SNAPSHOT REVIEWS 11-12-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

in1_coverINTERSECT #1
Writer/Artist: Ray Fawkes
Image Comics

Fucked up! (Μπορώ να μιλάω έτσι;) Αυτή είναι η απόλυτη φράση που περιγράφει την καινούρια σειρά της Image. Θέλω να έχω καθαρή συνείδηση, είχα κυριολεκτικά σκάσει. Εάν δεν το διάβαζα θα πάθαινα τίποτα. Και για όλο αυτό φταίει το πολύ καλλιτεχνικό – περισσότερο θυμίζει πίνακα – εξώφυλλο.

Η ίδια τεχνική, βέβαια, επικρατεί σε όλο το comic. Τώρα, ενώ το artwork θα μπορούσε να είχε πολύ καλές προοπτικές, σε συνδυασμό και με το σενάριο, κάπου χάνει. Τα waterpaint και οι ξυλομπογιές είναι, μεν, ενδιαφέροντα, ήθελαν, δε, λίγη παραπάνω προσοχή. Βέβαια, και το σενάριο δεν βοηθάει την κατάσταση γιατί είναι αρκετά μπερδεμένο και δεν σε “ανοίγει” στην ιστορία. Αυτό με τη δική του σειρά – κατά τα άλλα – σε σπρώχνει λίγο παραπάνω, ώστε να διαβάσεις και το δεύτερο τεύχος.

Αλλά και πάλι, απογοητεύτηκα. Και ανυπομονούσα τόσο πολύ να το διαβάσω. Ας ελπίσουμε σε μία πιο exciting συνέχεια.

wolf_moon_1WOLF MOON #1
Writer/Artist: Cullen Bunn
DC Comics (Vertigo)

Επιτέλους, ένα comic που από το πρώτο issue σε βυθίζει στο αίμα. Τόσο τρόμο και φόνο θα τον βαρεθείτε στο τέλος. Και δεν ξεκινάει ήρεμα – κατευθείαν στο ψητό. Αν και το ψητό, στην προκειμένη περίπτωση, είναι άνθρωποι. Χωρίς κεφάλια. Και χέρια.

Ο τρομερός και αδίστακτος δολοφόνος μας, αν δεν το πιάσατε από τον εντελώς διακριτικό τίτλο (και εξώφυλλο), είναι ένας λυκάνθρωπος. Και εννοείται πως αυτός ο λυκάνθρωπος είναι η νέμεσης κάποιου, εδώ θα τον πούμε Dillon. Ο οποίος, εκτός από το αστείρευτο μίσος που φέρει για το τέρας, είναι και σημαδεμένος. Σωματικά και μάλλον ψυχικά. Ας μην ξεχνάμε πως έχει εξαφανίσει πέντε γενεές από το Dover’s Creek του Kentucky. Και πόσους άλλους πιο πριν. Ε, όλο και κάπου θα την έφαγε ο Dillon.

Τέλος πάντων, με μία παραλλαγή στον μύθο, πολλούς εσωτερικούς διαλόγους και πολύ (μα πάρα πολύ) αίμα και σκληρά και άγρια kills, έχουμε το horror comic που περιμέναμε. Αλλά δεν μας δίνει απλά ωμό φόβο, υπάρχει και μυστήριο.

Αντέχεις να μάθεις τη συνέχεια, ή έχεις ελαφρύ στομάχι;

resurrectionists_1RESURRECTIONISTS #1
Writer: Fred Van Lente
Artist: Maurizio Rosenzweig
Dark Horse Comics

Και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μετενσαρκώσεις.

Προτρέχω, όμως. Πριν από τις μετενσαρκώσεις, στο RESURRECTIONISTS, έχουμε να μιλήσουμε για άλλα γεγονότα, όπως ληστείες εκατομμυρίων, συνομωσίες και illuminati – μιας και είναι παντού.

Μετά από πολύ σκέψη και άσχετους συσχετισμούς με τους illuminati, θα καταλήξουμε στους Αιγύπτιους (πυραμίδες!!!), τους παλαιούς που είχαν τα ιερογλυφικά. Τώρα θα συνδέσουμε και τη ληστεία με αρχαίους πάπυρους, χιλιάδων ετών, που κοστίζουν περιουσίες ολόκληρες. Και γι’ αυτό το λόγο θα γνωρίσουμε τους κλέφτες.

