Anti-Bullying Με Τη Marvel

Δεν είναι καθόλου καινούριο αυτό που σας φέρνω σήμερα, αλλά θεώρησα καλό να το δούμε. Αφορμή υπήρξαν κάποια εργαστήρια που κάναμε με τη Λήδα Τσενέ, για λογαριασμό της Comicdom Press, σε εκπαιδευτικούς. Μας ζήτησαν να τους βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσουν το comic ως μέσο για να μιλήσουν στα παιδιά για το σχολικό εκφοβισμό. Τότε ήταν που έπεσε στην αντίληψή μας μια σειρά εξωφύλλων που έκανε η Marvel, σε συνεργασία με την ομάδα Stomp Out Bullying.

Η αλήθεια είναι ότι μερικοί από τους πιο αγαπημένους ήρωες της Marvel ήταν θύματα εκφοβισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Peter Parker, ο οποίος, πριν γίνει ο Spider-Man που όλοι αγαπήσαμε, ήταν ένα παιδί που δεχόταν όλη την επιθετικότητα που δέχονται παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης και εμμονή με το να διαβάζουν βιβλία. Η περίπτωση του Spider-Man, δε, τον έκανε ιδανικό παράδειγμα, μια και στις περισσότερες από τις ιστορίες του καταφέρνει να εκδικηθεί, ασκώντας και αυτός από τη μεριά του βία. Η αντίδρασή του, όμως, αυτή – αν και είναι αυτή που εύχονται όλα τα παιδιά που είναι θύματα – είχε ολέθριες συνέπειες και έκανε τον Peter πιο προσεκτικό στο πώς χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του.

Και ο Captain America ήταν από τους ήρωες που δέχονταν εκφοβισμό λόγω του πόσο μικρόσωμος και αδύναμος ήταν. Το γεγονός ότι ο Cap παρέμεινε πιστός στις αρχές και τις αξίες του ακόμα και μετά τις… βελτιώσεις στο σώμα του, δείχνει πραγματικά το χαρακτήρα του. Τέλος, επίσης σπουδαίο παράδειγμα και ο Hulk, ο οποίος, ως Bruce Banner, δεν έχαιρε καλύτερης μεταχείρισης. Και ποιο παιδί δε μπορεί να ταυτιστεί με το θυμό που τον μεταμορφώνει σε Hulk; Στην παρέα των ηρώων μπαίνουν και οι Guardians Of The Galaxy, μιας και στην πραγματικότητα ο κάθε ένας από αυτούς είναι ένας αταίριαστος που κατορθώνει να αναδεικνύεται σε ήρωα.

Ιδού τα εξώφυλλα

Avengers

Ο Captain σταματά τη βία.

Guardians of The Galaxy

hulk_7_variant

Inhumans

starlord_4_variant