PREVIEWS PICKS (December 2014)

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι συντάκτες του Comicdom, προτού αρχίσουν να στολίζουν δέντρα και να τρέχουν στα μαγαζιά για να ψωνίσουν δώρα για φίλους, συγγενείς και τους εαυτούς τους, έχουν υποχρέωση να τσεκάρουν το μηνιαίο κατάλογο της Diamond και να επιλέξουν τα comics που θα αγοράσουν σε δύο μήνες από τώρα. (It’s exactly as geeky as it sounds!)

Η Ερατώ Κονδύλη και ο Γιώργος Χατζηκωστής έχουν την επιπλέον υποχρέωση να μοιραστούν τις επιλογές με όλους εσάς. Πείτε ευχαριστώ σαν καλά παιδάκια που είστε…

BLUE PAGES (Ερατώ Κονδύλη)

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή όλων μας, που πρέπει να ρωτήσουμε τις “μεγάλες ερωτήσεις”. Αν αυτή η στιγμή, για σας, είναι τώρα, και η μεγάλη ερώτηση είναι “Τί mainstream comics θα διαβάσω τον Φεβρουάριο;”, μην αγχώνεστε! Ακολουθούν απαντήσεις… (Είπε, με καθησυχαστικό ύφος, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε ιδέα τι έκανε, μιας και ήταν η πρώτη φορά που έγραφε για τη στήλη PREVIEWS PICKS.)

SPIDER-GWEN #1 (Marvel, pg. M16, $3.99)SpiderGwen
Μετά το one-shot που αγαπήθηκε, τώρα και η ongoing σειρά, με πρωταγωνίστρια την Gwen Stacy, στο σύμπαν που αντι να καταλήξει αγκαλιά με το πεζοδρόμιο, βρέθηκε on the receiving end της δαγκάνας μιας ραδιενεργούς αράχνης… Here comes the Spider-Gwen!

THE MULTIVERSITY: MASTERMEN #1 (DC, pg. 74, $4.99)
Ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο έχουν νικήσει οι ναζί και ο Superman είναι κακός. Το 7ο κεφάλαιο του MULTIVERSITY (μιας, μέχρι τώρα, εξαιρετικής σειράς), βαδίζει στα ασφαλή μονοπάτια της εγγυημένης εμπορικής επιτυχίας. Όσο δυσοίωνο και αν φαντάζει το παραπάνω, “in Morrison we trust”, εξού και δεν έχουμε αμφιβολία για το ποιόν του MASTERMEN.

SUICIDERS #1 (DC/Vertigo, pg.131 $3.99)
Το συγκεκριμένο comic μπήκε στη λίστα μου, κυρίως γιατί η φράση post-apocalyptic είναι, για μένα, κάποιου είδους trigger και πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθώ με οτιδήποτε την εμπεριέχει, όσο σκουπιδένιο και αν μου φαίνεται. Και για το artwork του Bermejo. To σενάριο (επίσης Bermejo), από την άλλη, φαίνεται ικανό να με πείσει να μην το προσπαθήσω καν.

RatGodRAT GOD #1 (Dark Horse, pg. 33, $3.99)
O Richard Corben παρουσιάζει: Τρομερά πράγματα παραμονεύουν στα βάθη του δάσους. Ο Lovecraftian τρόμος συναντάει τους Ινδιάνικους μύθους. I rest my case.

EI8HT #1 (Dark Horse, pg.43, $3.50)
Η ιστορία ενός “χρονοναύτη”, που βρίσκεται παγιδευμένος σε μία αφιλόξενη διάσταση. Δεν θυμάται τίποτα (η απώλεια μνήμης είναι, ως συγγράφικό τέχνασμα, πολύ της μοδός τελευταία) και είναι εντελώς μόνος του. Το μόνο που έχει να τον οδηγεί, είναι η φωνή ενός αγνώστου. Από μόνα τους, τα παραπάνω, δεν λένε τίποτα, οπότε να αναφέρω και το ότι ο Raphael Albuquerque, του AMERICAN VAMPIRE, γράφει και σχεδιάζει, μήπως ξεκαθαρίσει το πράγμα.

ORPHAN BLACK #1 (IDW, pg. 150, $3.99)
Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τον Απρίλη, για την έναρξη της επόμενης season του τηλεοπτικού ORPHAN BLACK, η IDW προτείνει ένα comic αγνώστου ποιότητας με τη Sarah και τη Μάρα, τις πρωταγωνίστριες της καρδιάς μας.

JOE FRANKENSTEIN #1 (IDW, pg. 154, $ 3.99)
Ο Joe ανακαλύπτει οτι είναι απόγονος του Dr. Frankenstein και οτι πληθώρα τεράτων τον έχουν βάλει στο μάτι. Από την άλλη, το γράφει ο Chuck Dixon, οπότε γιατί όχι…

THE NAMELESS #1 (Image, pg. 186, $2.99)
Φόνοι, εφιάλτες, αστεροειδείς και ο “απόλυτος τρόμος”. Δεν χρειάστηκε το όνομα του Morrison για να με πείσει να έχω τη σειρά στα υπόψιν, αλλά σίγουρα δεν έβλαψε κιόλας.

SECRET IDENTITIES #1 (Image, pg. 194, $3.50)SecretIdentities
Μυστικά και ψέμματα, κατάσκοποι και υπερήρωες που έχουν πολλά να κρύψουν. Εκτός από fun concept, η σειρά προσφέρει και το (ακόμα πιο) fun και απολαυστικό σχέδιο του Ηλία Κυριαζη.

