TALES OF HONOR #0

tales of honor 1Writer: Matt Hawkins
Artist: Linda Sejic
Image Comics (Top Cow)

Το Σάββατο, όταν επισκέφθηκα ένα κομιξάδικο με αφορμή την Free Comic Book Day (yay for free stuff!), ένα από τα πράγματα που κατέληξε, τελικά, στη σακούλα μου ήταν το τεύχος #0 του TALES OF HONOR. Δεν περίμενα και πολλά, για να πω την αλήθεια. Απλά είδα ένα military sci-fi, με το ιδιαίτερα καλαίσθητο σχέδιο της Linda Sejic, και σκέφτηκα “γιατί όχι;”…

Το ενδιαφέρον και η περιέργειά μου αυξήθηκαν αρκετά, όταν μετά από ένα σύντομο research, ανακάλυψα πως το TALES OF HONOR είναι ένα franchise που υπάρχει από τα 90s παρακαλώ, και περιλαμβάνει αρκετά βιβλία, μελλοντικά σχέδια για μια ταινία και κάποια mobile games. Στο χώρο των comics, το TALES OF HONOR περιλαμβάνει ένα volume από την Image, που κυκλοφόρησε το 2014, ενώ το συγκεκριμένο τεύχος αποτελεί την εισαγωγή του δεύτερου volume, το οποίο, για κάποιο λόγο, έχει καινούργια αρίθμηση (making comics the Marvel Way, που λένε).

Το backstory του “Honorverse” έχει ως εξής: Το 2130, ξεκίνησε η Διασπορά, ένας μαζικός αποικισμός του διαστήματος από τους ανθρώπους της Γης. Έχοντας ολόκληρο το γαλαξία στην διάθεση τους – και κατά συνέπεια, πρακτικά άπειρο χώρο και πρώτες ύλες – οι άποικοι χωρίστηκαν με βάση τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ιδρύοντας μοναρχίες, θεοκρατίες, δημοκρατίες, κομμουνιστικά καθεστώτα και διάφορα άλλα κράτη, τα οποία, φυσικά, δεν είχαν καμία επαφή το ένα tales of honor 2με το άλλο. Καθώς, όμως, τα νέα κράτη άρχισαν να επεκτείνονται και το ταξίδι με ταχύτητα φωτός έγινε εφικτό, οι συγκεκριμένες αντίπαλες ιδεολογίες βρέθηκαν, για άλλη μια φορά, αντιμέτωπες.

Για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα, μας πληροφορεί η εισαγωγή της πρώτης σελίδας, γιατί στην ίδια την ιστορία είναι άφαντα. Η πλοκή ακολουθεί την πρωταγωνίστριά μας, την κυβερνήτη Honor Harrington (εξ’ ου και TALES OF HONOR – όχι άλλους εξυπνακίστικους τίτλους, σας εκλιπαρώ), καθώς προσπαθεί να σώσει κάποιους ομήρους από τα χέρια πειρατών. Μία απλή, self-contained ιστορία, με λίγα λόγια, χωρίς πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα χωρίς την περιπλοκότητα για την οποία με είχε προετοιμάσει η εισαγωγή.

Όχι ότι πρόκειται για χάσιμο χρόνου, καθώς στις λίγες σελίδες που έχει στη διάθεσή του, ο Matt Hawkins καταφέρνει και χαρακτήρες να μας συστήσει, αλλά και να μας δώσει μια γενική ιδέα του τι θα ακολουθήσει. Απλώς, αν περιμένετε κάτι πιο πρωτότυπο από το concept “πεζοναύτες στο διάστημα”, από το οποίο ξεχειλίζει το military sci-fi, πιθανόν να απογοητευτείτε.

Αυτό, όμως, που πραγματικά σώζει το TALES OF HONOR, είναι η εικονογράφηση της Linda Sejic, που σε βάζει στο κλίμα του σύμπαντος από την πρώτη κιόλας σελίδα, δημιουργεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα και κρατά το βλέμμα και το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Χωρίς να πρόκειται για ιδιαίτερα εντυπωσιακή εισαγωγή, το TALES OF HONOR #0 είναι ένα αρκετά ευχάριστο ανάγνωσμα για τους fans του είδους και σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς που ίσως να μας παρουσιάσει κάτι αρκετά πιο αξιόλογο στο μέλλον.