TOP SHELVES: THE BOYS

The-Boys_Volume_OneWriter: Garth Ennis
Artist: Darick Robertson
Dynamite Entertainemt (αρχικά DC/Wildstorm)

Όταν αναφερόμαστε στην British Invasion των αμερικανικών comics, ο Bορειο-Iρλανδός Garth Ennis είναι πάντα ανάμεσα στους δημιουργούς που συγκαταλέγονται στην λίστα με τα “μεγάλα ονόματα”, τόσο για το σπουδαίο run του στο HELLBLAZER, όσο, κυρίως, για το ιδιαίτερα επιτυχημένο και δημοφιλές PREACHER. Το 2006, ο Ennis παρουσίασε το THE BOYS, το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε “the series that will out-Preach Preacher”.

Το THE BOYS εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο όπου οι υπερήρωες είναι ανήθικοι, διεφθαρμένοι, ή, στην καλύτερη περίπτωση, απλώς άχρηστοι. Μία ομάδα της CIA (γνωστή ως “The Boys”) είναι επιφορτισμένη με το καθήκον να τους επιβλέπει και να επεμβαίνει όταν κρίνει πως κάνουν κατάχρηση των δυνάμεών τους. Πρωταγωνιστής τprv13739_pg5ης ιστορίας είναι ο Hughie, ένας, ως επί το πλείστον, φυσιολογικός τύπος, ελαφρώς επιρρεπής σε θεωρίες συνομωσίας και φτυστός ο Simon Pegg. Όταν η κοπέλα του σκοτώνεται κατά λάθος από τον υπερήρωα A-Train, ο Hughie στρατολογείται στην ομάδα των The Boys και, τελικά, έρχεται αντιμέτωπος με την ομάδα του A-Train, τους Seven (μία διαστρεβλωμένη εκδοχή της Justice League).

Το THE BOYS είναι, από πολλές απόψεις, αντιφατικό. Από την μία, φαίνεται να αντιμετωπίζει με μίσος την ιδέα των υπερηρωών, μετατρέποντάς τους σε σύμβολα της κατάχρησης εξουσίας, αλλά παράλληλα επιδεικνύει μία γνώση και κατανόηση του είδους, που δεν περιορίζεται στην κακοπροαίρετη σάτιρα. Οι αμέτρητοι παραλληλισμοί μεταξύ του κόσμου του THE BOYS και της ιστορίας των υπερηρωικών comics, υποδηλώνουν ένα δημιουργό με βαθιά κατανόηση του θέματος με το οποίο καταπιάνεται και ο οποίος, οπωσδήποτε, δεν παρακινείται από απλή αντιπάθεια. prv13739_pg3

Η εικονογράφηση του THE BOYS γίνεται από τον Darick Robertson, έναν καλλιτέχνη που έχουμε ξαναδεί στο TRANSMETROPOLITAN, και αποδίδει με παρόμοιο τρόπο μη ρεαλιστικούς (σχεδόν καρτουνίστικους) χαρακτήρες που έρχονται σε αντίθεση με την ένταση και τη βία της ιστορίας.

Ο τίτλος ξεκίνησε το 2006, στο Wildstorm imprint της DC. Εν τέλει, ο Ennis έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, ωθώντας στα άκρα το τι μπορεί να κάνει κανείς σε comic mainstream εταιρίας και το THE BOYS συνέχισε την κυκλοφορία του μέσω της Dynamite, όπου και ολοκληρώθηκε, το 2008.

Πρέπει κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι το THE BOYS δεν είναι για όλους. Η βία, το σεξ και το γενικότερο “gross out” που χαρακτηρίζει την γραφή του Garth Ennis, είναι ίσως πιο έντονα εδώ από οποιαδήποτε άλλη δουλειά του και, αν βρίσκετε κάτι από τα παραπάνω ενοχλητικό σε μία ιστορία, θα σας συνιστούσα να αποφύγετε τον συγκεκριμένο τίτλο. Διαφορετικά, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για ένα comic με έξυπνους, καλογραμμένους διαλόγους, οξυδερκή σχολιασμό σχετικά με τα superhero comics και πλοκή που κρατά τον αναγνώστη προσηλωμενο από την αρχή ως το τέλος.