SNAPSHOT REVIEWS 07-05-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

CONVERGENCE: ACTION COMICS #1 (of 2)Action
Writer: Justin Gray
Artist: Claude St. Aubin
DC Comics

Convergence is upon us! Η ώρα για το μεγάλο event της DC έφτασε και το σύμπαν δε θα είναι ποτέ ξανά ίδιο! (Μάλλον.) Στο πνεύμα των ημερών, είπα να επιλέξω μερικά tie-in τεύχη του main event για να δούμε πως τα πάνε. Επειδή η σειρά ξετινάζει όλο το continuity και τα παράλληλα σύμπαντα της DC (οπότε αναμένεται να χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα), επέλεξα πέντε από τους πιο γνώριμους, σε εμένα τίτλους, που αφορούν τη Superman Family και πρώτο, δικαιωματικά, το CONVERGENCE: ACTION COMICS #1.

Όπως, ήδη, ξέρουν οι τακτικοί αναγνώστες του Comicdom.gr, ο Brainiac συγκεντρώνει θραύσματα από διάφορα universes μέσα σε θόλους (βρίσκονται παγιδευμένοι επί ένα χρόνο), με σκοπό να τα βάλει να “αναμετρηθούν” μεταξύ τους, ώστε να επικρατήσει το ισχυρότερο. Στην περίπτωσή μας, έχουμε την Pre-Crisis Earth-Two Metropolis (καλά, μόλις χάσαμε το 80% των αναγνωστών…), όπου πρωταγωνιστούν οι – πλέον – ανίσχυροι Superman και Power Girl, και την Red Son Μόσχα, με τους Superman, Wonder Woman, Lex Luthor και… Stalin (!) να οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν την απειλή του Brainiac.

Η δράση είναι λιγοστή με πολύ λίγα πράγματα να συμβαίνουν και σχεδόν όλο το τεύχος καλύπτεται από διαλόγους, όμως η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα κρίνεται αρκετά καλό. Ειδικά η σκηνή με το συμβούλιο των τεσσάρων προαναφερθέντων στη Μόσχα, παρά το σουρεάλ της κατάστασης, είναι απολαυστικό και μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Tarantino. Σίγουρα ένα στήσιμο της ιστορίας που δημιουργεί αναμονή για το επόμενο τεύχος.

AdventuresCONVERGENCE: THE ADVENTURES OF SUPERMAN #1 (of 2)
Writer: Marv Wolfman
Artists: Roberto Viacava, Andy Owens
DC Comics

Την ίδια στιγμή (I guess) των γεγονότων στο ACTION COMICS, στην Pre-Crisis Earth-One Gotham City, ο Superman, η Supergirl και ο Lucius Fox σκέφτηκαν: “Χμμ, αν φτιάξουμε έναν Phantom Zone projector και τον χρησιμοποιήσουν τα δύο ξαδελφάκια, ίσως βρουν έναν τρόπο να βρουν μια διέξοδο μακριά από το θόλο”. Δίνουν έτσι ένα νέο ορισμό στην “απέλπιδα προσπάθεια”.

Η δράση είναι εμφανώς αυξημένη, σε σχέση με το ACTION COMICS, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όλες οι συμμορίες της Phantom Zone δε βλέπουν και με πολύ καλό μάτι την περαντζάδα των βλασταριών των επιστημόνων, που με την εφεύρεση της Phantom Zone τους καταδίκασαν στην αιώνια φυλακή. Οπότε, αναμενόμενα, ακολουθεί χαμούλης…

CONVERGENCE: SUPERMAN #1 (of 2)Superman
Writer: Dan Jurgens
Artist: Lee Weeks
DC Comics

Ο Superman βρίσκεται ξανά στη Gotham City! Αλλά σε ποια Gotham City; Για να βλέπω χεράκια. Πες μας Νικολάκη. Όχι, Νικολάκη, δεν είναι η Gotham City του DARK KNIGHT RETURNS. Είναι η Pre-Flashpoint Gotham City, όπου βρίσκεται αποκλεισμένος, μαζί με την έγκυο (!!!) Lois. Ο αδύναμος Superman έχει μετατραπεί σε μασκοφόρο και η Lois έχει αναλάβει τη δουλειά των Alfred και Oracle. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο θόλος εξαφανίζεται και ο Clark ανακτά τις δυνάμεις του. Ευτυχώς, γιατί αμέσως δέχεται την επίθεση της παλιοπαρέας του Batman από τη Flashpoint Gotham.

Ένα χορταστικό τεύχος, που αφήνει ένα αίσθημα ικανοποίησης, και όλα αυτά με το πραγματικά εξαιρετικό σχέδιο του Lee Weeks.

SteelCONVERGENCE: SUPERMAN: THE MAN OF STEEL #1 (of 2)
Writer: Louise Simonson
Artists: June Brigman, Roy Richardson
DC Comics

Αν περιμένατε ξανά τον Superman στη Gotham City, θα σας απογοητεύσω! Αυτή τη φορά είμαστε στη Metropolis (γιούπι) και μάλιστα στην Pre-Zero Hour Metropolis (ξανά γιούπι), αλλά δεν έχουμε Superman! (γιούπι;) Αντίθετα, πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Steel. Πρόκειται για ένα πολύ προσιτό σε εμένα, θεωρητικά, τεύχος, αφού αναφέρεται σε μια από τις πλέον γνώριμες και αγαπητές περιόδους του Superman (μέσα με τέλη της δεκαετίας του ’90), με χαρακτήρες όπως ο Professor Hamilton και ο Bibbo.

Παρ’ όλ’ αυτά, είναι το πλέον αδιάφορο από όσα διάβασα, με όλη την πλοκή να περιστρέφεται γύρω από μια επίθεση στον Steel μέσα στο εργαστήριό του και την μετέπειτα σύγκρουσή του με τη Gen 13. Neeeeeext!

CONVERGENCE: SUPERBOY #1 (of 2)Superboy
Writer: Fabian Nicieza
Artists: Karl Moline, Jose Marzan Jr.
DC Comics

Συνεχίζοντας στην Pre-Zero Hour Metropolis, πάμε σε έναν άλλο ήρωα που είχε κληθεί να καλύψει το κενό του Superman μετά το “θάνατό” του στα χέρια του Doomsday. Και δεν πρόκειται για κάποιον άλλο από το αγαπημένο κλώνο/κωλόπαιδο Superboy. Η περιπέτεια ξεκινά με όλο το crew του Cadmus Project υπό τον Dubbilex (που χάθηκαν αυτά τα παιδιά;) να προσπαθεί να επαναφέρει ανεπιτυχώς τις δυνάμεις του Superboy.

Δεν θα χρειαστεί, αφού αυτές θα επιστρέψουν μόλις πέσει ο θόλος, τη στιγμή που ο Superboy κάνει μια ενδοσκόπηση μπροστά από τον τάφο του Superman (κάποτε είχαμε έναν χαρακτήρα να διαλογίζεται μπροστά από τον τάφο του Superman τουλάχιστον τεύχος παρά τεύχος). Όπως και ο Steel, έτσι και ο Superboy θα δεχθεί και αυτός επίθεση και μάλιστα από το βαρύ πυροβολικό του κόσμου του KINGDOM COME με μπροστάρη τον ίδιο τον Superman. Εδώ να σε δω, boy!