COLLECTED EDITIONS 25-10-14

Hoarders όλων των χωρών, ενωθείτε! Καλώς ήλθατε στη στήλη που φιλοδοξεί να αδειάσει το πορτοφόλι σας από χρήματα και να γεμίσει τα ράφια σας με ενδιαφέρουσες collected editions. Μαζί θα βρούμε τα trades και τα hardcovers που θα σας κάνουν να σταματήσετε να αναπολείτε το καλοκαίρι (αν και με τη θερμοκρασία κολλημένη στους 30°C, το βλέπω λίγο δύσκολο) και να προσδοκάτε τα Χριστούγεννα.

NEWS OF THE TRADE

Νέα με το σταγονόμετρο τον τελευταίο καιρό (τα ενδιαφέροντα νέα, τουλάχιστον). Σε ένα από τα σημαντικότερα, η Library of American Comics (το imprint της IDW, μέσω του οποίου επανεκδίδει – συνήθως σε πολυτελή hardcovers – διάφορα comic strips), μετά τη συμφωνία με τη DC Comics για την επανέκδοση των strips των Superman, Batman και Wonder Woman, ανακοίνωσε την αντίστοιχη συμφωνία με τη Marvel, για την έκδοση του strip του Spider-Man.

Έχοντας αγοράσει όσες εκδόσεις έχουν βγει με τους χαρακτήρες της DC (με την ευκαιρία της επόμενης αγοράς, θα επανέλθω αναλυτικότερα), βρήκα πολύ ευχάριστη την είδηση, αφού μιλάμε για εξαιρετικής ποιότητας hardcovers σε – σχετικά – λογικές τιμές. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η ανάθεση τέτοιων εκδόσεων, από τις μεγάλες εταιρείες, σε μικρότερες αλλά πιο ειδικευμένες. Επίσης, πόσο μαλάκας μπορεί να νιώθει κάποιος που είπε να αγοράσει την αντίστοιχη σειρά που εξέδιδε η Marvel; (Με τον δεύτερο paperback τόμο να βγαίνει, μόλις, την εβδομάδα που μας πέρασε.)

Stan_Lee_1 Spidey strip

Στα solicitations της DC για τον Ιανουάριο, φτώχεια καταραμένη. Έχει αρχίσει να μου τη δίνει πολύ άσχημα η παντελής αδιαφορία της DC να εκδώσει μαζικά κλασσικό υλικό, σε προσιτά format όπως τα Marvel Masterworks (paperback), ή τα Epic Collection της Marvel. Οπότε, τι να προτείνω; Άντε κάνα DAMIAN: SON OF BATMAN TPB, το BATMAN ADVENTURES: MAD LOVE DELUXE EDITION HC (για τους τρεις φίλους που δεν το έχουν διαβάσει ακόμη), ή το BATMAN: DARK KNIGHT, DARK CITY TPB (φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά δεν έχω ιδέα για την ιστορία – πρέπει να το ψάξω). Αμφιταλαντεύομαι λίγο με το SECRET SIX VOL. 1: VILLAINS UNITED TPB. Είναι αρκετά προσιτό σε τιμή και έχω ακούσει, γενικά, πολύ καλά λόγια για το run της Simone, αλλά το περισσότερο υλικό το έχω ήδη μέσω άλλων trades. Θα ρωτήσω τη μαμά μου και θα αποφασίσω.

Στα Vertigoειδή, αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται το OCEAN/ORBITER DELUXE EDITION HC του Warren Ellis (φυσικά, θα περιμένω το trade), ενώ κλασσική επιλογή είναι το HELLBLAZER VOL. 10: IN THE LINE OF FIRE TPB.

Και Image έχω, λέγετε! Η Image έχει γίνει μια Vertigo No. 2, και σχεδόν κάθε μήνα βγάζει και ένα νέο τόμο κάποιας από τις επιτυχημένες της σειρές. Αυτό που μου τράβηξε το μάτι, είναι σίγουρα η νέα έκδοση του CRIMINAL VOL. 1: COWARD TPB, που διαθέτει ένα πανέμορφο εξώφυλλο. Επίσης, επανακυκλοφορεί το RISING STARS COMPENDIUM TPB, αλλά ο συνδυασμός χιλίων σελίδων και paperback είναι πιο εκρηκτικός και από φωτιά με TNT!

