SPIDER-WOMAN #1-3

spider-woman-1Writer: Dennis Hopeless
Artist: Greg Land
Marvel Comics

Προσοχή: Το παρακάτω άρθρο περιέχει spoilers! Αν δε θέλετε να σας αποκαλυφθούν πράγματα και καταστάσεις, σχετικά με την εξέλιξη του comic, συνεχίστε εδώ.

Ανέκαθεν μου άρεσε η Spider-Woman. Θεωρούσα ότι συνταίριαζε, με τρόπο εξαιρετικό, τόσο δυναμισμό όσο και θηλυκότητα. Με γοήτευε ο συνδυασμός ανεξαρτησίας, αλλά και ευθραυστότητας που είχε. Ήταν κι αυτό το To know her is to fear her που έφερνε μια γλυκιά ανατριχίλα. Τα γράφω όλα αυτά για να γίνει κατανοητός ο λόγος που ξεκίνησα το καινούριο run του τίτλου με κλειστά μάτια.

Τον καιρό που όλος ο κόσμος ασχολούταν με τον… πισινό του Manara, εγώ ανυπομονούσα να δω για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο η Jessica αλληλεπιδρά και αντιμετωπίζει την υπερηρωική, πρακτορική και καθημερινή της ζωή. Ομολογώ ότι η τελευταία εντύπωση που είχα από αυτήν, στο run των Bendis-Maleev μου άρεσε ιδιαίτερα!

Αυτό που πρόσεξα στους τίτλους και μου άρεσε ήταν το όνομα του Dennis Hopeless. Τον γνώρισα στο πολύ καλό LOVESTRUCK και στο AVENGERS ARENA του ήταν επίσης ενδιαφέρον (για teen, anyway…). Αυτό που δεν πρόσεξα και δε μου άρεσε ήταν το λογότυπο του SPIDER-VERSE. Πρόσφατα, η Marvel αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα του Spidey με το να ενώσει “every Spider-Man ever”. Αυτό, εκτός από την εμφάνιση της “δίδυμης αδερφής” του Spidey, σήμαινε ότι θα πάρει σβάρνα και τις ξαδέρφές του. Εν προκειμένω, την original Spider-Woman.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή με το SPIDER-VERSE, μεταφέρω την εισαγωγή από το SPIDER-WOMAN #1: “Οι κακοί Inheritors ταξιδεύουν στο Multiverse, κυνηγώντας κάθε Spider-Person να του φάνε την ενέργεια. Πιο πολύ από όλους, τους έλκει η γυναίκα ονόματι Silk, την οποία οι Spider-People χρησιμοποιούν ως δόλωμα για να τραβήξουν τους Inheritors μακριά από τους υπόλοιπους. Τη Silk την προστατεύει η Spider-Woman”.

4217574-swoman2014001_int2-3_resizeΗ ιστορία ξεκινάει με τις δύο αραχνογυναίκες (και τον… Ποτοαπαγόρευση-Spider-Man) να κυκλοφορούν στις διάφορες διαστάσεις, ξεφεύγοντας από τους Inheritors. Στην πορεία οι κοπελιές χωρίζουν και ακολουθούμε την Spider-Woman στην πατρίδα των Inheritors, Loom World. Εκεί, η Jessica (η οποία, παρεμπιπτόντως, εμφανίζεται με το φυσικό, καστανό της μαλλί κι όχι το μαύρο που την έχουμε συνηθίσει) ανακαλύπτει ότι έχει σωσία. Η Jessica αυτής της διάστασης είναι κακιά, φοράει στολή παρόμοια με της “δικιάς μας” και είναι γκόμενα του αρχι-Inheritor! Η συνέχεια είναι αναμενόμενη. Η καλή Jessica ρίχνει αναίσθητη την κακιά και παίρνει τη θέση της. Συναντά έναν τύπο ονόματι Master Weaver, ο οποίος της δίνει έναν πάπυρο που περιέχει σημαντικά μυστικά για τους Spider-People. Εν τω μεταξύ, η Silk τυχαία πηγαίνει στη μοναδική διάσταση που δε μπορούν να ακολουθήσουν οι Inheritors, φτιάχνει μια στολή προστασίας από τη ραδιενέργεια με το μετάξι της και αποκτά pet κατσαρίδα. Α! Έπειτα τηλεμεταφέρεται στον Loom World για να σώσει την καλή Jessica.

Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να κρίνει το storyline ονόματι SPIDER-VERSE. Αυτό αφορά τους ιθύνοντες της Marvel και τη σχέση τους με το θεό. Τα καλά νέα είναι ότι το #3 τελειώνει με τo storyline να συνεχίζεται στο AMAZING SPIDER-MAN. Ελπίζω, έτσι, να δοθεί περιθώριο από το επόμενο τεύχος να ξεκινήσει μια περισσότερο αξιοπρεπής ιστορία.

Το σχέδιο του Greg Land (SOJOURN, NIGHTWING και πολλά, υπέροχα Χ-όφυλλα) είναι ευτυχώς εκπληκτικό. Έχει μπόλικο ρεαλισμό και λειτουργικότατη χρήση σκιών. Επίσης, καταφέρνει να παρουσιάσει μια πλήρως ερωτεύσιμη Spider-Woman! Οι φήμες, βέβαια, λένε ότι έπεται αλλαγή της στολής της ηρωίδας, σε κάτι πιο σύγχρονο και trendy… Τι να πω… η Τζοκόντα, φίλε μου, δε θέλει ρετουσάρισμα!