CREEPLE PEEPLE #1

creeplepeepleWriters: Matt Anderson/ Patrick Pigdeon
Artist: Tim Lattie
IDW Publishing

Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία εξελίσσεται. Υπάρχουν πράγματα που κάποτε φάνταζαν  σα να προέρχονται από σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε το CREEPLE PEEPLE. Δεν ξέρω εάν το γνωρίζετε αλλά οι 3D Printers είναι το μέλλον στην ιατρική και την γενετική.

Πιστέψτε με, είμαι μέσα στο θέμα και δεν έχω ξεφύγει καθόλου. Αυτό είναι το κύριο νόημα της ιστορίας μας. Αλλά ας ξεκινήσω από την αρχή. Λοιπόν, τρεις άθλιοι φοιτητές – πιο άθλιοι και από τους Έλληνες φοιτητές – κινδυνεύουν να πεταχτούν από τη σχολή τους (βασικά κολέγιο – hello America). Για να αποφύγουν να πεταχτούν έξω, μιας και είναι επιστήμονες, θα στραφούν στην επιστήμη.

Παράνομα, γιατί όλες οι ενέργειες που θα εκτελέσει η παρέα θα γίνουν κρυφά και μεταμεσονύκτια. Δε θα σας κουράσω με βαρετές λεπτομέρειες – κυρίως γιατί ούτε εγώ γνωρίζω καλά – αλλά με κάτι κομμάτια DNA, λίγο πλάσμα και ένα εκτυπωτή επιθυμούν να εκτυπώσουν functional human organs. But things go wrong (obviously) και η τρεις μας φίλοι φέρουν στη Γη κάτι τελείως φρικαλέο.

creeplepeeple2Ένα υβρίδιο gremlins και ευχούληδων. Απλά σχηματίστε την εικόνα. Σε τι αταξίες και σκανταλιές θα μπλέξουν, θα το μάθουμε στο επόμενο τεύχος της σειράς.

Όπως καταλάβατε, η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και φεύγει λίγο από το καθημερινό. Και το σχέδιο δεν είναι αίσχος, είναι όσο καλό χρειάζεται η σειρά και με έντονα χρώματα και κίνηση. Γενικά, το θεωρώ αρκετά υποσχόμενο και αν αποδειχθεί σκάρτο, θα λυπηθώ βαθύτατα!

Αλλά στο τέλος όλα ξεπερνούνται. Τερατάκια βγαλμένα από τα 90s και επιστημονικά επιτεύγματα που εκτυπώνονται σας προσφέρονται απλόχερα – εσείς απλά αρπάξτε τα.