THE THRILLING ADVENTURE HOUR PRESENTS: BEYOND BELIEF #1

Writer: Ben Acker, Ben BlackerBeyondBelief1
Artist: Phil Hester
Image Comics

Ξεκινώντας να διαβάσω αυτό το comic, δεν είχα ακούσει ποτέ για το ομώνυμο podcast, δεν είχα ακούσει ποτέ για τους Ben Acker και Ben Blacker, τους σεναριογράφους του podcast και – ευτυχώς – και του comic, δεν είχα ιδέα ποιοι ήταν ο Frank και η Sadie Doyle. Δεν είχα ιδέα για το τι έπρεπε να περιμένω, πράγμα που σημαίνει ότι περίμενα μια μέτρια, κλισέ ιστορία με φαντάσματα – πάντα ευχάριστο ανάγνωσμα, σπανίως κάτι παραπάνω. Έμφαση στο “Δεν είχα ιδέα”.

Η Donna Donner αγόρασε ένα μεγάλο σπίτι στα προάστια, με σοφίτα και αυλή και απ’ όλα. Είναι πολύ ευχαριστημένη με την αγορά της και το μόνο που την απασχολεί είναι να έχει το σπίτι έτοιμο για το πάρτι της επόμενης εβδομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξεπακετάρει μόνη της αμέτρητες κούτες, μια δουλειά για την οποία είναι προετοιμασμένη και πρόθυμη. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μαζί με το υπέροχο καινούργιο σπίτι έρχεται και ένα πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Το σπίτι είναι (πολύ) στοιχειωμένο. Ευτυχώς, η Donna είναι φίλη με τους Frank και η Sadie Doyle, ένα ζευγάρι κοσμικών, σχεδόν αλκοολικών και πολύ ερωτευμένων medium. Ο Frank και η Sadie επισκέπτονται το σπίτι για να αποκαταστήσουν την ειρήνη και να εξορκίσουν όλα τα δαιμόνια, εγκαίρως για το πάρτι.

beyondbelief2Το στιλ των Ben Acker και Ben Blacker είναι γρήγορο, έξυπνο, σαρδόνιο. Το σενάριο του BEYOND BELIEF είναι βασισμένο στους καυστικούς διαλόγους, στους χαρακτήρες και στην μεταξύ τους δυναμική και πολύ λιγότερο σε πιό κλασικά “κόλπα” ιστοριών με φαντάσματα. Το ύφος και η έμφαση στο τι λέγεται πολύ περισσότερο από το τι γίνεται είναι αρκετά ασυνήθιστα για ιστορία με φαντάσματα, αλλά και αρκετά ασυνήθιστα για comic. Αυτή η τεχνική είναι λογικό να χρησιμοποιείται από τους σεναριογράφους, δεδομένης της εξοικείωσης τους με τον τρόπο γραφής που απαιτεί το podcast. Ωστόσο, στην περίπτωση του BEYOND BELIEF το αποτέλεσμα, αν και αρκετά απρόσμενο για τον αναγνώστη, είναι πολύ ευχάριστα εντυπωσιακό.

Ο Phil Hester βάζει την πινελιά του στο BEYOND BELIEF, με σχέδιο που θυμίζει άλλη εποχή, εξαιρετικά character designs (fun fact: οι κεντρικοί χαρακτήρες – ο Frank και η Sadie Doyle – βασίζονται στους ηθοποιούς που τους δίνουν τις φωνές τους στο podcast) και storytelling που ταιριάζει με τον γρήγορο ρυθμό της ιστορίας.

Το BEYOND BELIEF είναι η ευχάριστη έκπληξη του μήνα. Το μόνο που με ενοχλεί σε αυτό το comic είναι το γεγονός ότι πρέπει να περιμένω ένα μήνα για το επόμενο τεύχος, αλλά ευτυχώς υπάρχει και το podcast για παρηγοριά.