Τρία Ακόμη Panels Στο Πρόγραμμα Του CCA 2015

Τρία νέα πάνελ για όλα τα γούστα προστίθενται στο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2015: Μια γνωριμία με την Ιστορία, το παρόν και το μέλλον των πολωνικών comics, μια συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες των μεταφορών λογοτεχνικών έργων σε comics και μια ματιά σε υπερήρωες που δεν μοιάζουν με αυτούς που ξέραμε κάποτε.

panel_polish_comicsΠολωνικά Comics: Τα… Άλλα Ευρωπαϊκά

(Παρασκευή 24 Απριλίου, 18:15, Seminar Room 6ος)

Από τη δεκαετία 1947-1957, όταν ο όρος “comics” απαγορευόταν στην Πολωνία, καθώς ήταν δυτικοφερμένος, έως σήμερα, η πολωνική σκηνή των comics έχει κάνει άλματα. Ταλαντούχοι δημιουργοί έχουν ασχοληθεί με τα παραδοσιακά comics, τα webcomics, ακόμη και τα manga, και πλέον αποτελούν υπερήφανα μέλη μιας ξεχωριστής σκηνής comics που έχει πολλά να πει.

Βέβαια, στην Ελλάδα, ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για τη σκηνή αυτή. Αυτό θα αλλάξει, χάρη στην ανοιχτή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί, με καλεσμένους τρεις εκπροσώπους της πολωνικής κοινότητας των comics!

Συμμετέχουν
Maciej Pałka – δημιουργός comics
Łukasz Mazur – δημιουργός comics
Ewa Stępień – εκπρόσωπος του International Festival of Comics and Games του Lodz

Συντονιστής
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

panel_literatureΑπό Το Λογοτέχνημα Στο Graphic Novel: Μεταφορές Και Προκλήσεις

(Κυριακή 26 Απριλίου, 14:00, Seminar Room 6ος)

Όταν ένα λογοτέχνημα μεταφέρεται σε graphic novel, υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία, ή μήπως κάθε έργο έχει τις δικές του, μοναδικές απαιτήσεις; Γιατί οι επιλογές των δημιουργών είναι τόσο συχνά οι μη αναμενόμενες για το κοινό;

Αυτά, καθώς και άλλα ερωτήματα, θα απαντηθούν, σε μια συζήτηση που έχει ως στόχο να αποκαλύψει τις προσεγγίσεις και να αναδείξει τις κρίσιμες αποφάσεις πίσω από τη δημιουργική διαδικασία της μεταφοράς λογοτεχνικών έργων σε comics.

Συμμετέχουν
Δημήτρης Βανέλλης – συγγραφέας (ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ, ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑΚΗ)
Θανάσης Πέτρου – δημιουργός comics (ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ, ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑΚΗ)
Γιώργος Τσιαμάντας – δημιουργός comics (Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ)

Συντονιστής
Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

panel_alternative_superheroesΗ Άλλη Πλευρά Των Superheroes (New Pair Of Tights)

(Κυριακή 26 Απριλίου, 15:30, Θέατρο)

Έχουμε συνηθίσει τους αγαπημένους μας superheroes να αντιμετωπίζουν χωρίς δισταγμό κάθε κίνδυνο, να αποτελούν πρότυπα για τις νεότερες γενιές και να αντιμετωπίζουν κάθε κατάσταση με σκληράδα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ανάμεσά τους, όμως, υπάρχουν πολλοί που ανήκουν στην άλλη πλευρά του genre.

Ήρωες απρόθυμοι, ευαίσθητοι, κακοπροαίρετοι ή σαρκαστικοί που δεν απασχολούν με τον καλύτερο τρόπο τα πρωτοσέλιδα. Αυτοί οι ήρωες αποτελούν και το θέμα του πάνελ, με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετέχουν
Christian Kotey – κινηματογραφιστής (MADE ORDINARY)
Declan Shalvey – σχεδιαστής comics (DEADPOOL)
Peter Snejbjerg – σχεδιαστής comics (STARMAN)
Ηλίας Κυριαζής – δημιουργός comics (FALLING FOR LIONHEART)
Χρήστος Σταμπουλής – δημιουργός comics (MARS: TΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΡΩΩΝ)

Συντονιστής
Θωμάς Παπαδημητρόπουλος