GIANT DAYS #1

Writer: John Allisongiantdays
Artist: Lisa Treiman
Boom! Studios

Όχι άλλοι υπερήρωες. Κανένα alternative future, με εμφυλίους μεταξύ μας. Νερό και φαγητό υπάρχει ακόμα. Και όλα αυτά, γιατί βρισκόμαστε στο παρόν. Και θα μπλεχτούμε στα καθημερινά προβλήματα κολεγιόπαιδων. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, θα εισέλθουμε σε μία κοριτσοπαρέα.

Σίγουρα, για τους περισσότερους οι περιπέτειες που έχουν περάσει – και που θα έρθουν στο μέλλον – θα χαρακτηριστούν μάλλον ως βαρετές. Όμως για τις κοπελίτσες είναι κάτι παραπάνω από απλά καθημερινά προβλήματα. Ίσως και στα δικά τους μάτια να φαντάζουν ήρωες, που τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μπει στον δρόμο τους. Όλες μαζί πολεμούν το σήμερα, το αύριο, αλλά και το χτες, μέσα από τους ιδιόρρυθμους χαρακτήρες τους.

Είναι μία παρέα που συνήθως δεν θα την έβλεπες στο δρόμο, η αγαθή, η κυνική και το πανκιό. Μία σαλάτα με όλα τα διαθέσιμα μαρούλια στον πάγκο της λαϊκής. Αλλά, ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε τους δεσμούς που τις κρατάνε ενωμένες;

giantdays1Καινούργιοι και παλιοί έρωτες θα έρθουν και θα φύγουν. Στοιχήματα και ατυχήματα. Μαθήματα kick- boxing και ιεροτελεστίες. Όλα τα καλά που θα μπορούσαν να συμβούν σε απίστευτες και απίθανες καταστάσεις, εδώ πέρα θα συμβούν.

Μία ευχάριστη και χιουμοριστή σειρά για τα προβλήματα – ίσως – που θα μπορούσε κάποιος να αντιμετωπίσει σε ένα καινούριο κεφάλαιο της ζωής του. Το κολέγιο/ πανεπιστήμιο/ ενηλικίωση. Όλες εκείνες τις άβολες στιγμές, αλλά και τις ευχάριστες.

Με ένα πιο καρτουνίστικο σχέδιο και ζωηρά, ζωντανά χρώματα, η κωμική διάθεση περνάει πιο εύκολα στον αναγνώστη. Έτσι λοιπόν, πάρτε κάτι ανάλαφρο για το σαββατοκύριακο!