SNAPSHOT REVIEWS 14-05-15

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

ARCADIA #1arcadia
Writer: Alex Paknadel
Artist: Eric Scott Pfeiffer
Boom! Studios

Θανατηφόρα ασθένεια έχει θερίσει το μισό πληθυσμό της Γης. Στο μακρινό (όχι και τόσο) μέλλον. Τεράστιοι υπολογιστές σώζουν τη συνείδηση, τις σκέψεις και τις προσωπικότητες των συγχωρεμένων. Πού τις αποθηκεύουν;

Σε έναν cyber space ονόματι Arcadia. Εκεί ζουν με τις οικογένειές τους και δημιουργούν κάστες. Υπάρχει καθαρός διαχωρισμός μεταξύ “πλουσίων” και “φτωχών”. Τώρα, πίσω στον πραγματικό κόσμο, ο καπιταλισμός δεν έχει αλλάξει, μην αγχώνεστε, αλλά υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα ενέργειας. Και δεν είναι το μοναδικό.

Γενικά, υπάρχει πολύς πόνος εκεί γύρω, και σε pixel και σε κανονική εικόνα. Θα μπορούσα να πω, πως δεν το περίμενα έτσι όπως ήρθε – καθώς περίμενα να το θάψω πέντε μέτρα στο χώμα – αλλά έμεινα έκπληκτη. Μου θυμίζει και κάτι. Συν το σχέδιο, το οποίο δεν περιγράφεται.

dronesDRONES #1
Writer: Chris Lewis
Artist: Bruno Oliveira
IDW Publishing

Πόλεμος, Αφγανιστάν και Αμερικάνοι, παράνομες σχέσεις, ιπτάμενα αεροπλανάκια και κατσίκες. Και μόλις σας περιέγραψα το πρώτο τεύχος του DRONES. Τελείωσε, πάμε στο επόμενο.

Βασικά όχι, δε μπορώ. Έχω όριο στις λέξεις μου.

Λοιπόν, ακόμα ένα στοιχείο που έχει είναι τα υπερμεγέθη πανωφόρια και η γλυκιά ειρωνεία των στρατιωτών από τη μέση Ανατολή – που για κάποιο λόγο ντύθηκαν ninjas. Στη συνέχεια, υπάρχει και μία απαγωγή. Για κάποιο λόγο και τα δύο στρατόπεδα έχασαν από το πεδίο όρασής τους έναν στρογγυλό μουσάτο με τουρμπάνι. Αλλά δεν απήγαγαν αυτόν.

Εκείνος που κλείνουν στο βαν είναι η Lani, η συνεργάτης ενός τύπου (δε συγκράτησα το όνομα). Καθώς, λοιπόν, σπεύδει να την σώσει μέσα στις χαντζάρες, εδώ τελειώνει και το τεύχος. Με μία κατσίκα. Δε ξέρω τι γίνεται με τα ζώα εδώ πέρα. Τώρα τελείωσα. Ακόμα κάτι, το σχέδιο είναι μέτριο με διάφορες ενδιαφέρουσες παρουσίες εδώ κι εκεί.

Τώρα τελείωσα.

BLOODSHOT REBORN #1bloodshotreborn
Writer: Jeff Lemire
Artist: Mico Suayan
Valiant Entertainment

Για εκείνους που δε γνωρίζουν (όπως και εγώ), λίγο πριν αρχίσει η ιστορία του Bloodshot, έχουμε ένα flashback για να δούμε ποιος ήταν πριν από αυτό το τεύχος. Για τους υπόλοιπους που ήξεραν, ήταν ένα νοσταλγικό ταξίδι στα παλιά.

Και τώρα ήρθε η ώρα για την ιστορία μας. Ο Bloodshot ήταν ένας υπεράνθρωπος με καταστροφικές τάσεις. Είχε τα όπλα σαν επέκταση του πολύ μυώδους χεριού του. Τώρα, όμως, είναι ένας ανώνυμος βοηθός σε ένα μοτέλ – μετά από τραγικά γεγονότα κατέληξε εκεί, φυσικά – που κάθε μέρα παλεύει με τους εφιάλτες του. Οι οποίοι μάλιστα, είναι και αρκετά επίμονοι. Και ξαφνικά, θα έρθει η κατάσταση για την οποία θα χρειαστεί να γίνει η φονική μηχανή που ήταν κάποτε. Θα γίνει ή όχι; Η συνείδηση του θα πολεμάει για το καλό;

Κανείς δε ξέρει πώς θα καταλήξει αυτός ο ανθρωπάκος, τον οποίο εύκολα θα τον πείσεις μέσα από ένα καρτούν του παλαιού του εαυτού, του Bloodshot.

