COMICDOM SPRING 2015: To Πλήρες Πρόγραμμα

spring-art-tomekΕκθέσεις Ελλήνων και διεθνών δημιουργών, bazaar, παρουσιάσεις, δημιουργικά events, παιδικά εργαστήρια, και φυσικά το διεθνές φεστιβάλ Comicdom Con Athens.

Μάθετε τα πάντα για το πρόγραμμα του Comicdom Spring 2015, με την Αθήνα να ζει και τη φετινή Άνοιξη στο ρυθμό των comics!

(Το λογότυπο και το επίσημο illustration του Comicdom Spring έχει επιμεληθεί ο δημιουργός comics, Tomek)

  • 18-29 Μαρτίου

en_aithria_6_5ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ 6 – ΕΚΘΕΣΗ COMICS ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

@ ΤΗΕ ΒΟΧ (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη) | Καθημερινά: 17:00-21:00, Σάββατο + Κυριακή 13:00-21:00

Γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής comics συνυπάρχουν με νέα, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα. Αδημοσίευτα comics και εικονογραφήσεις, με θέμα απόλυτα ελεύθερο, από τους Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Τάσο Ζαφειριάδη, Αποστόλη Ιωάννου, Δημήτρη Καμένο, Ορέστη Καρέλη και Λένα, Δημήτρη Κάσδαγλη, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Άρη Λάμπο, Δανάη Κηλαηδόνη (Dani), Γιώργο Κομιώτη και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Ηλία Κυριαζή, Τάσο Κυριακίδη, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνο Λαγουβάρδο, Malk, Τάσο Μαραγκό (Tasmar), Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Βάλια Καπάδαη, Γιώργο Μπότσο, Αλέξια Οθωναίου, Τάσο Παπαϊωάννου, Θανάση Πετρόπουλο, Γιάννη Ρουμπούλια και Βασίλη Πάλιαν, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Σοφία Σπυρλιάδου, Κωστή Τζωρτζακάκη, Tomek, Παύλο Παυλίδη και Γαβριήλ Τομπαλίδη, Γιώργο Τσιαμάντα και Πέτρο Χριστούλια.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γαβριήλ Τομπαλίδης | Επιμέλεια: Δημήτρης Σακαρίδης, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου | Επίσημο Artwork: Τάσος Παπαϊωάννου (onemanshowstudio.com)

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Εργαστήριο για Εφήβους: Σάββατο 21 Μαρτίου, 12:00-14:00. Το εργαστήριο περιελάμβανε ξενάγηση στην έκθεση, παρουσίαση των βασικών συστατικών μιας ιστορίας comics και δημιουργία comics από τους συμμετέχοντες με αφορμή τα εκθέματα.

Drink & Draw: Παρασκευή 27 Μαρτίου, 20:30. Στο χώρο της έκθεσης, 15 συμμετέχοντες καλλιτέχνες (Σπύρος Δερβενιώτης, Μιχάλης Διαλυνάς, Βάλια Καπάδαη, Γιώργος Κομιώτης, Ηλίας Κυριαζής, Σοφία Κυρίσογλου, Μάνος Λαγουβάρδος, Λένα, Λευτέρης Μαυρογιάννης, Γιώργος Μπότσος, Αλέξια Οθωναίου, Θανάσης Πετρόπουλος, Γιάννης Ρουμπούλιας, Tomek και Πέτρος Χριστούλιας) πίνουν και σκιτσάρουν για το κοινό, στο δημοφιλές, καθιερωμένο πλέον party event!

  • Μαρτίος – Απρίλιος – Μάιος

toms1TOMS – STYLE YOUR SOLE Events

Η Comicdom Press συνεργάζεται με την TOMS, για μια σειρά δημιουργικών events, με τη συμμετοχή επτά ελλήνων καλλιτεχνών (Μιχάλης Διαλυνάς, Δανάη Κηλαηδόνη, Ηλίας Κυριαζής, Αλέξια Οθωναίου, Τάσος Παπαϊωάννου, Tomek, Πέτρος Χριστούλιας). Τα προϊόντα της TOMS γίνονται καμβάς επάνω στον οποίο οι δημιουργοί θα φιλοτεχνούν ζωντανά ήρωες και χαρακτήρες από τον κόσμο των comics.

Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, την Παρασκευή 1η Μαΐου (11:00-14:00) διοργανώνουμε ένα διαδραστικό εργαστήριο αφήγησης και δημιουργίας comics στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Μείνετε συντονισμένοι στα facebook.com/tomsgreece & comicdom.gr για περισσότερες λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες και τα venues.

  • 3-9 Απριλίου

XELIDONOU exofyllo 100dpi RGBΗ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ – ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Athens Comics Library @ Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα)

Ανοιχτή Συζήτηση: Παρασκευή 3 Απριλίου, 20:30
Έκθεση: Καθημερινά 12:00-20:00 (Σάββατο-Κυριακή κλειστά)

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της πρώτης –παγκοσμίως– μεταφοράς έργου της Marguerite Yourcenar σε graphic novel, η ομώνυμη έκθεση φιλοξενεί αυθεντικές σελίδες του Γιώργου Τσιαμάντα. Στην ανοιχτή συζήτηση, ο δημιουργός, ο επιστημονικός συνεργάτης του comic, Βαγγέλης Ψαριανός, οι δημοσιογράφοι, Πάσχος Μανδραβέλης και Άρης Μαλανδράκης και η διευθύντρια της Anima Εκδοτική, Άννα Μπιμπή, θα μιλήσουν για το έργο και το επιτυχημένο crowdfunding που προηγήθηκε της έκδοσής του, ενώ ο δημιουργός θα αποκαλύψει το θέμα της επερχόμενης δουλειάς του, και δείγματα αυτής. Συντονίζει ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Διευθυντής Εκδόσεων της Comicdom Press.

  • 3-4 Απριλίου

public-book-faceTHE AVENGERS: ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Public @ The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι)
Παρασκευή + Σάββατο 16:00-18:00

Ποιοι είναι οι Avengers;: Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, μιλάμε για την προέλευση και τα χαρακτηριστικά των Avengers πρινγίνουν υπερήρωες. Στη συνέχεια, τα παιδιά φτιάχνουν τη δική τους εκδοχή για το πώς οι Avengers γνωρίστηκαν μεταξύ τους.

Γίνε και εσύ ένας Avenger: Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά, αφού μάθουν τα μυστικά της τέχνης των comics, φτιαχνουν το δικό τους ήρωα και τον τοποθετούν σε μια ιστορία.
Εμψύχωση Εργαστηρίου: Μιχάλης Διαλυνάς, Βασιλεία Βαξεβάνη.

  • 20 Απριλίου – 3 Μαΐου

polishΠΟΛΩΝΙΚΑ COMICS – ΕΚΘΕΣΗ

@ Πολυχώρος Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118
Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Απριλίου, 19:00, παρουσία των δημιουργών, Maciej Pałka και Łukasz Mazur.
Καθημερινά 09:00-21:00, Σάββατο 09:00-15:00

Τα πολωνικά comics έχουν μια μεγάλη ιστορία που ξεκινά από το 1920, όταν τα πρώτα strips ξεκίνησαν να δημοσιεύονται στις εφημερίδες. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα αφιέρωμα στα σημαντικότερα πολωνικά comics των τελευταίων 50 χρόνων. Διοργανώνεται από το International Festival of Comics and Games in Lodz, σε συνεργασία με το Comicdom Con Athens 2015 και τον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
0
0

  • 20 Απριλίου – 8 Μαΐου

aioraVINCENT – ΕΚΘΕΣΗ THΣ BARBARA STOK

@ Βιβλιοπωλείο Αιώρα, Μαυρομιχάλη 11
Καθημερινά 10:00-18:00, Σάββατο 11:00-16:00

Η έκθεση αφηγείται τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του Βαν Γκογκ μέσα από τις σελίδες του graphic novel, VINCENT. Η δημιουργός του, Barbara Stok, θα βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένη των Εκδόσεων Αιώρα, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2015. Με την υποστήριξη του Ολλανδικού Ιδρύματος για τη Λογοτεχνία και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

  •  24-26 Απριλίου

cca2015-kuriazisCOMICDOM CON ATHENS 2015

@ Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22
Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 11:00-21:30