Criminal-01-cvr-updated-ae26e

Στο μέτωπο της Marvel, δεν μπορώ να μη σχολιάσω κάτι άσχετο (που, όμως, κολλάει με αυτά που έγραφα την προηγούμενη φορά). Δεκατρία (μπορεί και παραπάνω) variants για το STAR WARS #1! MARVEL ΓΕΡΑ, ΠΑΡ’ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! In other news, θα βρείτε ένα κάρο τίτλους του τελευταίου χρόνου (λέτε να αγοράσω, έτσι στα ξεκάρφωτα, το GUARDIANS OF THE GALAXY/ALL-NEW X-MEN: THE TRIAL OF JEAN GREY TPB, να δούμε τί θα καταλάβω;) Μάλλον θα προτιμήσω το SPIDER-MAN 2099 CLASSIC VOLUME 3: THE FALL OF THE HAMMER TPB (αφού πρώτα πάρω το Volume 2, φυσικά).

COLLECTION UPDATE

camelotΧωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, συνεχίστηκαν οι προσθήκες στη συλλογή. Όπως και οι περισσότεροι από εσάς, έτσι κι εγώ παρακολουθώ τις σειρές της Vertigo μέσω των trades. Τελευταία προσθήκη ήταν το FABLES VOL. 20: CAMELOT (τεύχη #130-140), με ένα υπέροχο εξώφυλλο (ειδικότης της σειράς). Daaamn! Volume 20! Το FABLES είναι η μόνη σειρά της Vertigo που ξεκίνησα να διαβάζω αρκετά μετά το ξεκίνημά της (είχαν ήδη κυκλοφορήσει τουλάχιστον 7-8 τόμοι) και συνεχίζω τόσα χρόνια μετά. Συνήθως, είτε πρόκειται για μια σειρά που έχει ήδη ολοκληρωθεί (π.χ. THE SANDMAN), είτε για κάποια που παρακολουθώ από το ξεκίνημα (όπως το THE UNWRITTEN).

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία του όλου “Fables Project”, αναμένουμε με αγωνία την κατάληξη του, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια ψύχραιμη αποτίμηση (spoiler alert: στο Comicdom το έχουμε ήδη σε μεγάλη εκτίμηση).

Η Red Sonja είναι μια από τις αδυναμίες μου (θα μπορούσε να το πει κανείς και guilty pleasure, αν και δε νομίζω ότι είναι τόσο κακό, ώστε να μπει σε αυτή την κατηγορία). Το RED SONJA OMNIBUS VOLUME 5 (τεύχη #67-80) ολοκληρώνει το πρώτο volume της Dynamite Entertainment. Η σειρά έχει ανατυπωθεί και σε μικρότερα trades, αλλά προτιμώ το Omnibus format, με διαφορά. Μακάρι να συνεχιστεί (ει δυνατόν και με την ίδια αρίθμηση) και με το Volume 2 της σειράς.

1212134-capΗ σειρά Ultimate Collection, που πλέον έχει γίνει re-branded ως Complete Collection, είναι ιδανική για να διαβάσει κανείς, επιτυχημένα runs κάποιας σειράς της Marvel (συνήθως ενός writer), που δεν πρόλαβε να δοκιμάσει όταν πρωτοεκδόθηκαν. Και αφού, σε μηνιαία βάση, οι τίτλοι της Marvel που ακολουθώ είναι ελάχιστοι, είναι για μένα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσεκάρω runs που έχουν συγκεντρώσει θετικές κριτικές.

Μετά, λοιπόν, το AMAZING SPIDER-MAN του Straczynski και το NEW X-MEN του Morrison, σειρά είχε το CAPTAIN AMERICA του Brubaker με τα CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIER ULTIMATE COLLECTION, CAPTAIN AMERICA: RED MENACE ULTIMATE COLLECTION και CAPTAIN AMERICA: THE DEATH OF CAPTAIN AMERICA COMPLETE COLLECTION. Μέχρι στιγμής, έχω διαβάσει τα δύο πρώτα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οι εκδόσεις προτείνονται ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να τσεκάρει το συγκεκριμένο run.

Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι η απορία για το πώς μπορεί να θέλει η Marvel να αγοράσουμε τα πανάκριβα trades των τεσσάρων-πέντε τευχών, όταν ξέρουμε/ελπίζουμε στην επανέκδοσή τους σε κάποια Ultimate/Complete Collection.(Καλά, οικονομικά σπουδάσαμε, θέλει να πιάσει και το group που θέλει να διαβάσει πιο άμεσα την ιστορία, αλλά και αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να περιμένουν. Ρητορικό είναι το ερώτημα.)

Και με αυτά, τελειώσαμε. Ως τον επόμενο μήνα, γεμίστε τις βιβλιοθήκες σας!