RANDOM THOUGHTS: Devious Stares In My Direction

cotillard_22

Your faves could never!!!

Καλώς ήρθατε, για άλλη μια φορά, στην πιο προσωπική και λιγότερο κομιξική στήλη του Comicdom.gr. Τη στήλη που δίνει τροφή για σχόλια σε όσους σκέφτονται και κρατάει νηστικούς αυτούς που έχουν το μυαλό τους σβηστό. Τη στήλη που είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, του υγιούς ανταγωνισμού, της καλοπροαίρετης πλάκας (ενίοτε και της κακοπροαίρετης – η πλάκα είναι πάντα απαραίτητη) και των New England Patriots, και κατά της μισαλλοδοξίας, τoυ political correctness και των ωμών στρειδιών (μπλιάχ).

Τη στήλη που θέλει να ξεκινήσει δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στην ανυπέρβλητη Marion Cotillard (a.k.a. η πιο υπέροχη γυναίκα στον κόσμο και η κορυφαία εν ζωή ηθοποιός) για την σχεδόν απρόσμενη υποψηφιότητα για Oscar που εξασφάλισε πριν από λίγες μέρες. We’re going to the Dolby, baby!

Το ξέρω πως περιμένατε να τα λέγαμε παραμονές Χριστουγέννων, αλλά απροσδόκητα scheduling conflicts με ανάγκασαν να παραχωρήσω τη θέση μου στο πρόγραμμα σε άλλες στήλες, που έπρεπε να ανέβουν τότε, και μετά την Πρωτοχρονιά είχα βαρύνει υπερβολικά για να κάτσω να γράψω. (Shameless, I know…)

Anyway, το 2014 είναι πλέον μια μακρινή (well… almost) ανάμνηση, και περιμένουμε όλοι με αγωνία να δούμε τι θα μας φέρει η χρονιά που άρχισε πριν από τρεις βδομάδες. Hoping for the best, preparing for the worst and all that cliched crap. Σε πρώτη φάση, ξέρουμε σίγουρα πως θα μας φέρει το δέκατο Comicdom Con Athens, μια νέα Εν Αιθρία (details soon) και μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά σε μια ακόμη δραστηριότητα του Comicdom (details sooner).

Ας ξεκινήσουμε, όμως, με όλα αυτά που συνήθως μας απασχολούν σε αυτό το μετερίζι του site (καλά, το “απασχολούν” μην το παίρνετε της μετρητοίς. Κουβέντα να γίνεται.)

Disclaimer: Περιορισμένος χρόνος και ακόμη πιο περιορισμένες αντοχές με αναγκάζουν να κρατήσω το σημερινό installment σε μια κάπως πιο “συμμαζεμένη” έκταση. (“Και τότε γιατί γράφεις τριακόσιες λέξεις εισαγωγή, ρε παπάρα;”)

ch_cartoonists

Clockwise from top left: Charbonnier, Tygnous, Wolinski, Cabu

Ξεκινάμε με τη σημαντικότερη είδηση των τελευταίων εβδομάδων, η οποία έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα των comics (και όχι μόνο). Μιλάω, φυσικά, για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού CHARLIE HEBDO, που στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και οι σκιτσογράφοι Georges Wolinski, Cabu, Tignous, καθώς και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Stephane Charbonnier. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, τα λόγια είναι περιττά, τουλάχιστον όσο ακόμη είναι νωπές οι μνήμες, αλλά η συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης και τις προσπάθειες φίμωσης (με κάθε τρόπο και κάθε κόστος) της δημοσιογραφίας και της σάτιρας θα πρέπει να συνεχιστεί, όσο εξακολουθούν να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα.

Ας αποφορτίσουμε, όμως, λίγο το κλίμα, σε μια απόπειρα να φανούμε και επίκαιροι λόγω των επερχόμενων εκλογών. Δεν είστε βέβαιοι με ποιο πολιτικό κόμμα συμφωνείτε περισσότερο (και, κατ’ επέκταση, ποιό θα έπρεπε να ψηφίσετε); Κάντε αυτό το test!

