SHADOW SHOW: STORIES IN CELEBRATION OF RAY BRADBURY #1

shadow_show_coverWriter: Jason Ciaramella
Artist: Charles Paul Wilson III
IDW Publishing

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Όπως φαίνεται και στον τίτλο, η σειρά αυτή αποτελεί φόρο τιμής στον Ray Bradbury, συγγραφέα του φανταστικού/τρομαχτικού. Πριν από δύο χρόνια, όμως, και λίγο μετά το θάνατο του Bradbury, συγκεντρώθηκαν διάφοροι συγγραφείς (ανάμεσά τους και ο Neil Gaiman) και δημιούργησαν την ανθολογία πρόζας SHADOW SHOW: ALL-NEW STORIES IN CELEBRATION OF RAY BRADBURY.

Εδώ, λοιπόν, έχουμε την αναβίωση αυτών των ιστοριών, μέσα από την 9η Τέχνη. Όλα αυτά, τα ανέφερα για να πω πως η πρώτη ιστορία – μία ιστορία ανά τεύχος – είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του Joe Hill “By The Silver Water Of Lake Champlain”.

Η ιστορία αναφέρεται σε μία παιδική ανακάλυψη που συνέβη ένα απόγευμα – μάλλον καλοκαιρινό, θα υποθέσω, λόγω ενδυμασίας. Και αυτή η ανακάλυψη γίνεται στις ακτές της λίμνης που προανέφερα στον τίτλο. Τί να είναι, άραγε; Κάποιο χρυσό κουτάλι; Ένα σημειωματάριο; Καβούρια; ‘Η κάποιο ψάρι πιασμένο σε δίχτυα; Δε σας κρατώ σε αγωνία, είναι το τελευταίο.

shadow_show_2Μόνο που δεν είναι ένα οποιοδήποτε ψάρι. Αν αυτό ήταν κανονικό ψάρι και υπήρχε σε μεγάλες ποσότητες, ζήτω που καήκαμε. Πιο απλά, είναι ένα είδος θαλάσσιου τέρατος – ίσως και το τέρας της λίμνης Loch Ness, που μπορεί να θέλει να αλλάξει περιβάλλον. Τέλος πάντων, γενικά μη παίζετε με πράγματα που ξεβράζουν τα νερά. Μπορείτε τουλάχιστον να τα σκοτώσετε με καμάκια!

Προσωπικά, δεν γνωρίζω εάν η μεταφορά της ιστορίας είναι πιστή ή έστω επαρκής, αλλά το σενάριο γενικά δεν είναι άσχημο. Έχει μία λογική συνέχεια, αλλά δεν ήταν και “εθιστικό”. Τα ίδια και στο σχέδιο, το οποίο είναι αρκετά απλό και ίσως θυμίζει και κάτι από cartoon. Το οποίο βέβαια, ταιριάζει στην ιστορία μας, διότι πρόκειται για μία παιδική ανάμνηση.

Εσείς τολμάτε να μπείτε στο SHADOW SHOW;