ARROW S03E01: “The Calm”

Arrow_season_3_title_cardΣκηνοθεσία: Glen Winterdata
Σενάριο: Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim, Jake Coburn
Πρωταγωνιστούν: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Paul Blackthorne, Emily Bett Rickards, Colton Haynes κ.α.
The CW

SPOILER ALERT! Το παρόν άρθρο περιέχει σημαντικά και μη spoilers για το συγκεκριμένο επεισόδιο και τη σειρά γενικότερα. Αν σκοπεύετε να το δείτε και δε θέλετε να σας αποκαλυφθούν γεγονότα και καταστάσεις, συνεχίστε εδώ.

Τα comics, μετά τον κινηματογράφο, εισβάλλουν και στην τηλεόραση! Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει ημέρα της εβδομάδας, που να μην προβάλλεται κάποια σειρά, βασισμένη στους αγαπημένους μας ήρωες. Σε αυτό το τοπίο, το ARROW, που μπήκε – αισίως – στην τρίτη του σεζόν, όχι απλά ξεχωρίζει, αλλά βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για την καλύτερη τηλεοπτική προσαρμογή comic, αυτή τη στιγμή. Ο Γιώργος Ξύδης και ο Τάσος Κυριακίδης είναι φανατικοί οπαδοί της σειράς και, όπως είναι λογικό, περίμεναν το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν με ιδιαίτερη αγωνία. Αφού το είδαν, σκέφτηκαν να μοιραστούν τη γνώμη τους μαζί σας .

Arrow-Season-3-Poster-2Roll Call

My name is Oliver… Xydis και σας καλωσορίζω σε μια ακόμη χρονιά του ARROW. Όπως σε κάθε πετυχημένη συνταγή, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στα σωστά υλικά, έτσι και στο ARROW, η αρχή των πάντων είναι το μεγάλο και αξιόλογο cast. Στο πέρασμα των δύο σεζόν, αρκετά πρόσωπα έχουν αλλάξει, όμως το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους παρακάτω πρωταγωνιστές:

Oliver Queen (Stephen Amell): Ο βασικός μας ήρωας, που γύρισε, μετά από πέντε χρόνια που αγνοείτο (και βρισκόταν σε ένα απομονωμένο νησί), στη Starling City. Τη μέρα, προσπαθεί να σώσει την επιχείρηση της οικογένειάς του, Queen Consolidated. Τη νύχτα, μετατρέπεται στον μασκοφόρο εκδικητή, γνωστό ως Arrow.

John Diggle (David Ramsey): Το δεξί χέρι του Arrow. Πρώην στρατιώτης και άσσος των πολεμικών τεχνών.

Felicity Smoak (Emily Bett Rickards): Η αξιολάτρευτη, πανέξυπνη, γλυκιά, κουκλάρα και τσαχπίνα computer geek της ομάδας. (Καρδούλες παντού!)

Malcolm Merlyn (John Barrowman): Πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην μέλος της League of Assasins. Βασικός αντίπαλος του Arrow.

Thea Queen (Willa Holland): Η έφηβη αδελφή του Oliver. Κόρη της Moira Queen και (όπως αποκαλύφθηκε) του Malcolm Merlyn. Έχει εγκαταλείψει τη Starling City μαζί με τον πατέρα της.

Roy Harper (Colton Haynes): Τσαμπουκαλεμένος πρώην μικροκακοποιός και αγόρι της Thea, έχει γίνει πλέον sidekick του Arrow (ουσιαστικά είναι ο Arsenal). Γενήθηκε – και παραμένει – τσατισμένος.

Laurel Lance (Katie Cassidy): Η εντελώς αχώνευτη δικηγορίνα, πρώην γκόμενα του Oliver, που δυστυχώς καταφέρνει να επιζήσει από κάθε κίνδυνο.

Quentin Lance (Paul Blackthorne): Ο αστυνόμος, πατέρας της αχώνευτης, που ξεκίνησε ως ο μεγάλος διώκτης του Arrow και είναι πλέον σύμμαχός του.

