TOP SHELVES: AVENGERS FOREVER

avengers-forever-reprintWriters: Kurt Busiek, Roger Stern
Artist: Carlos Pacheco
Marvel Comics

Ας γυρίσουμε, με αφορμή τη δεύτερη ταινία των Avengers, AVENGERS: AGE OF ULTRON, σε μια εποχή πριν το AVENGERS DISASSEMBLED, το CIVIL WAR και ολόκληρο τον μετέπειτα χαμό (βλέπε WORLD WAR HULK, SECRET INVASION, DARK REIGN, SIEGE, FEAR ITSELF και δε συμμαζεύεται). Ας ταξιδέψουμε πίσω στο 1998-1999, σε ένα limited series 12 τευχών, ονόματι AVENGERS FOREVER, που θεωρείται – και όχι άδικα – ένα από τα καλύτερα story arcs των Avengers, αν όχι το καλύτερο, όπως είχε χαρακτηριστεί και στο ΒΕST OF: Avengers Stories παλιότερα (διαβάστε εδώ το πρώτο και εδώ το δεύτερο μέρος).

Ο φίλος του Hulk, Rick Jones, πέφτει σε κώμα μετά από μάχη του με τον Hulk και οι Avengers τον πηγαίνουν στο The Supreme Intelligence των Kree, προκειμένου να τον σώσει. O άρχοντας του χρόνου, Immortus, στέλνει το γίγαντά του, Tempus να τον αποτελειώσει, όμως ο Kang the Conqueror τον σταματάει. Τότε, βλέποντας τον κίνδυνο και προκειμένου να προστατέψει τον Rick, ο Supremer μαζί με τη βοήθεια του Libra, πρώην μέλους της ομάδας των Zodiac, καλεί μια ετερογενή ομάδα από Avengers προερχόμενους από διαφορετικά χρονικά σημεία:

~Έναν αποθαρρυμένο Captain America από το παρελθόν.
~Έναν ψυχάκια Yellowjacket που δεν ξέρει ότι είναι ο Hank Pym!
~Έναν Hawkeye ακριβώς μετά το τέλος του πολέμου ανάμεσα στους Skrulls και Kree.
~Τους παροντικούς Giant-Man και Wasp.
~Μια Songbird από το μέλλον.
~Έναν Captain Marvel από το μακρινό μέλλον.

Αυτή η ετερόκλητη ομάδα θα πρέπει, με τη βοήθεια του Kang, ο οποίος κάποτε στο μέλλον θα γίνει Immortus (!), να σώσει τον Rick Jones, μέσα από μια σειρά μαχών σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από την Άγρια Δύση μέχρι ένα επικό μέλλον που η ανθρωπότητα δημιουργεί μια διαγαλαξιακή αυτοκρατορία ονόματι Terran Empire, με στρατιώτες που έχουν στολές και όπλα των Avengers.

avengers_forever_terran_empire

Όλα οδηγούν σε μια απίστευτη κλιμάκωση της σύγκρουσης, που θα μας φέρει σε μια ασύλληπτη τελική μάχη, στην οποία όλοι οι κακοί Avengers όλων των timelines θα έρθουν αντιμέτωποι με τους καλούς. Πρόκειται για την ιστορία που αποτελεί τον ορισμό του απόλυτου tribute στους Avengers, με σχέδιο όμορφα δυναμικό, καθώς και χρώμα, μα και σενάριο που τείνει στην τελειότητα, χωρίς να χάνονται στο πλήθος των πληροφοριών και λεπτομερειών της ιστορίας. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά σε trade το 2001 και hardcover το 2009, αλλά πλέον μπορείτε να το βρείτε εύκολα στη σειρά The Official Marvel Graphic Novel Collection, από όπου και το τίμησα προσωπικά. Ενημερωτικά, η σειρά περιέχει την πλειοψηφία των διαμαντιών της Marvel σε συμφέρουσα τιμή.

Αφεθείτε σε μία από τις πιο όμορφες ιστορίες της Marvel που θα σας πάρει εγγυημένα τα μυαλά. Κλείνοντας, για να μην ξεχνιόμαστε:

AVENGERS… ASSEMBLE!!!