SHE-HULK #1-12

portrait_incredibleWriter: Charles Soule
Artists: Javier Pulido, Ron Wimberly
Marvel Comics

Προσοχή: Το παρακάτω άρθρο περιέχει major spoilers! Αν δε θέλετε να σας αποκαλυφθούν πράγματα και καταστάσεις, σχετικά με την εξέλιξη του comic, συνεχίστε εδώ.

Η She-Hulk είναι μία ακόμα αγαπημένη υπερηρωίδα με πολλές ενσαρκώσεις σε solo σειρές. Η πλέον πρόσφατη είναι αυτή των Charles Soule και Javier Pulido, που ολοκληρώθηκε με το τεύχος #12.

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό σε αυτό το run είναι ότι παρακολουθούμε περισσότερο την “καθημερινή”, δικηγορίστικη ζωή της She-Hulk (a.k.a. Jennifer Walters). Αυτό κάνει το σενάριο πιο προσγειωμένο, ρεαλιστικό και, σε τελική ανάλυση, ενδιαφέρον.

Η σειρά ξεκινάει με την “Shulkie” να παραιτείται από τη δικηγορική εταιρία όπου εργαζόταν, διότι στην πραγματικότητα την ήθελαν για τις super-διασυνδέσεις της. Στη συνέχεια, εκπροσωπεί νομικά τη χήρα ενός super-villain εναντίον του Tony Stark και με την αμοιβή της ανοίγει δικό της γραφείο. Με τη βοήθεια της Patsy “Hellcat” Walker, αλλά και της αινιγματικής Angie Huang (και της υπερμαϊμούς της), βοηθάει πότε το γιο του Doom και πότε τον ίδιο τον Steve Rogers. Ο τελευταίος τη χρειάζεται για μια υπόθεση ξεκίνησε πριν καν γίνει ο Cap και ο αντίπαλος δικηγόρος είναι ο… Matt Murdock!

Η ιστορία που χρησιμεύει ως σκελετός, από την αρχή έως και το τέλος, είναι το μυστηριώδες “blue file”. Είναι μια μήνυση εναντίον της She-Hulk και άλλων, ηρώων και villains, για την εξαφάνιση μιας ολόκληρης πόλης. Μόνο που κανένας δε θυμάται τίποτα! Και όχι μόνον αυτό. Όταν αναφέρεται το όνομα του ενάγοντος, οι εμπλεκόμενοι παθαίνουν ανθρωποκτονικά και αυτοκαταστροφικά αμόκ.

Μετά από μια (εθιμοτυπική, θα ‘λεγα) μάχη με την μισητή Titania, αποκαλύπτεται ότι πίσω από το blue file βρίσκεται ο… Nightwatch! Θυμάστε τον Nightwatch; Είναι ένας αφροαμερικανός, γκατζετάκιας ήρωας, που στα μακρινά 90s είχε και δική του σειρά. Ε, λοιπόν, ξεχάστε ό,τι ξέρατε γι’ αυτόν! Ο Nightwatch είναι ένας μυστικιστής villain που θυσίασε μια ολόκληρη πόλη για να πραγματοποιήσει ένα ξόρκι που θα έκανε όλον τον κόσμο να τον θεωρεί υπερήρωα! Γιατί; Διότι οι ήρωες βγάζουν περισσότερα χρήματα από τα endorsements! Ο μοναδικός κάτοικος που γλίτωσε από το ξόρκι ήταν και αυτός που έκανε τη μήνυση του blue file, αλλά ο Nightwatch είχε διάφορες δικλείδες ασφαλείας…

ish#10

To σχέδιο του Pulido (HUMAN TARGET, AM. SPIDER-MAN) είναι αχαρακτήριστο. Με μια μονοδιάστατη “ψευτιά”, σε ύφος που θυμίζει Allred, είναι μακράν το πιο αρνητικό στοιχείο της σειράς. Από την άλλη, το guest σχέδιο του Ron Wimberly (HELLBLAZER: PAPA MIDNITE) για δύο τεύχη ήταν πραγματικά κάτι ωραίο και διαφορετικό. Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν, επίσης, τα εξώφυλλα του Kevin Wada (DEATH-DEFYING DOCTOR MIRAGE). Όλα ένα κι ένα, με πολύ ιδιαίτερο στιλ. Είναι εξαιρετικές “βιτρίνες” και σε κάνουν να θέλεις να αγοράσεις το τεύχος, ό,τι κι αν έχει μέσα.

 

Συνολικά, εκτός από το αμφισβητούμενης ποιότητας μυστικό του blue file (και το τραγικό fillerάκι του #7) η σειρά του Soule (LETTER 44, SWAMP THING, THUNDERBOLTS) ήταν αξιοπρεπής και ξεχωριστή. Είδαμε μια πιο “κανονική” She-Hulk (η οποία, παρεμπιπτόντως, πήρε την ανθρώπινη μορφή της μόνο δύο φορές, κι αυτό για λόγους undercover). Είδαμε τους δύο διασημότερους δικηγόρους του Μ.U. να είναι αντίπαλοι. Και το αγαπημένο μου, είδαμε τον Herman Schultz, όχι τον Shocker.

Πραγματικά ελπίζω αυτή η θεματολογική νοοτροπία να συνεχιστεί και εξαπλωθεί και σε άλλους χαρακτήρες.