Sara Lance (Caity Lotz): Η αδελφή της αχώνευτης και επίσης πρώην γκόμενα του Παπακαλιάτη, εε… του Oliver, ήθελα να πω. Ουσιαστικά, είναι η Black Canary.

Slade Wilson (Manu Bennett): Γνωστός και ως Deathstroke the Terminator. Σύμμαχος του Oliver στο νησί – θανάσιμος εχθρός του, σήμερα.

Amanda Waller (Cynthia Addai-Robinson): Πράκτορας του A.R.G.U.S. και επικεφαλής της Suicide Squad.

Με το cast στη θέση του, είμαστε έτοιμοι να βουτήξουμε στο πρώτο επεισόδιο. Επειδή, όμως, βλέπω πως κάποιοι έχουν ξεχάσει τι έχει συμβεί ως τώρα στη σειρά, σας κάνω πάσα στον Τάσο, για μία σύντομη αναδρομή.

Previously on ARROW

Ο Oliver Queen είναι ένας δισεκατομμυριούχος playboy από τη Starling City. Μετά από πέντε χρόνια ναυαγός σε ένα απομονωμένο νησί, καταφέρνει να επιστρέψει στη γενέτειρά του, αποφασισμένος να τιμωρήσει όλους όσους κατέστρεψαν την πόλη του. Στην πρώτη σεζόν, θα δούμε τον Oliver να βάζει την πράσινη κουκούλα και την πράσινη σκιά ως make-up, και ως Arrow θα προσπαθήσει να σώσει την πόλη από διάφορα κακοποιά στοιχεία, αλλά κυρίως από το – κυριολεκτικά – ισοπεδωτικό, για την πόλη, σχέδιο του Malcolm Merlyn. Το σχέδιο, όμως, δεν ανατρέπεται και φέρνει καταστροφές, τόσο στην πόλη, όσο και στο περιβάλλον του Oliver.

arrowΌσο εξελίσσονται τα γεγονότα στη Starling City, σε μια παράλληλη αφήγηση, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα πράγματα για το τι έχει συμβεί, εκείνα τα πέντε χρόνια, στο νησί, από όπου σύμμαχοι, αλλά και εχθροί, θα επιστρέψουν στη ζωή του Οliver. Μετά από μιάμιση σεζόν, ο Arrow, αποφασίζει να αφήσει το make-up και να βάλει τη μάσκα, ενώ ο Slade Wilson/Deathstroke, υπό την επήρεια του ναρκωτικού Mirakuru, που χαρίζει υπερφυσική δύναμη, απειλεί καθετί γύρω του και κατηγορεί τον Oliver για το θάνατο της κοινής τους φίλης, Shado, στο νησί… Και φυσικά, δεν μένει στις απειλές. Δολοφονεί την μητέρα του, απαγάγει την αδελφή του και εξαπολύει έναν ολόκληρο στρατό στην πόλη. Ο Αrrow, όμως, με την βοήθεια των συμμάχων του, καταφέρνει να αποκρούσει τον Slade. Η δεύτερη σεζόν τελειώνει με ένα flashback του Oliver στο Hong Kong, δείχνοντας ότι δεν πέρασε όλα τα χρόνια της απουσίας του στο μυστηριώδες νησί.

What’s the Story

– Τάσο, τελείωνε με τα πρίβιουσλι, να πιάσουμε τα φρέσκα. Ο τίτλος του επεισοδίου δείχνει να δικαιώνεται, καθώς, στο ξεκίνημα, όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Η εγκληματικότητα μειώνεται, χάρη στις προσπάθειες της team Arrow, ο Diggle ετοιμάζεται να γίνει πατέρας, και ο Oliver με τη Felicity έρχονται… πιο κοντά.

