.

Υπάρχουν περιορισμένες ώρες ανά ημέρα και αρκετές πρωτοβουλίες που μπορείς να ακολουθήσεις. Πρέπει λοιπόν να διαλέξεις που θα ήθελες να ξοδέψεις τον χρόνο σου και τις προσπάθειες σου.

Αν είχες δύο πράγματα, όπου στο ένα κέρδιζες 100% από την προσπάθεια που κατέβαλες και στο άλλο από τον ίδιο χρόνο και κόπο, έπαιρνες πίσω ένα πολύ μικρότερο ποσοστό, δεν θα ήταν πιο λογικό να εστιάσεις την προσοχή σου στο πρώτο;

To παραπάνω αναφέρεται στην συμφωνία της Marvel με την Fox, η οποία είχε γίνει όταν η πρώτη είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έκανε οποιαδήποτε συμφωνία μπορούσε να την βοηθήσει ακόμη και με μη ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Και ενώ η συμφωνία της Marvel με την Sony για τον Spider-Man έχει επαναπροσδιοριστεί προς όφελος της Marvel, δεν μπόρεσε να συμβεί το ίδιο και με την Fox, κάτοχο των τηλεοπτικών-κινηματογραφικών δικαιωμάτων των X-Men και Fantastic Four, που διεκδικεί επίσης ένα ποσοστό δικαιωμάτων και άλλων μορφών media.

Είναι γνωστό το θέμα των Fantastic Four, καθώς επίσης και το γεγονός πως οι δημιουργοί που εργάζονται στους FF και X-τίτλους δεν θα δημιουργήσουν νέους χαρακτήρες για τις σειρές. Επιπροσθέτως, κάτι πρέπει να μας λέει η άνοδος και η επιρροή των Inhumans στο Marvel Universe, που έρχονται να “αντικαταστήσουν” τους X-Men.

Πάντως, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να θεωρηθεί απτή απόδειξη και για την ώρα όλα κινούνται στη σφαίρα των υποθέσεων και των εκτιμήσεων, εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών και εξελίξεων.