COLLECTED EDITIONS 20-12-14

Καλώς ήλθατε στο Collected Editions, τη στήλη που δε διαβάζει κανείς από όσους ενδιαφέρονται, γιατί περιμένουν να βγει συγκεντρωμένη σε hardcover! (Κάτι μου λέει ότι θα περιμένουν για πολύ ακόμη…)

NEWS OF THE TRADE

Σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, καρέκλες, κρεβάτια, και αποκτήστε κι εσείς τη νέα ογδοντάτομη (!!!) hardcover συλλογή JUDGE DREDD: THE MEGA COLLECTION, από τη Hachette Partworks, που θα επανεκδώσει όλη (;) την ιστορία του Judge Dredd. Καλά, δεν χρειάζεται να βιάζεστε. Η συλλογή θα κυκλοφορεί κάθε δεκαπενθήμερο στα περίπτερα της Βρετανίας, χωρίς δυνατότητα συνδρομής από το εξωτερικό. Ο Ξύδης, που του έτρεξαν αμέσως τα σάλια μόλις διάβασε για τη συλλογή, έκανε τις ψακτικές του και ίσως βρεθεί μια άκρη και για εμάς, μέσω των PREVIEWS UK, όπως έγινε και με τη σειρά THE OFFICIAL MARVEL GRAPHIC NOVEL COLLECTION της ίδιας εταιρείας (θα σας κρατάω ενήμερους). Όσους τόμους της σειράς της Marvel έχω δει, πραγματικά τους έχω ζηλέψει για την αισθητική τους. Τέτοιες συλλογές κυκλοφορούν πολλές στην Ευρώπη (δείτε μια αντίστοιχη του THORGAL από την Πολωνία), αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε τελείως στην απ’ έξω.

11

Τα solicitations του Μαρτίου για τη DC προσφέρουν μερικές πολύ καλές επιλογές τρεχουσών και παλαιοτέρων κυκλοφοριών. Για όσους δεν αγοράζουν τα μηνιαία τεύχη, τα BATMAN VOL. 5: ZERO YEAR – DARK CITY TPB και DC COMICS: ZERO YEAR TPB, είναι ιδανικά για να κάνετε λίγο catching up στη σειρά, ενώ το GOTHAM CITY SIRENS BOOK TWO TPB μου θύμισε ότι δεν έχω αποκτήσει το… BOOK ONE! Οπότε, τα δύο τομάκια μαζί συγκεντρώνουν όμορφα και νοικοκυρεμένα τη σειρά. Ιδανικές για εισαγωγή στον κόσμο της Astro City, όσων από εμάς (με πρώτον εμένα) δεν έχουμε ασχοληθεί, μοιάζουν οι νέες εκδόσεις των ASTRO CITY: FAMILY ALBUM TPB και ASTRO CITY: THE DARK AGE 1 – BROTHERS AND OTHER STRANGERS TPB. Νομίζω πως ήρθε η ώρα. Το ίδιο πάνω-κάτω ισχύει και για τη νέα έκδοση του TOP 10 TPB, του πάλαι ποτέ America’s Best Comics imprint του Alan Moore.

Τελικά, πολύ πράμα από τη DC αυτό το μήνα. Για να δούμε τι κάνουν και οι απέναντι. Η Marvel ζει το μύθο της in a galaxy far, far away και μας κατακλύζει με Star Wars collections. Αυτό που περιμένω, κυρίως, είναι το STAR WARS LEGENDS EPIC COLLECTION: THE EMPIRE VOL. 1, για το οποίο σας έχω ξαναγράψει. Αν, όμως, σας περισσεύουν πεντακόσια ευρουλάκια, μπορείτε να αγοράσετε το ωραιότατο MARVEL SUPERHEROES SECRET WARS: BATTLEWORLD BOX SET SLIPCASE με ένδεκα hardcovers. Η φτήνια τρώει τον παρά… Εγώ, πάντως, θα προτιμήσω τα WEIRDWORLD TPB και SKULL THE SLAYER TPB, που μου φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα.