– Και μην ξεχνάς ότι ο Roy φόρεσε τα κόκκινα δερμάτινα και έγινε, επίσημα πλέον, ο sidekick του Arrow και μέλος της ομάδας. Όσο για το ειδύλλιο του Oliver με τη Felicity, σίγουρα δεν είναι καλός οιωνός η ρουκέτα που ανατινάζει το εστιατόριο, όπου έχουν το πρώτο τους ραντεβού. Πίσω από την επίθεση είναι ο Werner Zytle, ο νέος βαρώνος της διακίνησης του ναρκωτικού Vertigo, που έχει ορκιστεί να εξολοθρεύσει τον Arrow.

ray_palmer– Και αν τα αισθηματικά του Oliver πάνε χάλια, τα επαγγελματικά δεν πάνε καλύτερα, αφού ένας νέος παίκτης εμφανίζεται, για να πείσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Queen Consolidated να του αναθέσει τη διοίκηση της εταιρείας. Είναι ο νεαρός, cool επιστήμονας/hacker… Ray Palmer (Brandon Routh)! Ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες του DC Universe, προστίθεται στο cast της σειράς, κάνοντας μας ήδη να τον φανταζόμαστε ως Atom. Νομίζω ότι ο Routh (SUPERMAN RETURNS, SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD, DYLAN DOG: DEAD OF NIGHT) έχει βαλει στόχο τον Chris Evans, για τον τίτλο του ηθοποιού με τους περισσότερους ρόλους σε ταινίες βασισμένες σε comics!

– Ξεφεύγεις, George! Πολύ μακριά από όλα αυτά, από το παρελθόν του Oliver στο Hong Kong, βλέπουμε ότι ήταν φυλακισμένος, ή μάλλον εσώκλειστος, στο σπίτι του φρουρού του, κατ’ εντολή της Amanda Waller, αφού αρνείται να συνεργαστεί. Περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το μέτωπο. Στο σήμερα, ο Oliver και η Felicity, ήδη αλλάζουν το relationship status σε “complicated” και το επεισόδιο τελειώνει με τη μεγάλη μάχη της team Arrow με τον Werner Zytle και την απρόσμενη δολοφονία της Sara Lance από κάποιον τοξότη. (Της League of Assassins, ίσως;)

oliver_royIn the Final Analysis

– Τελικά πως σου φάνηκε το επεισόδιο, Τάσο;

– Η σεζόν ξεκινάει αρκετά δυναμικά! Το επεισόδιο είχε ροή, εισάγοντας καινούρια πράγματα για τη σειρά. Νέοι χαρακτήρες, fancy τόξο, ενώ το απρόσμενο τέλος σίγουρα άφησε αρκετά στόματα ανοιχτά. Επιτέλους, ο Roy δεν είναι πια ο αγριεμένος έφηβος και η στολή του είναι ωραία. Αν και θα ήθελα να ήταν λίγο πιο ενεργός στο επεισόδιο. Τί σόι sidekick είναι, πια! Τα flashbacks στο Hong Kong είναι, για μένα, από τα πιο υποσχόμενα στοιχεία για τη σειρά, μια και προκαλούν αρκετά ερωτήματα για το παρελθόν του Oliver, ενώ περιμένουμε να δούμε τι συνέβη, τελικά, στην Sara. Εσύ τί λες, Γιώργο;

– Συμφωνώ στα περισσότερα. Το επεισόδιο άξιζε την αναμονή και στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών που δημιούργησαν οι δύο πρώτες σεζόν. Δε με τρέλανε το ντάντεμα στον Diggle “μην έρθεις για ξύλο, γιατί θα γίνεις πατέρας”, αλλά θέλω να δω πως θα εξελιχθεί η σχέση Oliver και Felicity. Και αν, για τους περισσότερους, το πλέον αναμενόμενο γεγονός είναι η εξιχνίαση της δολοφονίας της Sara, για μένα τα σπουδαία έχουν ονοματεπώνυμο: RAY PALMER!

Καθίστε, λοιπόν, αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας, πάρτε το αγαπημένο σας snack και απολαύστε – και φέτος – τις περιπέτειες του Arrow και της παρέας του!