ABIGAIL AND THE SNOWMAN #1

Writer/ Artist: Roger Langridgeabigailandthesnowman
Boom! Studios

Καθώς, λοιπόν, οι χιονονιφάδες έπεφταν στα κατσαρά μαλλιά μου και αναρωτιόμουν τι να διαβάσω αυτήν την εβδομάδα, η ιδέα ήρθε ουρανοκατέβατα. Και μετά από πολύωρο search, όταν είχα πρόσβαση στο internet και σε κάθε είδους online comic shops. Καθόλου επηρεασμένη από τα καιρικά φαινόμενα, διάλεξα το ABIGAIL AND THE SNOWMAN #1.

Κι όμως, δεν έχει καθόλου χιόνι η σειρά! Αλλά η σειρά έχει την Abigail, το καινούργιο κορίτσι στο σχολείο. Την περίεργη, που μιλάει μόνη της. Εκείνη που χαϊδεύει έναν αόρατο σκύλο. Το κοριτσάκι που ανακαλύπτει το δεύτερο κομμάτι του τίτλου, έναν Snowman. Ο οποίος, τελικά είναι ένα γέτι. Ένα γέτι φυγάς. Βλέπετε, το καημένο το ζωντανό το είχαν φυλακισμένο σε μυστική τοποθεσία της κυβέρνησης. Και τον μελετάνε. Δεν τον μελετάνε μόνο, τον φροντίζουν και τον μορφώνουν.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε ένα γέτι να μιλάει σε ένα μικρό κοριτσάκι; Αλλά προσέξτε, η Abigail δεν είναι η μόνη που μπορεί να τον δει. Μπορούν να τον δουν όλοι, όσοι βέβαια δεν έχουν περάσει την εφηβεία. Οι υπόλοιποι, εφόσον δεν το θέλει αυτός, δε μπορούν να τον δουν. Κάτι το οποίο είναι πολύ βολικό όταν προσπαθείς να ξεφύγεις από τους δύο abigailandthesnowman1πιο ηλίθιους πράκτορες που υπάρχουν. Η ενσάρκωση του χοντρού και του λιγνού σε έγχρωμο σκίτσο.

Η ιστορία έχει ξαναπαιχτεί. Οι άχρηστοι πράκτορες θα κυνηγήσουν το κοριτσάκι που θέλει να βοηθήσει τον καινούριο της φίλο. Και θα τους χάσουν. Ακόμα και αν όλα τα παιδιά σε λεωφορεία, πάρκα, σχολείο και παντού κοιτάνε προς την Abigail με ανοιχτό το στόμα.

Μία αστεία και ελαφρώς περιπετειώδης ιστορία. Το σχέδιο παραπέμπει σε cartoon, προσεγμένο και ευχάριστο. Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα διαβάσματος, ανάμεσα σε υπερήρωες και υπερκακούς και στοχαστικά comics με βαθύτερο νόημα.

Έτσι κι αλλιώς κάνει κρύο, οπότε διαβάστε το!