COMICDOM.GR – Πρόγραμμα 2014 -2015

Νέα σεζόν, νέες (αλλά και ήδη υπάρχουσες) στήλες, ένας διαχρονικός στόχος: Η ενημέρωση και η ψυχαγωγία σας παραμένει προτεραιότητά μας, καθώς το Comicdom.gr ετοιμάζεται να γιορτάσει (πολύ σύντομα) τα 10 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας του!


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

SDCC_MARVEL_CMYK.JPGΣημαντικές νέες κυκλοφορίες, σειρές που ολοκληρώνονται, αλλαγές creative teams, artwork, πωλήσεις, αμφιλεγόμενες δηλώσεις, comics-related κινηματογραφικά νέα, trailers και posters… Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και ο Μπίλλυ Πέτσης θα σας παραπέμπουν για τις πιο σημαντικές ειδήσεις στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites, ενώ φυσικά θα ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας και για τα νέα της εγχώριας σκηνής. Όποια κι αν είναι η δραστηριότητά σας (αρκεί να σχετίζεται με τα comics), μην παραλείπετε να μας στέλνετε δελτία Τύπου στο comicdom@comicdom.gr.

…και φυσικά, η εμπειρία δεν τελειώνει εδώ: Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK, για καθημερινό, απολαυστικό και ανελέητο fun stuff, από τους Άκη Τριανταφύλλου και Γιώργο Σακκαλή.

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ

ONLINE COMICS

SP2Κάποιοι θεωρούν ότι κανένα comic δεν έχει αξία αν δεν είναι τυπωμένο σε χαρτί. Ωστόσο, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Ιnternet, υπάρχουν πάντοτε διαμαντάκια και τα comics δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Ταλαντούχοι δημιουργοί, καθημερινά ή αραιότερα installments, δράση, χιούμορ και ιστορίες για όλα τα γούστα, περιμένουν αναγνώστες να τα ανακαλύψουν. Σε αυτό, θα συμβάλλει η δεκαπενθήμερη στήλη του Comicdom.gr, στην οποία θα σας προτείνουμε νέα ή παλαιότερα online comics.

FIRST TIME EVER

firsttimeeverΟ καθένας μας, όσα comics κι αν έχει διαβάσει στη ζωή του, θα βρεθεί μια μέρα μπροστά σε ένα, το οποίο αντιπροσωπεύει κάτι που δεν είχε εξερευνήσει ποτέ μέχρι τότε! Μπορεί να είναι το πρώτο αυτοβιογραφικό comic που διάβασε, ή το πρώτο superhero. Ή το πρώτο comic με την υπογραφή του Daniel Clowes, ή του Grant Morrison. Ή απλά το πρώτο X-MEN ή SUPERMAN που άνοιξε ποτέ στη ζωή του. Στη δεκαπενθήμερη στήλη μας, οι νεότεροι συντάκτες του Comicdom.gr θα ανακαλύπτουν νέα πράγματα και οι παλιότεροι θα θυμούνται την πρώτη τους φορά.

 

  • ΤΡΙΤΗ

TOP SHELVES

Conan_Annual_1ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ!

Υπάρχουν comics, στην ποιότητα των οποίων όλοι υποκλίνονται, comics αμφιλεγόμενα ως προς την ποιότητά τους και comics που μπορεί για την συντριπτική πλειοψηφεία των αναγνωστών να είναι κακά, πάντα όμως θα υπάρχουν κάποιοι που θα τα λατρεύουν κόντρα στο ρεύμα. Η νέα μας στήλη δεν κάνει διακρίσεις: Κάθε εβδομάδα, ένας συντάκτης του Comicdom ξεσκονίζει τα πάνω-πάνω ράφια της βιβλιοθήκης του και μας προτείνει μια παλιότερη κυκλοφορία που του άρεσε και ακόμη παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του.

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ

greekcomicsΑκόμη κι αν δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμη, ο τίτλος της τα λέει όλα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ! Ο Μέλανδρος Γκανάς εξακολουθεί να ξεσκονίζει το αρχείο του και να ψαχουλεύει την ελληνική πραγματικότητα των comics, παρουσιάζοντας, κάθε μήνα, παλιά, αλλά και νέα comics, αυτοεκδόσεις, fanzines και πολλά ακόμη.

MARKET WATCH

marketwatchGossip, news, extras, stock market, top sales, special stuff, συνεντεύξεις και πολλά ακόμη behind the scenes stuff – αλλά από τη σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας των comics – μόνο στο Market Watch του Σπύρου Ευάγγελου Αρμένη, την αρχαιότερη από τις εν ενεργεία στήλες του Comicdom, που επιστρέφει σε μηνιαία βάση! Κι αυτή τη φορά, με την ηθική συμπαράσταση Δεινοσαύρων!

RANDOM THOUGHTS

randomthoughtsΕν μέσω reviews, news, παρουσιάσεων, αναλύσεων και δελτίων Τύπου, δε σας έρχεται η όρεξη για κάτι διαφορετικό; Για κάτι που δεν θα μιλάει μόνο για comics, comic-strips, comic book movies και animation, αλλά θα καταπιάνεται και με άλλα (περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέροντα) πράγματα; Δεν νιώθετε την ανάγκη να διαβάσετε τις σαφείς και ξεκάθαρες σκέψεις ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολλά πράγματα για πολλά θέματα; Κι εμείς το ίδιο, αλλά για την ώρα θα αρκεστούμε στη fan-favorite στήλη του Δημήτρη Σακαρίδη.