POSTAL #1 (Image, pg. 200, $3.99)
Ένα από τα πιό “τραβηχτικά” κομμάτια του τρέχοντος καταλόγου, στα δικά μου μάτια. Κάθε μικρή πόλη θα τη συγκλόνιζε η είδηση ενός φόνου, αλλά καμία όσο αυτή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία μας. Αυτό διότι η συγκεκριμένη πόλη κατοικείται εξ ολοκλήρου απο πρώην κατάδικους, που το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να τραβήξουν την προσοχή του νόμου πάνω τους.

GREEN PAGES (Γιώργος Χατζηκωστής)

Επιτέλους, είχαμε νέο αίμα στο PREVIEWS PICKS, με τις επιλογές της Ερατώς Κονδύλη σε μπλε σελίδες, που θα ήθελα να πιστεύω ότι ήδη διαβάσατε. Δυστυχώς, όμως, τα νιάτα κάνουν τόπο όχι στα γερατειά, αλλά σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, και οι πράσινες σελίδες φέρουν την δική μου υπογραφή, ενός ανθρώπου που ακόμα θυμάται πόσο έκαναν τα comics σε δραχμές πριν από δύο και βάλε δεκαετίες.

Δεν θα σας βασανίσω πολύ. Λιτά και περιεκτικά, μιας και αυτός ο Murphy και ο νόμοι του είναι ένα μόνιμο εμπόδιο, βρήκα τα παρακάτω καλούδια.

CALIBAN TPB (Avatar Press, pg. 267, $19.99)
Τrade paperback με τα επτά τεύχη της science fiction/horror σειράς του Garth Ennis, η οποία, αν κρίνω από το solicitation, δεν είναι φορέας και των πιο πρωτότυπων ιδεών, αφού περιλαμβάνει αχανές διάστημα, κλειστοφοβικά μυστηριώδη σκάφη, και θανάτους. Πιο πολύ σαν tribute στο ALIEN του Ridley Scott μου κάνει, αν όμως ο Ennis έχει φορέσει το σοβαρό του πρόσωπο και αποφασίσει να μην κοροϊδέψει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους αναγνώστες, μπορεί να είναι ένα, τουλάχιστον, ευχάριστο comic. Τις δυνατότητες τις έχει.

intelligentsentientINTELLIGENT SENTIENT? HC (Drawn & Quarterly, pg. 326,$22.95)
Όχι comic, αλλά μια σειρά από εικονογραφήσεις, που ξεδιπλώνουν τη χαλαρή ιστορία μιας κοινωνίας, η οποία έχει αλλάξει ριζικά από την τεχνολογία. Το preview που βρίσκεται εδώ μου κίνησε το ενδιαφέρον, και η αναφορά σε Hawkwind τσίγκλισε κάτι μέσα μου, οπότε γιατί όχι;

LOVE AND ROCKETS: NEW STORIES NO. 7 (Fantagraphics, pg. 336, $14.99)
Έχω μείνει αρκετά πίσω στο έργο των αδερφών Hernandez, αλλά και πάλι μπορώ να προτείνω το συγκεκριμένο volume, ανεπιφύλακτα. Ακόμη και να μη διαβάζεται, θα είναι σίγουρα όμορφο! Αν δεν ξέρετε τι είναι το LOVE AND ROCKETS, χαρά μας να σας ενημερώσουμε!

SAINT COLE (Fantagraphics, pg. 337, $19.99)
Νέο comic από τον Noah Van Sciver, που προσωπικά μου είναι άγνωστος, αλλά το pdf που βρίσκεται στο site της Fatnagraphics αποδείχθηκε επαρκές ορεκτικό. Επαγγελματικά και προσωπικά αδιέξοδα βασανίζουν τον νεαρό Joe, αφού έχει επωμιστεί περισσότερα από όσα αντέχει, έχοντας ήδη λυγίσει, και το ξέσπασμα του μοιάζει αναπόφευκτο, Αρκετά καταθλιπτικό μοιάζει να είναι, κάτι που δεν με δυσαρεστεί καθόλου, και αν η όρεξη σας τραβάει “ανθρώπινη κατάσταση”, γιατί να μην το δοκιμάσετε;

TheSculptorTHE SCULPTOR HC (First Second, pg. 338, $29.95)
Φρέσκο και ιδιαίτερα αναμενόμενο graphic novel από τον Scott McCloud, με έναν καλλιτέχνη που, κυριολεκτικά, πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα για την τέχνη του, την ίδια του την ζωή. Εντάξει, τί άλλο να πω; Είναι το νέο comic του Scott McCloud, και αυτό από μόνο του το κάνει ένα μικρό event!

IMPERIUM #1 (Valiant Entertainment, pg. 383, $3.99)
DIVINITY #1 (Valiant Entertainment, pg. 384, $3.99)
Η αναγεννημένη Valiant εξαργυρώνει την επιτυχία της, λανσάροντας νέους τίτλους, με ηχηρά ονόματα στις καρέκλες των δημιουργών. Οι Joshua Dysart και Doug Braithwaite εξιστορούν, στο IMPERIUM, την προσπάθεια του Toyo Harada για την κυριαρχία του κόσμου, και την επιβολή της δικής του θεώρησης για το τι είναι ουτοπία. Tο DIVINITY, τώρα, των Matt Kindt και Trevor Hairsine, έχει να κάνει με αποτυχημένα ψυχροπολεμικά πειράματα και τη μετατροπή ενός ανθρώπου σε ένα ον, που πολλοί πιστεύουν ότι είναι θεότητα. Και οι δύο τίτλοι μοιάζουν αρκετά υποσχόμενοι.

PREVIEWS PICKS τέλος! Tα φετινά μας Top 50, όμως, τρέχουν ακόμα. Μήπως ξεχάσατε να δείτε τις πιο πρόσφατες κατατάξεις;