DARK AGES #1

Writer: Dan Abnettdarkages
Artist: I. N. J. Culbard
Dark Horse Comics

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ μόλις ακούω (ή διαβάζω) DARK AGES το μυαλό μου πάει στον Μεσαίωνα. Θάνατος, πανούκλα, Ιερά Εξέταση. Ακόμα βασιλιάδες, πρίγκιπες και ιππότες. Το όνειρο αγοριών και κοριτσιών. Οι μεν επιζητούν την πανοπλία, οι δε το ηρωικό προφίλ. Κατά προτίμηση πάνω σε άσπρο άλογο για κάποιο λόγο. Όχι εδώ όμως.

Γιατί εδώ έχει θάνατο. Και ο θάνατος παίρνει τη μορφή τεράστιου υβριδίου από πτηνό και αμφίβιο. Με φλεγόμενη γλώσσα! Δε νομίζω πως χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Πριν, όμως, αρχίζουν να πέφτουν σαν τις μύγες, οι ιππότες – εδώ καλύτερα στρατιώτες – τριγυρίζουν στην εξοχή διψασμένοι για αίμα. Πόλεμο! Όταν ξαφνικά, εμφανίζονται κάτι αυγά και τα αστέρια αλλάζουν σχηματισμούς.

Μετά γίνεται το μακελειό. Ο στρατηγός τους τραυματίζεται και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα μοναστήρι. Με μουγγούς καλόγερους. Από καλά σε καλύτερα πάνε. Ακόμα, οι καλόγεροι έχουν μία γενική παράκρουση, καθώς υπάρχει μεγάλη darkages1περίπτωση να περιμένουν αυτά τα πλάσματα. Τα οποία εκτός από μηχανές-δολοφόνους, κάνουν και μαγικά. Όχι από τα καλά. Δεν είναι ταχυδακτυλουργοί. Αλλά αυτό θα το αφήσω μυστικό – κυρίως, γιατί ακόμα δεν έχει αποδοθεί λογική εξήγηση στα γεγονότα.

Τώρα, η λογική είναι υπερεκτιμημένη. Θα το καταλάβετε όταν (και αν) δείτε τα κτήνη. Ιδιαίτερα ευφάνταστος ο σχεδιασμός τους. Κατά τα άλλα, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Σχεδόν αδιάφορο σχέδιο, θα μπορούσα να πω. Ορισμένες σελίδες, βέβαια, έχουν και την τιμητική τους. Αλλά όχι παραπάνω από τέσσερις.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η ιστορία, η οποία έχει περιθώριο να εξελιχθεί. Ίσως με την εμφάνιση κάποιου τέρατος της κολάσεως, μιας μάγισσας ή και του σατανά. Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει; Στο μεσαίωνα είμαστε.