DAREDEVIL Season 1

CreatorDaredevil-9: Drew Goddard
Writers: Drew Goddard, Marco Ramirez, Joe Pokaski, Luke Kalteux, Douglas Petrie, Steven S. DeKnight, Christos Gage, Ruth Fletcher Gage
Directors: Phil Abraham, Adam Kane, Ken Girotti, Farren Blackburn, Guy Ferland, Brad Turner, Stephen Surjik, Nelson McCormick, Nick Gomez, Euros Lyn, Steven S. DeKnight
Actors: Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall, Bob Gunton, Ayelet Zurer, Rosario Dawson, Vincent D’Onofrio
Netflix

Ο Daredevil είναι από τους αγαπημένους μου superheroes. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεν έχω ακολουθήσει, παρά ελάχιστα, τις ιστορίες του. Αλλά το concept και το origin του χαρακτήρα πάντα μου κινούσαν τρομερά το ενδιαφέρον… Αυτός είναι και ο λόγος που περίμενα πως και πως την τηλεοπτική σειρά από το Netflix. Για την ακρίβεια, είχα δει ό,τι εικόνα, trailer, motion poster είχε διαρρεύσει/δημοσιευθεί. Έτσι, λοιπόν, ενώ στην αρχή είχα αποφασίσει να κάνω review για το πρώτο μόνο επεισόδιο, δεν κατάφερα να κρατηθώ και τα είδα όλα!

2015-04-13_20h01_09Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, στην κακόφημη γειτονιά Hell’s Kitchen. Εκεί, δύο νέοι δικηγόροι, οι Nelson & Murdock, θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν την ανομία στην πόλη, με τη δύναμη του νόμου. Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν τα πάντα (αστυνομία, δικαστές, λιμάνια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης) ελέγχονται από κακοποιούς – κάτι σαν διαφορετικά clans μαφίας – οι οποίοι δίνουν λόγο σε ένα μόνο άτομο, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή και είναι απαγορευμένο να προφέρεται μέχρι και το όνομα του. Παράλληλα, ένας μασκοφόρος, προσπαθεί να φτάσει σε αυτήν την κορυφή, με σκοπό να “ελευθερώσει” την πόλη από τα άτομα που τη δηλητηριάζουν.

Θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε να κάνουμε με μία σοβαρή σειρά. Κι επειδή παρακολουθώ FLASH και ARROW, το “σοβαρή σειρά” πρέπει να όντως να τονιστεί, γιατί πραγματικά ξεχωρίζει (sorry Flash, you know what I mean). Δεκατρία επεισόδια απίστευτα, καλογραμμενα, δεμένα μεταξύ τους, πανέμορφα οπτικά, σκοτεινά, που βγάζουν συναίσθημα, με τρομερή αισθητική και χρώματα, με πολύ ξύλο (μόνο βία), και πολύ καλές ερμηνείες. Τα πάντα, βασικά, είναι προσεγμένα και δουλεμένα σωστά. Μακάρι να έβγαιναν πιο συχνά τέτοια παραγωγές.

MARVEL'S DAREDEVILBack to the script: Θα δούμε το origin του χαρακτήρα και θα τον ακολουθήσουμε στις πρώτες του περιπέτειες, τότε που φορούσε μόνο μία μαύρη μάσκα και πριν πάρει το όνομα Daredevil. Είναι ενδιαφέρον το πως έχουν καταφέρει να αποτυπώσουν τα special abilities του Matt και επειδή οι παραγωγοί της σειράς προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν μέσα από ένα ρεαλιστικό point of view, κατορθώνουν να μας πείσουν ότι είναι ρεαλιστικό! Θα δούμε και τα δικηγορικά skills του Matt Murdock, όπως επίσης τη σχέση του με την εκκλησία, τον Foggy Nelson, και τον πατέρα του.

marve_pds_009_h.0Από την άλλη, θα μάθουμε πολλά για τον Wilson Fisk (ωχ, πρόφερα το όνομα του!), το origin του και γενικά θα καταφέρουμε να σοκαριστούμε πολλές φορές από τη γνήσια και αγνή… διαστροφή του. Ο Fisk θα έλεγα πως είναι η έκπληξη της σειράς. Ο Vincent D’Onofrio παίζει απίστευτα το ρόλο του και καταφέρνει να κάνει τον Fisk τόσο awkward και περίεργο. Θα έλεγα, όμως, πως όλοι οι χαρακτήρες έχουν “κάτι”. Δείχνουν αληθινοί και αναπτύσσονται στα επεισόδια με λογικούς ρυθμούς. Αλλά θα αποφύγω να μπω σε άλλες λεπτομέρειες, για να αποφύγω τα όποια spoilers.

Αυτό που χρειάζεται να ξέρετε είναι ότι η σειρά είναι masterpiece και αξίζει να τη δείτε, είτε είστε fan του Daredevil είτε απλά θέλετε να δείτε μια καλή σειρά. Αν τυχαίνει να συμβαίνουν και τα δύο, τρέξτε!