SNAPSHOT REVIEWS 18-09-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Pop_01POP #1
Writer: Curt Pires
Artist: Jason Copland
Dark Horse Comics

Το είχα δει στο PREVIEWS, το πρότεινα και, πιστή στο δημοσιογραφικό μου καθήκον, σας το παρουσιάζω. Ότι οι pop stars είναι προϊόντα το είχαμε όλοι καταλάβει. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δημιουργοί αυτής της σειράς αποφασίζουν να αποδείξουν ότι το σύστημα κατασκευάζει είδωλα. “Ναι, Βασιλεία, το ξεκαθαρίσαμε αυτό”. Μόνο που σε αυτή τη σειρά το σύστημα κυριολεκτικά κατασκευάζει είδωλα. Σε εργαστήριο. Είναι κυριολεκτικά προϊόντα. Μέχρι που ένα από τα προϊόντα το σκάει. Και αυτό δεν είναι καλό για την επένδυσή των εκατομμύριων που έχουν κάνει. Και κάπως έτσι ξεκινά αυτή η ιστορία.
Και θα ήμουν εκστασιασμένη που κάποιος έπλασε μια αλληγορία για την pop κουλτούρα και τη βιομηχανία πίσω από αυτή. Αλλά δεν είμαι εκστασιασμένη, γιατί απλά δεν είναι καλοειπωμένη ιστορία. Αναμενόμενα όλα, ακόμα και η δύστυχη η Elle,  που αν την προορίζουν για πρωταγωνίστρια θα πρέπει να τη βάλουν να κάνει κάτι άλλο από το να είναι η damsel-in-distress. Και ο κακός είναι κακός (και όχι με την καλή έννοια). Αν με ένοιαξε για κάποιον σε ολόκληρο το τεύχος είναι για εκείνον τον δύσμοιρο τον Coop που ήταν στα πρόθυρα αυτοκτονίας. Οριακά και εγώ, διαβάζοντάς το τεύχος.

She-Hulk 8SHE-HULK #8
Writer: Charles Soule
Artist: Javier Pulido
Marvel Comics

Σας είχε τα πει και ο απίθανος, εξαίρετος, ανεπανάληπτος Θωμάς Παπαδημητρόπουλος (λίγη κολακεία στον editor δεν έβλαψε κανέναν) για το πρώτο τεύχος. Να εξηγήσω ότι ένα από τα κίνητρα που με οδήγησαν να ξεκινήσω τη σειρά με το συγκεκριμένο τεύχος είναι το νέο arc, στο οποίο η Jennifer είναι περισσότερο δικηγόρος παρά super-hero. Και, δεδομένου ότι αυτή την περίοδο βλέπω το “Καλό Γυναικάκι” (aka THE GOOD WIFE), η υπόθεση αποκτά ενδιαφέρον. Βέβαια, εκεί η πρωταγωνίστρια δεν αναλάμβανε για πελάτη τον Captain America (που δε του έφταναν τα άλλα, τα νομικά μπλεξίματα του έλειπαν).

Θα μιλήσω πρώτα για το σχέδιο του Pulido (HUMAN TARGET, ) με τον οποίον δεν είχα “γνωριστεί” μέχρι πρόσφατα. Η πρώτη σελίδα με ξένισε, αλλά σιγά-σιγά με κέρδισε. Και τώρα δηλώνω θαυμάστρια. Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα μιλήσω και για τον Soule, που υπέγραψε αποκλειστικά με τη Marvel – και για τον οποίο έναν χρόνο περίπου πριν σας έλεγα ότι γράφει υπερβολικά πολλές σειρές. Το γεγονός ότι είναι ο ίδιος δικηγόρος δίνει άλλον “αέρα” στη σειρά. Αν μας έδινε και μια γεύση και για ποιο πράγμα κατηγορείται ο Cap θα ήμουν λίγο πιο ευχαριστημένη. Αλλά να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι.

WildsEnd01WILD’S END #1
Writer: Dan Abnett
Artist: I.N.J Culbard
BOOM! Studios

O BLACKSAD συναντά το THE WAR OF THE WORLDS με ολίγον Sherlock. Αχτύπητος συνδυασμός, δε μπορώ να πω. Να ξεκινήσω, λέγοντας ότι ψήθηκα. Ψήθηκα από τον αέρα εγγλέζικης επαρχίας, από αυτή την ήρεμη αίσθηση που παίρνεις από τα καλοφτιαγμένα σπιτάκια, από αυτό το ελάχιστα φλεγματικό χιούμορ, από την προσήλωση στους διαγωνισμούς πίτας. Και όπως συμβαίνει πάντα σε μια τέτοια ήρεμη επαρχία, κάτι τραγικό θα συμβεί. Σε αυτή την περίπτωση εξωγήινοι.

Μου άρεσε, μου άρεσε πολύ. Θα ήταν ένα όμορφο, καθαρό, απλό ευρωπαϊκό comic για παιδιά, αν δεν είχε βίαιο θάνατο, αλκοολισμό και έναν ήρωα με σκοτεινό (μπορεί και ματωμένο) παρελθόν.

OddlyNormal01ODDLY NORMAL #1
Writer/Artist: Otis Frampton
Image Comics

Η Sabrina συναντά την οικογένεια Adams (απ’ ό,τι φαίνεται συναντιούνται διάφοροι στο παρόν SNAPSHOT REVIEWS). Η Oddly Normal – δεν κάνω πλάκα αυτό είναι το όνομά της – είναι το αντίθετο από αυτό που παρουσιάζει το όνομά της. Έχει πράσινα μαλλιά, μυτερά αυτιά και το νερό μπορεί να μην την καταστρέφει, όπως την κακιά μάγισσα στο WIZARD OF OZ, αλλά την κάνει να πονάει. Και αυτό γιατί η μαμά της είναι μάγισσα, αλλά ο μπαμπάς της απλός άνθρωπος. Εννοείται ότι στο σχολείο τη σιχαίνονται, κανένας δεν την κάνει παρέα και οι γονείς της είναι στην κοσμάρα τους.

Δεν ήταν τραγικό, αλλά ψυλλιάζομαι ότι το namedropping θα χοντρύνει παρακάτω και δε βλέπω καμιά φλόγα που θα το κάνει αυτό δημιουργικά.

Julias House For Lost Creatures CoverJULIA’S HOUSE FOR LOST CREATURES
Writer/Artist: Ben Hatke
First Second

Είναι υπέροχο! Είναι καλοφτιαγμένο! Είναι χαριτωμένο! Είναι τόσο, μα τόσο γλυκό!

Δυστυχώς, δεν είναι comic. Είναι ένα υπέροχο, καλοφτιαγμένο, χαριτωμένο, γλυκό εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά. Όπου τίποτα σπουδαίο δε συμβαίνει. Η Julia είναι ένα υπέροχο, καλοφτιαγμένο κτλ. κοριτσάκι που φτιάχνει ένα υπέροχο, καλοφτιαγμένο κτλ. σπίτι, όπου βρίσκουν καταφύγιο υπέροχα, καλοφτιαγμένα κτλ. τέρατα. *Yawn*
Φτάνει πια με τη μανία των “μεγάλων” να προστατεύσουν τα παιδιά φτιάνοντας έναν ψεύτικο κόσμο όπου τίποτα κακό δεν υπάρχει και τίποτα κακό δε θα τους συμβεί!