Παραμένοντας σε πολιτικό-εκλογικό ύφος, ορίστε ένα πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά καλογραμμένο, χιουμοριστικό (και όχι μόνο) άρθρο του Μάνου Βουλαρίνου, το οποίο, θέλοντας και μη, (θα έπρεπε να) μας βάζει σε σκέψεις…

luise_rainer

Είναι κρίμα που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τη δουλειά της Luise…

Δυστυχώς, λίγο πριν φύγει το 2014, αποχαιρετίσαμε δύο πολύ αγαπημένους ηθοποιούς. Στις 30 Δεκεμβρίου, μια από τις τελευταίες εκπροσώπους του (πολύ) παλιού Hollywood, η εξαιρετική Luise Rainer, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 104 ετών και παράλληλα άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη με τις εξαιρετικές ερμηνείες της, σε ταινίες όπως THE GREAT ZIEGFELD, THE GOOD EARTH, ESCAPADE, THE GREAT WALTZ και THE TOY WIFE. Οι δύο πρώτες της απέφεραν το χρυσό αγαλματίδιο της Ακαδημίας Κινηματογράφου, αλλά η τελευταία είναι, κατά τη γνώμη μου, η κορυφαία στιγμή της και μια από τις σπουδαιότερες γυναικείες ερμηνείες όλων των εποχών (η ταινία υπάρχει ολόκληρη στο YouTube, οπότε σπεύσατε)!

Μία μέρα μετά τη Rainer, μας άφησε, σε ηλικία 70 ετών, και ο θαυμάσιος Edward Hermann, ο οποίος ακόμη και αν δεν είχε στο ενεργητικό του εξαιρετικές ερμηνείες σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές (με αποκορύφωμα το ρόλο του Franklin Delano Roosevelt, στην τηλεταινία ELANOR AND FRANKLIN και τα sequels της), θα παρέμενε για πάντα στην καρδιά μας ως ο πατέρας της Lorelai (και παππούς της Rory) στο λατρεμένο GILMORE GIRLS (το οποίο πρέπει να ξαναδώ όταν βρω ευκαιρία). So long, big guy…

72nd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Why Keira? Whyyyyyyy???

Μένουμε στο Hollywood. Είναι κοινή παραδοχή πως η τελετή απονομής των Golden Globes έχει συνήθως περισσότερο ενδιαφέρον για να δει κανείς τι επέλεξαν να φορέσουν οι stars της Tinseltown, παρά για να μελετήσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Ένωσης Συντακτών Ξένου Τύπου (υπάρχουν πολύ σοβαρότερα και αξιόπιστα βραβεία από αυτά). Με αυτό ως γνώμονα, ρίξτε μια ματιά στους πιο καλοντυμένους της βραδιάς, σύμφωνα με το VANITY FAIR, και μετά ρίξτε μια ματιά στους πιο κακοντυμένους, σύμφωνα με τον Perez Hilton. Ή απλά κοιτάξτε τη διπλανή φωτογραφία, για να δείτε την ηθοποιό που θα έπρεπε να πάρει την πρώτη θέση στη δεύτερη κατηγορία, παρόλο που συνήθως, όπως λίγες μέρες μετά στα Critics Choice Awards, ανήκει στην πρώτη!

Μουσικό διάλειμμα με ένα υπέροχο τραγούδι των Thievery Corporation (συνοδευόμενο από εξίσου υπέροχο video), το οποίο έφερε στην αντίληψή μου, πριν από λίγες μέρες, μια φίλη. Enjoy!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=D4azMok_WF8[/youtube]

Συγνώμη που ξαναγυρίζω στην πολιτική, αλλά με έχει επηρεάσει το γενικότερο κλίμα των ημερών. Ως γνωστόν, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ελλάδα που πιστεύουν πως με το να ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψηφίζουν Αριστερά. Ο Θανάσης Χειμωνάς της ATHENS VOICE δεν είναι ένας από αυτούς.

kristen_stewart_3

And she’s so cute, too!