Λοιπόν, το ζουμί της υπόθεσης μας είναι ο ένας από τους δύο, από τον οποίο ξεκινάει και το όλο θέμα με τις προηγούμενες ζωές. Πριν συνεχίσω, να αναφέρω πως βλέπουμε την, ίσως, πιο έξυπνη κλοπή αντικειμένου που έχω δει – οι τύποι έχουν στυλ. Και λόγω του παραπάνω θέματος, υπάρχουν και flashbacks. Στην αρχαία Αίγυπτο – πόσο πιο cool;

Απλά και χωρίς φλυαρίες, ενδιαφέρουσα ιστορία, ωραίο σχέδιο (thumbs up για την κίνηση των χαρακτήρων), χορταστικό ανάγνωσμα και ιστορία. Πραγματικά το απόλαυσα.

god_hates_astronauts_4GOD HATES ASTRONAUTS #4
Writer/Artist: Ryan Browne
Image Comics

Και για να κάνουμε το ταξίδι μας στο διάστημα, ας τσεκάρουμε τη συνέχεια του GOD HATES ASTRONAUTS. Την υπερβολικά φαντασμαγορική συνέχεια. Γενικά, υπάρχουν πολλές καινούριες εξελίξεις, καθώς η ζωή κυλάει και μαζί της τρέχουν και οι χαρακτήρες της σειράς, μήπως και κερδίσουν έδαφος.

Τα κυριότερα γεγονότα: ο τύπος με το κεφάλι αγελάδας, μετατρέπεται σε αγελάδα και αργότερα σε γλυκούλη σύζυγο, η κόρη του κυρίου γίνεται όλο και πιο δυνατή, και ο ρινόκερος προσπαθεί να σώσει τον κόσμο, ο οποίος δεν θέλει να σωθεί. Και δεν θέλει να σωθεί γιατί ο βασιλιάς τίγρης που τρώει cheeseburger (all hail the lord) το έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εκδικηθεί το θάνατο του γιου του. Και να κρεμάσει πάνω από το τζάκι του το κεφάλι του ιπποπόταμου.

Θέλω να σημειώσω εδώ πως αναφέρομαι στα ζωόμορφα ανθρωποειδή με το όνομα ζώου τους, γιατί μου διαφεύγουν τα ονόματα. Παρ’ όλο που τα ονόματα, από μόνα τους, δημιουργούν κωμικό κλίμα, είναι πάρα πολλά και περίπλοκα.

Πάντως το μαύρο και βρώμικο humor δεν λείπει από αυτό το τεύχος. Οι χαρακτήρες συνεχίζουν να μπλέκουν σε τραγικές/κωμικές καταστάσεις, να πίνουν, να βρίζουν, να συνουσιάζονται και να σώζουν τον κόσμο!

terrible_lizard_1TERRIBLE LIZARD #1
Writer: Cullen Bunn
Artist: Drew Moss
Oni Press

Δεινόσαυροι!

Αφού λοιπόν κέρδισα την προσοχή σας, δυστυχώς, δεν είναι πολλοί. Ένας είναι μόνο. Αλλά ποιός ένας; Ο τυραννόσαυρος ρεξ – στα αγγλικά και εν συντομία, T-Rex. Άρα, πόσο κακό θα μπορούσε να είναι αυτό το comic.

Έχει λίγο Jurassic Park θέμα, μόνο που εδώ τους δεινόσαυρους δεν τους δημιουργούμε, αλλά τους μεταφέρουμε μέσω μίας πύλης στο χωροχρόνο (yay, physics!). Αλλά είμαι σίγουρη πως σκέφτεστε λάθος τη συνέχεια.

Όχι, ο T-Rex δεν κυνηγάει να βρει κρέας, στην προκειμένη περίπτωση ανθρώπινη σάρκα, ούτε καταστρέφει πόλεις ολόκληρες, αλλά είναι το καινούριο σου κατοικίδιο. Όχι δικό σου, απαραίτητα, αν και το ξέρω πως το θες, αλλά της Jess, της νεαρής πρωταγωνίστριας. Τώρα, γιατί δεν την έκανε μία χαψιά μόλις την είδε, κανείς δεν γνωρίζει, αλλά ο δεινόσαυρος υπάρχει και αν θες μπορείς να τον καβαλήσεις να σε πάει μία βόλτα. Είναι, όμως, ο μόνος που πέρασε την πύλη;

Ωραίο το story και ενδιαφέρον το σχέδιο. Αδημονούμε – όλοι, φαντάζομαι – τη συνέχεια.