Εξαιρετικό artwork και πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία, και ας είναι κυρίως μονόλογος για αρχή. Εγώ που τον έμαθα τώρα, θα ψάξω να βρω και τον παλιό ήρωα. Εκείνοι που τον ξέρουν, θα απολαύσουν τον καινούργιο.

mantleMANTLE #1
Writer: Ed Brisson
Artist: Brian Level
Image Comics

Και στο σύνολο των υπερώων έρχεται να προστεθεί ακόμα ένας. Ή κάτι παρόμοιο, τέλος πάντων.

Για την ακρίβεια ο/η The Mantle είναι ο ήρωας- ιός. Επιλέγει έναν εκλεκτό και όταν πεθάνει ο συγκεκριμένος εκλεκτός πηγαίνει στον επόμενο. Είναι, λοιπόν, ένας πολύ έξυπνος ξενιστής και κατά βάση ήρωας. Διότι, το vessel που επιλέγει ξαφνικά έχει αποκτήσει υπερδυνάμεις.

Κανένας όμως υπερήρωας δεν είναι μόνος του. Έχει ομάδα ή βοηθούς και τον προσωπικό του εχθρό. Ο εχθρός εννοείται δε θα πεθάνει ποτέ και θα τον κυνηγάει ΄ςως ότου τελειώσει ο χρόνος. Έτσι και εδώ, η ομάδα αποτελείται από τρία άτομα και ο “κακός” είναι ένας καραφλός κρεμανταλάς, The Plague.

Και για το τέλος, ποιος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος φορέας από το ναρκωμένο πανκιό της γειτονιάς; Υπάρχει και έκπληξη στο τέλος. Ενδιαφέρον σενάριο. Ακόμα, περιβάλλεται από ένα ωραίο σχέδιο, με τις σκηνές της μάχης να είναι το αποκορύφωμα του αρτίστα. Αυτά για το THE MANTLE.

UFOLOGY #1ufology
Writers: James Tynion/ Noah J. Yuenkel
Artist: Matthew Fox
Boom! Studios

Και από τους υπεράνθρωπους θα συνεχίσουμε και τελειώσουμε με UFO. Και εξωγήινους και πλάσματα από άλλους κόσμους και συμπάντα. Με λίγα λόγια, το καλύτερο το άφησα για το τέλος.

Και το κομιξάκι δεν είναι και τελείως βλακεία. Η ιστορία δε μας βάζει κατευθείαν στο ψητό, αλλά πάει γύρω γύρω. Τα κύρια πρόσωπα της ιστορίας μας είναι έφηβοι μαθητές λυκείου. ‘Ενα κορίτσι και ένα αγόρι, που για κάποιο λόγο μοιάζουν απίστευτα πολύ. Δε ξέρω τι γίνεται με τις οικογένειες τους και η μία μητέρα έχει εξαφανιστεί κιόλας. Και πιστεύουμε πως είναι τα χλωμά- γκρίζα όντα με τα μεγάλα μάτια και τα τρία δάχτυλα. Η τρέλα δε πάει στα βουνά, στα χιόνια πάει. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει την καρδιά (που υποθέτουμε πως έχουν) να χτυπάει.

Μόνο στο τέλος – μετά από ένα άθλιο ραντεβού – θα δούμε με τα ίδια μας τα μάτια το απόκοσμο πλάσμα. Και οτιδήποτε καταστρώνει. Βέβαια, δυστυχώς, όλα παίρνουν φωτιά. Το ραντεβού μάλλον είναι νεκρό και ο πιτσιρικάς έχασε το ούφο του.

Θα προβλέψω μία γερή φιλία και ένα κυνήγι εξωγήινων. Εμένα μου άρεσε. Αν περιέγραφα το comic με μόνο μία λέξη θα ήταν γλυκούλι (για κάποιο περίεργο λόγο).