WAYWARD #1

waywardWriter: Jim Zub
Artist: Steve Cummings
Image Comics

Μετά μεγάλης μου χαράς, σας παρουσιάζω την καινούρια σειρά της Image, η οποία διαδραματίζεται στην Ιαπωνία. Και με Γιαπωνέζα πρωταγωνίστρια. Βασικά, μισή Γιαπωνέζα. Η άλλη μισή έρχεται από την Ιρλανδία.

Και ολόκληρη φεύγει από την Ιρλανδία και πηγαίνει στη μαμά της, στη Γιαπωνία. Σημειώνω εδώ πως οι γονείς είναι χωρισμένοι. Γι’ αυτό γίνεται η αλλαγή του περιβάλλοντος για τη Rori Lane, ή Rorilane, όπως τη φωνάζει η καινούρια φίλη της – ίσως φίλη, θα δείξει. Η οποία ονομάζεται Ayane. Αλλά πώς να μην θεωρείς φίλο σου εκείνον που σε βοήθησε να ξεφύγεις από γιγάντιες, τερατόμορφες χελώνες; Ακόμα πιο πολύ, όταν ο φίλος σου συμπεριφέρεται σαν ναζιάρα γατούλα.

Γενικά το θέμα (εάν το πιάσατε) φέρνει πολλές άκυρες καταστάσεις όλες μαζί, στα ξαφνικά και από το πουθενά. Ούτε εικοσιτέσσερις ώρες, λοιπόν, δεν είναι στο νησί και η κοπελίτσα τα έχει χάσει τελείως. Εγώ τα ρίχνω στο jet lag, την αϋπνία και το κλίμα. Γιατί, όταν θες να κάνεις meet up με διάφορα πνεύματα/ φαντάσματα, πας μία βόλτα εδώ δίπλα στη χώρα του σούσι.

wayward2Δεν είναι πως δε μου άρεσε, αλλά θεωρώ πως το έτρεξε λίγο γρήγορα. Βέβαια, the suspense is killing me. Επιλέγει μια πολύ ωραία στιγμή να το κόψει, εκεί που η ηρωίδα αναρωτιέται πού έμπλεξε και γιατί. Κλασικό αλλά επιτυχημένο. Ένας από τους λόγους που θα διαβάσω και το δεύτερο τεύχος τουλάχιστον.

Ο άλλος είναι το πολύ ωραίο και προσεγμένο σχέδιο. Οι φιγούρες των χαρακτήρων, σε συνδυασμό με τα χρώματα, θα μπορούσα να πω πως κυριολεκτικά δίνουν ζωή σε αυτό το comic. Κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό γιατί, προσωπικά, δεν επιθυμώ τεράστιες χελώνες – και ένας θεός ξέρει τι άλλο – μέσα στο δωμάτιό μου. Το οποίο είναι καμαρούλα μια σταλιά και είμαι σίγουρη πως θα είχαμε θέμα στο χώρο!