Έκθεση Σπυρίδωνος Κακούρη Στο Comicdom Con Athens 2015

Ο επίσημος φωτογράφος cosplay του Comicdom Con Athens, Σπυρίδων Κακούρης (SpirosK Photography), παρουσιάζει μια έκθεση με τίτλο “Creativity, There Is: Cosplay In The Years Of Crisis”, που έχει ως στόχο να αναδείξει τη δουλειά των ελλήνων cosplayers και να αποδείξει ότι η ελληνική σκηνή cosplay δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις αντίστοιχες χωρών του εξωτερικού.

kakouris_3Creativity, There Is: Cosplay In The Years Of Crisis

Έκθεση Σπυρίδωνος Κακούρη
Όλες τις ημέρες, 11:00 – 21:30
4ος όροφος

Ο Σπυρίδων Κακούρης (SpirosK Photography) τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με τη φωτογραφία cosplay. Εκτός από τη διοργάνωση φωτογραφικών cosplay events (Ultimate Anime Party Photo-shoot Area, Naruto Photo-shooting, Fighting Games Photo-shooting, κ.α.), είναι επίσημος φωτογράφος cosplay στο Comicdom Con Athens από το 2013, ενώ φέτος θα είναι επίσημος φωτογράφος στην Anime-S Expo στη Σόφια και στην KONTAKT 6 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι επίσης μέλος στο site Super Cosplay Girls, ως φωτογράφος τους.

Η έκθεση αυτή έχει ως στόχο να προβάλλει τον κόπο των Ελλήνων cosplayers και όλες τις υπέροχες χειροποίητες κατασκευές τους. Επίσης περιλαμβάνει φωτογραφίες του καλλιτέχνη από conventions στην Ευρώπη και την Τουρκία, με σκοπό να αποδείξουν ότι η Ελληνική σκηνή cosplay δεν είναι υποδεέστερη αυτών του εξωτερικού.

kakouris2a

“Το cosplay για μένα είναι ένας υπέροχος και δημιουργικός τρόπος για να ξετυλίξει κανείς τυχόν ταλέντα που έχει στην κατασκευή ρούχων, κοσμημάτων, ή εργαλείων, ζώντας ταυτόχρονα τη “φαντασίωσή” να μεταμορφωθεί για λίγο στον αγαπημένο του ήρωα, ή έστω στον ήρωα κάποιων άλλων. Το παρακολουθώ από το 2006 που ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του στη Βιέννη και με ενθουσιάζει η δυνατότητα να μπορώ να τα συνδυάσω με τη φωτογραφία. Η μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτή την ένωση, είναι ότι σχεδόν πάντα πρέπει να δημιουργούνται, φωτογραφικά, καταστάσεις που απεικονίζονται στα παιχνίδια-comics. Καλείσαι, δηλαδή, μαζί με τον cosplayer να απεικονίσετε, στην πραγματική ζωή, κάτι που είναι ζωγραφισμένο ή δημιουργημένο σε υπολογιστή…”

Σπυρίδων Κακούρης
SpirosK Photography