THE WARP: Elvis – With One Mighty Word!

Η Elaine Dundy (1η Αυγούστoυ 1921 – 1η Μαΐου 2008) έμεινε γνωστή ως η συγγραφέας ενός από τα γνωστότερα βιβλία σχετικά με τον Elvis Presley, το ELVIS AND GLADYS: GENESIS OF THE KING (1985).

elvis and gladys

Στο βιβλίο της εξηγεί ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα πώς ο Elvis Presley από παιδί ήταν φανατικός θαυμαστής των ιστοριών του Captain Marvel Jr. και υιοθέτησε την κόμμωσή του μεγαλώνοντας.

Ας δούμε, όμως, ένα μέρος από τη συνέντευξη που έδωσε  η συγγραφέας το 2004, στο Elvis Information Network:

EIN: Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον σημείο του ELVIS AND GLADYS είναι σχετικό με την λατρεία του Elvis από παιδί με τον Captain Marvel Jr.. Βλέπεις κάποια σύνδεση ανάμεσα στη διπλή ταυτότητα του Captain Marvel Jr./Freddy Freeman και την ψυχοσύνθεση του Elvis σαν δίδυμο παιδί;

E.D.: Ο Elvis έχασε τον δίδυμο αδερφό του στη γέννα. Για την υπόλοιπη ζωή του, θα ένιωθε ένα αίσθημα απώλειας και τύψεις, αλλά και κάτι ακόμα, κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την προσωπικότητα του Elvis.Ένιωθε θριαμβευτής – άλλωστε αυτός ήταν που είχε επιβιώσει στη γέννα. Η συμπεριφορά που εκδήλωνε στις φιλίες του και στους έρωτες του ήταν αυτή του διδύμου που έψαχνε το άλλο του μισό, θέλοντας όμως να κυριαρχήσει σε αυτό.

captain_marvel__jr._vol_1_103
Υπήρχε, λοιπόν, αυτή η μεταφυσική έλξη για τους ήρωες των comics με διπλή ταυτότητα. Ο αγαπημένος του Elvis ήταν ο Captain Marvel Jr., που δείχνει ακριβώς σαν τον Elvis, γιατί ο ίδιος το επέλεξε αυτό για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Ο Captain Marvel Junior είναι το πιο ισχυρό αγόρι του κόσμου. Η άλλη του ταυτότητα είναι ο νεαρός Freddy Freeman.

Ίσως να ξενίζει λίγο στην αρχή, αλλά πραγματικά συγκρίνοντας τον φανταστικό ήρωα με τις φωτογραφίες του νεαρού Elvis, δείχνει αρκετά προφανές.

ELVIScptmarveljr