ONLINE COMICS: POWER NAP

Writer: Maritza Campos
Artist: Bachan
http://www.powernapcomic.com/

pnap20110824Ποιό είναι το χειρότερο πράγμα που σας έχει συμβεί ενώ κοιμάστε; Ένας ρεαλιστικός εφιάλτης; Αϋπνίες δίχως τέλος; Υπνοβασία, lucid dreaming, φριχτά ροχαλητά από το δίπλα δωμάτιο; Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι σίγουρα χειρότερα, αγαπητοί αναγνώστες. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να ονειρεύεστε ένα τέρας που μιλάει σαν τη μαμά σας, ζητώντας σας εγγονάκια και συμβουλεύοντας να πάρετε την ομπρέλα σας, γιατί στην τηλεόραση είπαν πως θα βρέξει.

Και μετά, για φανταστείτε, αυτό το τέρας να γίνεται πραγματικότητα: Καλωσήρθατε στο POWER NAP!

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα σύμπαν όπου οι άνθρωποι εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο (κάτι σαν τις μέρες πριν το Comicdom Con), παίρνοντας χάπια Z-SUP, που τους επιτρέπουν να μην έχουν ανάγκη από ύπνο και να μπορούν να δουλεύουν όοοολη μέρα με χαμόγελο! Πρωταγωνιστής μας είναι ο Drew, ένας μάλλον συνηθισμένος τύπος, μα και ένα από τα λίγα άτομα που αντιδρούν αλλεργικά στα Z-SUP, και που χρειάζεται, συνεπώς, ξεκούραση. Αντιμετωπιζόμενος ως ανάπηρος, δουλεύει ως συρράπτης αρχείων σε μια μεγαλοεταιρία που του επιτρέπει να κοιμάται 4-5 ώρες καθημερινά. Σιγά σιγά, ο Drew αρχίζει να ανακαλύπτει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον κόσμο γύρω του. Τέρατα βγαλμένα από τα όνειρά του εμφανίζονται δίπλα του, κι όμως, κανείς δεν αντιδρά…

pnap20111021Ο ήρωάς μας βρίσκεται σύντομα ανάμεσα σε μια ομάδα εκλεγμένη από το σύστημα, που σκοπεύει στην καταπολέμηση των τεράτων πριν περάσουν στην πραγματικότητα, όσο ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της φαντασίας. Εκεί, στόχος του είναι να μη σκοτωθεί, να ανακαλύψει τι διάολο συμβαίνει, να προσπαθήσει να διαχωρίσει τους εχθρούς από τους φίλους, και να βρει κοπέλα.

Το POWER NAP βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, μετρώντας περίπου 100 σελίδες. Πέρα από κάποια σεναριακά κένα (που, ποιός ξέρει, μπορεί να εξηγηθούν στην πορεία), πιστεύω πως πρόκειται να εξελιχθεί σε κάτι καλό. Η ιστορία είναι βασικά χιουμοριστική, με πολλές έξυπνες pop culture αναφορές, ωραίους διαλόγους και καλές ατάκες (με πολλή οργή: “I’m gonna find that security guard and make an ANGRY FACE to him!”). Το comic περιέχει, επίσης, αρκετά καφκα-ιστικά στοιχεία, που κατακρίνουν εύστοχα τις άσκοπες λειτουργίες του συστήματος, και ένα ενδιαφέρον conspiracy theory με την κυβέρνηση να κρύβει την πραγματικότητα από τους πολίτες.

power_nap_flamethrower_7690Όσον αφορά στο σχέδιο, το POWER NAP ούτε με μάγεψε, ούτε με σημάδεψε, μα είναι οπτικά ευχάριστο και ευανάγνωστο, κάτι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για webcomics (δεδομένου ότι, γενικά, αρνούμαι να βγάλω τα μάτια μου στο έντυπο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προσπαθήσω πολύ μπροστά από μια οθόνη). Με καθαρή γραμμή, ωραία χρώματα, κι ένα καλό character/expression design, ο Bachan κάνει καλή δουλειά.

Πρόκειται για ένα comic το οποίο θα σας κάνει ευγνώμονες που έχετε το χρόνο να κοιμάστε, να διαβάζετε online comics και να γελάτε. Καλή ανάγνωση και ονειρα γλυκά.