Ο Τζάμπας ζει!

Ο Τζάμπας ζει!

Και για το τέλος, κάτι διαφορετικό. Συνδυάζοντας τις στήλες SHUT UP AND TAKE MY MONEY! της Μυρτώς και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ του Μάνου, με το COLLECTED EDITIONS, σας ενημερώνω ότι τρέχει η καμπάνια του Ηλία Κυριαζή στο Indiegogo, για μια επίτομη, hardcover έκδοση του ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ, που είναι, ίσως, το πιο αγαπημένο μου ελληνικό comic. Είναι ένα comic που αξίζει μια τέτοια έκδοση και νομίζω πως υπάρχουν αρκετοί αναγνώστες/συλλέκτες που θα βοηθήσουν να το κάνουν πραγματικότητα.

10_cgrman

COLLECTION UPDATE

Άλλη μια καλή σοδειά και αυτό το μήνα, θα εστιάσω, όμως, σε τρία trades από τη DC. Πρώτο, το BATMAN: BIRTH OF THE DEMON TPB, το οποίο συγκεντρώνει τα graphic novels BATMAN: SON OF THE DEMON, BATMAN: BRIDE OF THE DEMON και BATMAN: BIRTH OF THE DEMON, τα οποία αποτελούν την “Demon Trilogy”, που πραγματεύεται τη σχέση του Batman με τον Ra’s al Ghul και την Talia. Από τα βασικότερα έργα του Batman canon, είχαν βρεθεί στην αφάνεια λόγω continuity, αλλά μετά το run του Morrison και την εισαγωγή του Damian, απέκτησαν νέο ενδιαφέρον. Ελαφρώς τσιμπημένη η τιμή (θα μπορούσε να είναι $24.99 αντί για $29.99), αλλά γενικά είναι μια έκδοση που αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη σας. Σημειώστε πως, λόγω του γεγονότος ότι τα αρχικά comics ήταν διαφορετικών διαστάσεων από το standard (είχαν μεγαλύτερο ύψος, αλλά, κυρίως, αρκετά μεγαλύτερο πλάτος), τυπώνονται με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, σαν να βλέπετε ταινία 16:9 σε τηλεόραση 4:3. Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη επιλογή και σε τίποτα δε χαλάει την αναγνωστική εμπειρία.

716ChjeWYYL

Συνεχίζοντας τη βόλτα μας στα σκοτεινά σοκάκια της Gotham City, βρίσκουμε το BATMAN: GORDON OF GOTHAM TPB, μια συλλογή τριών four issue mini-series (BATMAN: GORDON OF GOTHAM, BATMAN: GCPD και BATMAN: GORDON’S LAW), που επικεντρώνονται στον αγαπημένο μας επιθεωρητή. Βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα τη θεματική συγκέντρωση των ιστοριών (αμφιβάλλω αν θα αγόραζα κάθε σειρά χωριστά, αν είχαν κυκλοφορήσει σε μεμονωμένα trades) και, έχοντας αγαπήσει το GOTHAM CENTRAL και το GOTHAM, δεν μπορούσα να το προσπεράσω.

Ένα από τα πλέον αγαπητά comics στην ιστορία της DC, άρχισε να επανεκδίδεται όπως του αξίζει, με το THE NEW TEEN TITANS VOL. 1 TPB, το πρώτο μίας (ελπίζουμε) σειράς τόμων, που συλλέγουν το δημοφιλές run των Marv Wolfman και George Perez. Έχει ενδιαφέρον να διαβάζεις comics που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, αν και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος, ακόμη και αν είναι πολύ καλό, να αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση, αν δε μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ υψηλές, και συχνά παράλογες, προσδοκίες.

Και κάπου εδώ τελειώσαμε. Δε νομίζω να έχετε κανένα παράπονο. Και superheroes είχαμε και fantasy και science fiction και crime και απ’ όλα. Καλές αγορές, καλή ανάγνωση και καλά Χριστούγεννα!