Reminder: Απόψε Τα Εγκαίνια της Έκθεσης Εν Αιθρία

en_aithria_FINAL_web_newΑπόψε στις 20:30, σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης comics και εικονογράφησης Εν Αιθρία 6. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 18 έως και τις 29 Μαρτίου, στον πολυχώρο THE BOX στην Πλατεία Μαβίλη, και σε αυτή συνυπάρχουν με αδημοσίευτα έργα τους γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής με νέους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες.

Στην έκτη διοργάνωσή της, η Εν Αιθρία παρουσιάζει αδημοσίευτα comics και εικονογραφήσεις από τους Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Τάσο Ζαφειριάδη, Αποστόλη Ιωάννου, Δημήτρη Καμένο, Ορέστη Καρέλη και Λένα, Δημήτρη Κάσδαγλη, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Άρη Λάμπο, Δανάη Κηλαηδόνη (Dani), Γιώργο Κομιώτη και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Ηλία Κυριαζή, Τάσο Κυριακίδη, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνο Λαγουβάρδο, Malk, Τάσο Μαραγκό (Tasmar), Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Βάλια Καπάδαη, Γιώργο Μπότσο, Αλέξια Οθωναίου, Τάσο Παπαϊωάννου, Θανάση Πετρόπουλο, Γιάννη Ρουμπούλια και Βασίλη Πάλιαν, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστή Τζωρτζακάκη, Tomek, Παύλο Παυλίδη και Γαβριήλ Τομπαλίδη, Γιώργο Τσιαμάντα και Πέτρο Χριστούλια.

DSC08094Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, με θέμα απόλυτα ελεύθερο και μοναδική προϋπόθεση τα έργα να μην έχουν εκτεθεί, ή δημοσιευτεί, στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να εστιάσουμε στη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής των comics, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχές του 2015.

Το επίσημο artwork της φετινής έκθεσης επιμελήθηκε ο δημιουργός comics και εκδότης της Giganto Books, Τάσος Παπαϊωάννου, ενώ για πρώτη φορά, οι στίχοι του Παύλου Παυλίδη γίνονται comic, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Έκθεσης, Γαβριήλ Τομπαλίδη, να εμπνέεται από το τραγούδι, “Η Μικρή Μας Πολιτεία”.

Ανταποκρινόμενοι στο πολύχρονο αίτημα κοινού και καλλιτεχνών, ώστε τα έργα αντίστοιχων εκθέσεων να παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος αυτών, όλα τα έργα που συμμετέχουν στην Εν Αιθρία 6, θα βρίσκονται και στην ανθολογία που θα διατίθεται στο χώρο της έκθεσης και, στη συνέχεια, σε comic shops και βιβλιοπωλεία. ‘Οπως και πέρσι, τα έσοδα από τις πωλήσεις της ανθολογίας θα διατεθούν ώστε να καταστεί βιώσιμη η συνέχεια της Έκθεσης. Στόχος μας, κάθε επόμενη Εν Αιθρία να αποτελεί την ετήσια χαρτογράφηση μιας ακμαίας και δημιουργικής ελληνικής σκηνής comics.

εν αιθρία 6
έκθεση comics & εικονογράφησης

18-29 Μαρτίου @ ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη)
Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαρτίου, 8:30 μ.μ.
Καθημερινά: 5-9 μ.μ., Σάββατο + Κυριακή 1-9 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση: Comicdom Press

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Έκθεσης: Γαβριήλ Τομπαλίδης
Επιμέλεια Έκθεσης: Δημήτρης Σακαρίδης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου
Αρχισυνταξία Καταλόγου – Γραφείο Τύπου: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Λήδα Τσενέ
Επίσημο Artwork: Τάσος Παπαϊωάννου (onemanshowstudio.com)