ALICE COOPER #1

Writer: Joe Harrisalicecooper
Artist: Eman Casallos
Dynamite Entertainment

Δε νομίζω πως υπήρχε περίπτωση να βρω καλύτερη καινούργια σειρά από αυτή, για να διαβάσω μετά τις διακοπές. Και ακόμα καλύτερα να σας την παρουσιάσω εδώ. Τα λόγια είναι περιττά για τον τίτλο, τα λέει όλα από μόνος του. Μέχρι και τον πρωταγωνιστή προδίδει. Και μπορώ να πω πως μόνο και μόνο για αυτήν την ανατροπή πρέπει κάποιος να το διαβάσει. Δε θέλω να είμαι μόνη μου, φοβάμαι.

Για να μην ξεχνιόμαστε οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι – μιλάει η πείρα – ο κύριος Alice είναι ο master του περίεργου/τρομαχτικού/αηδιαστικού σόου. Όποια λέξη προτιμάτε διαλέγετε. Από τους fans αποκαλείται και “The Godfather of Shock Rock” και γενικά ο τύπος είναι λίγο creepy και δίνει αυτό το eerie feeling στην ατμόσφαιρα.

Εννοείται, λοιπόν, πως αυτή η σειρά, horror please, θα δείξει το άλλο πρόσωπο του Cooper. Εκείνο που βγάζει τα βράδια (λογικά, μετά τις τρεις τα ξημερώματα) και τρομοκρατεί τον κόσμο. Το πρωί rock star, το βράδυ Lord of Nightmares. Δύσκολη ζωή. Τέλος πάντων, η ιστορία εδώ ξεκινάει με τον Cooper να έχει κάνει τη χειρότερη συμφωνία της μέχρι τώρα ζωής του, με κάποιον Lucius Black. Τα ψηλά γράμματα της συμφωνίας δεν τα μαθαίνουμε ακόμα.

Εκείνο που μαθαίνουμε είναι πως στην άλλη άκρη της χώρας, μάλλον, έχει δοθεί ένας δίσκος του rock star Alice Cooper σε έναν ξανθό πιτσιρίκι. Από έναν γέρο alicecooper2έμπορο σε ένα γκαράζ. Και αυτός περίεργος τύπος. Με λίγα λόγια ο δίσκος αυτός παίζει και αφού έχει σπάσει στη μέση. Παίζει ανάποδα τα τραγούδια. Και ξαφνικά εμφανίζεται η δαιμονική μορφή του άρχοντα!

Πέραν όλων των γεγονότων που εξελίσσονται υπάρχουν παρεμβολές με σκηνές με ένα φίδι που μιλάει. Το φίδι είναι όλα τα λεφτά, έχει και επέκτασσσσσση του σσσσσσσήγμα.

Πέραν του awesome storyline που έχει δημιουργήσει ο Joe Harris, υπάρχει και το απίστευτο σχέδιο του Casallos. Το σχέδιο πραγματικά με τράβηξε. Ελαφρώς υπερβολικό και αρκετά σκοτεινό. Σίγουρα δεν είναι δουλειά για παιδάκια, καθώς όταν σχεδιάζει δαιμόνια και τα συναφή, δημιουργεί εφιάλτες στα μεγάλα παιδάκια.

Προσωπικά, σας λέω να το διαβάσετε, γιατί ο κύριος του εφιάλτη – σας – είναι εκεί έξω και ακόμα ζωντανός. 66(6;) χρονών είναι ο παππούς Cooper – ψάξτε στο Google, αυτό δεν έγινε επίτηδες.

Μας έχει όλους στο μάτι!