Ο Αποστόλης Ιωάννου Στο Salonul European De Banda Desenata 2014

Το 4ο Salonul European De Banda Desenata θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2014, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βουκουρεστίου, με τη συμμετοχή του Αποστόλη Ιωάννου (ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ, ΤΟ ΧΩΡΙΟ) και την υποστήριξη της Comicdom Press. Μάθετε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου.

Salonul European De Banda Desenata 2014
4η Διοργάνωση

SBD_posterΤο τέταρτο Salonul European De Banda Desenata θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 16 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2014, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βουκουρεστίου, (Οδός Izvor 2-4, Παλάτι του Κοινοβουλίου, πτέρυγα Ε4).

Όλοι οι φίλοι των comics, μικροί και μεγάλοι, που θα επισκεφθούν το Salonul European De Banda Desenata, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκθέσεις comics, εικονογράφησης, ή γελοιογραφίας, από χώρες όπως Αυστραλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία, Τσεχία, Πολωνία, Γαλλία, Ουγγαρία, Vallonie-Bruxelles, Γερμανία, Βέλγιο και Ρουμανία, να συναντήσουν καλλιτέχνες και εκδότες καλεσμένους στο Βουκουρέστι, να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και εργαστήρια, να παρακολουθήσουν κινούμενα σχέδια, και να ξεφυλίσσουν λευκώματα και περιοδικά.

Τα εγκαίνια του Salonul European De Banda Desenata θα γίνουν την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον τέταρτο όροφο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Θα εκφωνήσουν λόγο ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Călin Dan, SBD_ioannouο εκπρόσωπος της Αποστολής Vallonie-Bruxelles και πρόεδρος της τοπικής αλυσίδας EUNIC του Βουκουρεστίου, Benoit Rutten, και ο αντιπρόεδρος του Ρουμανικού Ινστιτούτου Πολιτισμού, Liviu Jicman.

Οι εκθέσεις που θα παρουσιαστούν μπροστά στο ρουμανικό κοινό, και όχι μόνο, αποδεικνύουν πώς μπορεί μια μορφή Τέχνης να ακολουθήσει το εθνικό πνεύμα κάθε χώρας, κρατώντας παράλληλα και ένα κοινό στοιχείο.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο ανερχόμενος δημιουργός comics, Αποστόλης Ιωάννου (ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ) με σελίδες από την επερχόμενη δουλειά του, ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

Πληροφορίες για την εκδήλωση και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.facebook.com/SalonEuropeanBD και στις ιστοσελίδες των διοργανωτών.

Το Salonul European De Banda Desenata είναι ένα project της αλυσίδας EUNIC-Βουκουρέστι, που φέτος συντονίζει η Αποστολή Vallonie-Bruxelles, και οργανώνεται από το Τσέχικο Κέντρο, το Ουγγρικό Ινστιτούτο Balassi, την Αποστολή Vallonie-Bruxelles, το Goethe Institut, το Ρουμανικό Ινστιτούτο Πολιτισμού, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Πολιτιστικό Αυστριακό Φόρουμ, το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, το Ινστιτούτο Cervantes, το Πολωνικό Ινστιτούτο, την Πρεσβεία του Βελγίου και την Πρεσβεία της Πορστογαλίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βουκουρεστίου, το Σύλλογο Jumătatea Plină, τον Εκδοτικό Οίκο M.M. Europe, και την Comicdom Press.