Αυτή η στήλη αγαπάει την Kristen Stewart για πάρα πολλούς λόγους. Ένας από τους σημαντικότερους είναι συνεντεύξεις σαν αυτή.

Για πολλούς από εμάς, τα comics αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας, η οποία θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετική χωρίς αυτά. Για τον James Burns, πάλι, αποτελούν κατά μία έννοια τον λόγο που είναι ακόμη ζωντανός.

Ο Grant Morrison δεν είναι απλά ο καλύτερος mainstream συγγραφέας comics της εποχής μας (for proof, read MULTIVERSITY!), αλλά και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και έξυπνους ανθρώπους στο χώρο, εν γένει. Case in point, τα όσα είπε περί diversity, σε συνέντευξή του στο SALON, πριν από λίγες βδομάδες. (Τα οποία η Heidi MacDonald του THE BEAT σπίλωσε με τον φεμινιστικό παροξυσμό της, στην εισαγωγή του άρθρου της που αναφερόταν στη συνέντευξη.)

Θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο όπου θα υπήρχαν περισσότεροι τέτοιοι geeks!

Ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθεί κανείς το Comic Con στο San Diego: Η Jessica Chastain είναι geek!

Προτού αποφασίσεις να κάνεις κάτι, οτιδήποτε, ειδικά όταν αυτό αφορά στις σχέσεις σου (ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές) με τους άλλους ανθρώπους, πρώτα πρέπει να αναρωτηθείς αν πραγματικά θέλεις να το κάνεις. Αν η απάντηση είναι απλά “ναι”, ξανασκέψου το. Fuck yes or no, my friends!

— Random misogyny alert: What the fuck is that shit???

Το KNIGHT OF CUPS του Terrence Malick είναι, κατ’ εμέ, με διαφορά η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς. Scratch that! Η πιο αναμενόμενη ταινία ΓΕΝΙΚΩΣ!!! Δείτε το trailer και θα καταλάβετε τί εννοώ.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SI2j1FHCjtM[/youtube]

Είσαι παντρεμένη με έναν πλούσιο άντρα. Χωρίζετε. Ζητάς διατροφή. Χρησιμοποιείς ως επιχείρημα το ότι έχεις συνηθίσει να ζεις στη χλιδή, για να ζητήσεις μεγαλύτερη διατροφή. Καημένε Byron Scott…

Λόγος που έχω αρνητική στάση απέναντι στο Facebook, αριθμός 7639.

elisabeth_debicki_2

Ένα από τα ομορφότερα πρόσωπα που έχουν εμφανιστεί στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια!

Πράγματα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο (εκτός της Marion Cotillard, φυσικά), in random order: Ο George Clooney και ο τρόπος που τα χώνει στη δειλία και την αδράνεια του Hollywood, η πανέμορφη και υπερ-ταλαντούχα ηθοποιός Elisabeth Debicki, το μοναδικό comic που κάνει τις μηνιαίες επισκέψεις στα κομιξάδικα απαραίτητες, MULTIVERSITY του Grant Morrison, τα τσαλιμάκια που κάνει με την μπάλα η Fiorella Castillo (see video below), ο πιθανώς πιο cool άνθρωπος του πλανήτη, Shane, The Walmart Deli Guy! (To be continued…)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=S3y45vRCP_k[/youtube]

 

Κάπου εδώ, έχοντας τηρήσει την υπόσχεσή μου (ή πραγματοποιήσει την απειλή μου, depending on your point of view) για ένα αισθητά μικρότερο κείμενο σε σχέση με τα συνηθισμένα, ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετίσω, θυμίζοντάς σας να μην παραλείψετε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα σε τέσσερις μέρες. Vote early, vote often (no, wait…)!

Σας αφήνω με το εκπληκτικό SEX AND CANDY των Marcy Playground, που έδωσε και τον τίτλο στο σημερινό installment της στήλης. Σας εύχομαι η μοίρα να σας δίνει γενναίες δόσεις και από τα δύο, όσο τακτικά θέλετε…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-KT-r2vHeMM[/youtube]