STAR WARS: REBELS Season 1

Writers: Simon Kinberg, Dave Filoni, Carrie BeckTheRebellionBegins
Directors: Dave Filoni, Steward G. Lee, Steve Lee
Actors: Taylor Gray, Vanessa Marshall, Freddie Prinze Jr., Tiya Sircar, Steven Blum κ.ά.
Lucasfilm Animation, Disney Television Animation

Πάει πολύς καιρός από τότε που ανακοινώθηκε η πρώτη animation παραγωγή της Disney στο franchise του STAR WARS. Και για αρκετό καιρό περιμέναμε, βλέποντας εικόνες, teasers και shorts…. αλλά τον Οκτώβρη ήρθε επιτέλους το πρώτο επεισόδιο του STAR WARS: REBELS. Και τώρα, 13 επεισόδια μετά (που ολοκλήρωσαν και τον πρώτο κύκλο), ήρθε η ώρα να μάθετε αν αξίζει!

Ως γνωστόν, το A NEW HOPE ξεκινάει αρκετά χρόνια μετά την καθιέρωση της Αυτοκρατορίας στον γαλαξία. Αντίστοιχα οι Rebels ήδη αποτελούν μία ισχυρή και καλά οργανωμένη δύναμη. Το REBELS χρονολογικά βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Εpisode III και το Εpisode IV, όταν ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία αντίσταση στην αυτοκρατορία και το πλήρωμα του Ghost είναι ουσιαστικά η πρώτη ένδειξη (οργανωμένης) αντίδρασης.

Το πλήρωμα:
Hera Syndulla: Τwi’lek, καπετάνιος του Ghost.
Kanan Jarrus: πρώην Jedi, και γενικότερα ο πνευματικός ηγέτης του crew
Sabine Wren: Mandalorian, καλλιτέχνιδα, τόσο με τα εκρηκτικά όσο και στις street art εφαρμογές.
Garazeb “Zeb” Orrelios: Lasat, ο ογκώδης του crew, με πολεμικές δεξιότητες.
Chopper (C1-10P): Droid με απίστευτη προσωπικότητα και skills.
Ezra Bridger: ο 14χρονος Ezra που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και η ιστορία εξελίσσεται μέσα από αυτόν, όταν θα ενταχθεί στο crew, αλλά και στη συνέχεια μαθαίνουμε ότι είναι Force-sensitive – you know what I mean..

Rebels

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες του crew, οι οποίοι στην ουσία λειτουργούν σαν smugglers, κάνοντας βρωμοδουλειές (βγάζοντας τα προς το ζην), αλλά συνεχώς μέσα από το να βοηθούν κόσμο και πηγαίνοντας κόντρα στην Αυτοκρατορία. Επίσης. θα δούμε την εξέλιξη τους σε πραγματικούς Rebels, αλλά και τον Ezra που ενώ κουβαλάει αρκετά προβλήματα θα ξεκινήσει να βρίσκει τη “Δύναμή” του.

2015-03-20_00h31_37Η αυτοκρατορία σιγά σιγά βέβαια αρχίζει να παίρνει τα ανάλογα μέτρα ενάντια τους. Arch-enemy του πρώτου κύκλου είναι ο Inquisitor, ένας Sith για τον οποίο μαθαίνουμε λίγα πράγματα μεν, αξίζει να αναφέρουμε δε ότι είναι αντάξιος εχθρός, creepy τύπος, αλλά με ένα αρκετά fancy double lightsaber.

Σαν παραγωγή το REBELS είναι άψογο, με τρομερό animation, πολύ καλό voice acting και προσεγμένη σκηνοθεσία, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί πανέμορφα backgrounds (και φυσικά τα αγαπημένα χαρακτηριστικά transitions ανάμεσα στις σκηνές).

Συνοψίζοντας, η Disney έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε όλους τους τομείς και αξίζει να αναφερθεί ότι η σειρά έχει υλικό για τους fans του franchise, μιας και δείχνει αρκετά πράγματα για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δεν έχουμε δει και, ενώ βασίζεται σε καινούριους χαρακτήρες, υπάρχουν πολλά cameo, όπως του Lando Carlisian, του Governor Tarkin, του Obi-Wan Kenobi και της Ahsoka Tano (που πολλοί fans του CLONE WARS θα εκτιμήσουν). Ο πρώτος κύκλος τελείωσε πολύ δυναμικά και φυσικά αναμένουμε με αγωνία τον δευτερο κύκλο που όπως ανακοινώθηκε θα έχει και περισσότερα επεισόδια! Μην το χάσετε!