THE OCTOBER FACTION #1

Writer: Steve Nilesoctoberfaction
Artist: Damien Worm
IDW Publishing

THE OCTOBER FACTION. Και ας είναι Νοέμβριος.

Δεν πειράζει, όμως, γιατί, μιας και ο Οκτώβριος για τους φίλους μας τους ξένους είναι ο μήνας του Halloween και του τρομαχτικού γενικά, ο τίτλος μας έρχεται και δένει. Ένας horror τίτλος έρχεται να ταράξει τα μυαλά μας και να δημιουργήσει ανατριχίλες στο δέρμα μας, να σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Και όχι μόνο στο θέμα του, αλλά ακόμα πιο πολύ στο σχέδιο.

Αλλά, πριν μιλήσουμε για τα τεχνικά, θα ήθελα να σας παρουσιάσω την οικογένεια του THE OCTOBER FACTION. Ένας πατέρας, πρώην κυνηγός τεράτων και νυν καθηγητής. Η μητέρα, η οποία είναι ένα κινούμενο μυστήριο. Ο υιός, με ικανότητες επικοινωνίας με τα πνεύματα και η κόρη, η οποία μόλις τελείωσε το λύκειο. Τα δύο αδέρφια έχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα, όπως να καλούνε και να παγιδεύουν πνεύματα και το χρώμα μαύρο.

Επίσης, από ό,τι έπιασα – μιας και δεν κάνει εκτενή αναφορά – κοινός σκοπός τους είναι και να μοιάσουν στον πατέρα τους. Όχι σαν καθηγητές – έτσι κι αλλιώς να διοριστούν δεν πρόκειται – αλλά σαν κυνηγοί. Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, λέει ένα παλαιό (ίσως) ρητό. Πέραν των ενασχολήσεων της οικογενείας, έχουμε μία επίσκεψη από τα παλιά. Μία μυστική συνάντηση και ένα ρομπότ. Τώρα πως συνδυάζονται όλα αυτά, to be continued.

octoberfaction2Αφήνοντας τώρα την γενική περιγραφή του θέματος, ας περάσουμε στα πιο χειροπιαστά θέματα. Από τη μία, το σενάριο του Steve Niles φέρει και ερωτήματα περί αμφισβήτησης του εαυτού μας και γενικά μία αναζήτηση του εγώ. To be or not to be ή μάλλον καλύτερα am I a monster or not.

Όσον  αφορά στο σχέδιο, κυρίες και κύριοι μη διερωτάστε άλλο, όλες οι απαντήσεις είναι γραμμένες με μαύρη σινική μελάνη. Όπως ακριβώς παρουσιάζεται και το σχέδιο. Στο οποίο δεν υπάρχει ούτε σταγόνα φωτός, εκτός κάποιον αμυδρών λάμψεων. Το μαύρο και γενικά το σκούρο και η σκιά είναι το κυρίαρχο στοιχείο εδώ. Το άλλο, όμως, που τραβάει ιδιαίτερα την προσοχή είναι τα απόκοσμα σχέδια του Worm. Τόσο ζωντανά που ανατριχιάζει όλο σου το είναι.

Το σχέδιο, βέβαια, δεν είναι άρτιο καλλιτέχνημα. Έχοντας σκληρές γραμμές και απουσία λεπτομέρειας, δεν είναι κάτι που αρέσει στο μάτι εύκολα. Αλλά είναι εκείνο για το οποίο θα γυρίσεις στην επόμενη σελίδα!