SPOTLIGHT

spotlight-on-workerΝΕΑ ΣΤΗΛΗ!

Ένας Έλληνας δημιουργός. Μία συνέντευξη με στόχο να σκιαγραφήσει όχι μόνο το επαγγελματικό προφίλ του καλλιτέχνη, αλλά και όσα συνιστούν τη διαχρονική σχέση του με τα comics, τους συνεργάτες και το κοινό του. Κάθε μήνα, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου επιλέγει έναν Έλληνα δημιουργό comics απεύθυνοντάς του 20 – κοινές για όλους – ερωτήσεις, ποντάροντας στις μοναδικές απαντήσεις του.

 

  •  ΠΕΜΠΤΗ

SNAPSHOT REVIEWS

Daredevil_End_of_Days_Vol_1_8_Bill_Sienkiewicz_Variant1Τα γνωστά σε όλους και αγαπημένα Snapshots δε θα μπορούσαν παρά να επιστρέψουν στην καθιερωμένη ημέρα τους. Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας, είτε από πρώτα τεύχη γνωστών νέων τίτλων είτε από σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε από κάποιες λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε. Κάθε εβδομάδα, ένας συντάκτης του Comicdom.gr αναλαμβάνει να παρουσιάσει πρόσφατα comics, στην πληρέστερη στήλη reviews.

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

RANDOM ARTIST PICSPAM

picspamΚάθε Παρασκευή, ο Harry Saxon μας παρουσιάζει έναν ταλαντούχο δημιουργό που ξετρύπωσε στο internet. Πρόκειται για άγνωστους σχεδιαστές και μερικοί δεν είναι καν επαγγελματίες, άλλοι είναι, άλλοι έχουν δικό τους στυλ, ενώ άλλοι ακόμα το ψάχνουν και παίζουν με πολλά. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε εντυπωσιακό και, όπως αρμόζει σε κάθε όμορφη εικόνα, δε συνοδεύεται από κείμενα και αναλύσεις.

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ

BEST OF

bestofH πλέον δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστική στήλη του Comicdom.gr, συνεχίζει την πορεία της, για τέταρτη συνεχή χρονιά! Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα storylines του Batman, ή ποια είναι τα πιο ανατρεπτικά φινάλε όλων των εποχών; Ποια είναι τα καλύτερα covers του UNCANNY X-MEN ή οι καλύτεροι σχεδιαστές που ανέλαβαν τον Man Of Steel; Μια φορά το μήνα, το BEST OF κάνει τη λατρεία όλων μας για τις λίστες, συνήθεια.

PREVIEWS PICKS

diamond-previews-june-2014-backΤα νέα comics που εκδίδονται κάθε μήνα είναι εκατοντάδες και το PREVIEWS της Diamond δεν είναι από μόνο του ικανό να συμμαζέψει το χάος επιλογών που επικρατεί. Αν δυσκολεύεστε, λοιπόν, να επιλέξετε τα καλύτερα comics από τις σελίδες του χαοτικού καταλόγου με τις νέες κυκλοφορίες, αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των συντακτών του Comicdom.gr και εμπιστευτείτε τις προτάσεις μας.

THE WARP

thewarpTo THE WARP επιστρέφει! Ο Γαβριήλ “comic book trivia man” Τομπαλίδης θα σας παρουσιάζει, το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα, και μια νέα ιστορία από τα ξεχασμένα συρτάρια και τα ανήλιαγα μπουντρούμια της Ιστορίας του αγαπημένου μας Μέσου και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα γίνουμε πιο σοφοί από τα ταξίδια μας σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο του παρελθόντος των comics.

COLLECTED EDITIONS

Essential_Series_Vol_1_Captain_America_1ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ!

Ενδιαφέρεστε να έχετε μια ολοκληρωμένη κλασική σειρά της Marvel σε καλαίσθητους τόμους; Διαβάζετε το FABLES σε trades; Μήπως αναζητάτε τρόπο να διαβάσετε κάποιο από τα προπολεμικά αμερικανικά newspaper strips; Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετική, η στήλη COLLECTED EDITIONS είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ποια από τα trades και hardcovers που κατακλύζουν κάθε μήνα τα comic stores, θα βρουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σας. Κάθε μήνα, ο Γιώργος Ξύδης σας ενημερώνει για όλες τις νέες κυκλοφορίες και ανακοινώσεις και σχολιάζει, από πρώτο χέρι, τις collected editions που ο ίδιος απέκτησε.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ

FRAMED

DD-Spring2014-exhibition-1ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα comics δεν είναι διαθέσιμα μόνο σε χαρτί. Δεν είναι καν διαθέσιμα μόνο σε χαρτί ή υπολογιστή! Μπορείτε να τα βρείτε και καδραρισμένα, σε τοίχους και άλλες επιφάνειες και να απολαύσετε τεχνοτροπίες, διαφορετικές σχολές και σπάνια original art. Kαι, χάρη στη  νέα στήλη του Comicdom.gr, FRAMED, θα μαθαίνετε όσα χρειάζεστε για τις εκθέσεις comics, από τον κόσμο και, φυσικά, την Ελλάδα. Η Λήδα Τσενέ θα φροντίζει κάθε μήνα να μας παρουσιάζει όλα όσα συγκινούν τους φίλους της Ένατης Τέχνης και βρίσκονται καδραρισμένα σε κάποιο τοίχο.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε! Μείνετε συντονισμένοι!