Το διεθνές φεστιβάλ comics που άλλαξε τα εγχώρια δεδομένα, είναι εδώ για τη 10η επετειακή του διοργάνωση, με το πλουσιότερο πρόγραμμά του μέχρι σήμερα! Η κεντρική έκθεση του φετινού φεστιβάλ, Great American Comics, αποτελεί τμήμα της ομώνυμης συλλογής του Cartoon Art Museum του San Francisco, και φιλοξενεί αυθεντικές σελίδες και αναπαραγωγές έργων από σημαντικούς δημιουργούς, όπως οι Milton Caniff, Mort Walker, Jules Feiffer, Patrick McDonell, Mike Mignola, και Sergio Aragones. Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης, είναι ο βραβευμένος με Eagle Award, Ιρλανδός σχεδιαστής Declan Shalvey και η Αμερικανίδα colorist Jordie Bellaire (σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Ελλάδα), ο Δανός σχεδιαστής Peter Snejbjerg, o Γάλλος δημιουργός comics και συνιδρυτής της ανεξάρτητης εκδοτικής L’ Association, Patrice Killoffer (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), η Ολλανδή δημιουργός βιογραφικών comics Barbara Stok (καλεσμένη των Εκδόσεων Αιώρα, με την υποστήριξη του Ολλανδικού Ιδρύματος για τη Λογοτεχνία, και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα), ο Ισπανός δημιουργός του βραβευμένου graphic novel, MARIA AND I, Miguel Gallardo (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες), ο Αμερικανός δημιουργός Ulises Farinas, και οι καταξιωμένοι Πολωνοί δημιουργοί, Łukasz Mazur και Maciej Pałka. (σε συνεργασία με το International Comics And Games Festival του Lodz).

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται, όπως πάντα, από panels, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Ελληνικά Βραβεία Comics, καθώς και τον δημοφιλή Διαγωνισμό Comicdom Cosplay. Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης του φετινού φεστιβάλ, ο διεθνούς φήμης δημιουργός, Ηλίας Κυριαζής.

Διοργάνωση: Comicdom Press + Ελληνοαμερικανική Ένωση
Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ σας περιμένει στο comicdom-con.gr

  • 27 Απριλίου – 1 Μαΐου

blackduckΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ – ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΥΜΑΚΗ: ΕΚΘΕΣΗ
@ Black Duck Multiplarte (Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα)

Οι δύο καλλιτέχνες εισέρχονται στον παράλληλο τόπο και χρόνο, όπου οι πάπιες είναι κυρίαρχο είδος, εμπνέονται από τις μασκότ του πολυχώρου τεχνών Black Duck Multiplarte, και παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές, σε μία έκθεση που πλαισιώνεται με ορισμένα από τα πιο όμορφα σχέδιά τους για τα Drink & Draw events.

  • 1 Μαΐου

TOMS – STYLE YOUR SOLE: ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

@ Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Θέση Γιαλού, Σπάτα)
Παρασκευή 1η Μαΐου (11:00-14:00)

Ένα διαδραστικό εργαστήριο αφήγησης και δημιουργίας comics, ειδικά για τους μικρούς μας φίλους.

  • 2 Μαΐου

ACL_logo_GIANNIS_cs5_LogoSketoFREE COMIC BOOK DAY Event
Athens Comics Library @ Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28)
Σάββατο 2 Μαΐου 11:00-17:00

Η Athens Comics Library γιορτάζει την Free Comic Book Day και σας περιμένει σε ένα open day για να περιηγηθείτε στους χώρους της και να διαβάσετε ελεύθερα όσα comics θέλετε.

  • 10 Μαΐου

bazaarBAZAAR ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) COMICS
@ Γκρι Καφε
(Θεμιστοκλέους 80, Πλ. Εξαρχείων)
Κυριακή 11:00-21:00

Συλλέκτες, αλλά και απλοί αναγνώστες, θα έχουν την ευκαιρία να ψάξουν και να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες comics, για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια! Αν ενδιαφέρεστε να εκθέσετε προς πώληση comics από τις συλλογές σας, μάθετε περισσότερα για τις προϋποθέσεις και το κόστος συμμετοχής, στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) στο comicdom@comicdom.gr (με την ένδειξη Bazaar).