PLUTONA #1

Writer: Jeff Lemireplutona
Artist: Emi Lenox
Image Comics

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκαμε! Μετά, λοιπόν, από ένα ανυπόφορα ζεστό καλοκαίρι, είμαστε και πάλι εδώ, και μαζί μας έχουμε το PLUTONA, που αν σας ακούγεται σαν το όνομα κάποιου υπερήρωα, έχετε μεγάλο δίκιο. Καθώς η Plutona (και κάποιοι άλλοι άκυροι που δεν ονοματίζονται στο τεύχος) είναι οι ήρωες του Metro City.

Αλλά θα ασχοληθούμε μαζί τους αργότερα, καθώς στην αρχή της ιστορίας μας, μας δίνονται οι περιγραφές του πρωινού τεσσάρων εφήβων. Κάποιος ετοιμάζεται με χαρά για το σχολείο, άλλος γκρινιάζει που πρέπει να προσέχει τον μικρό του αδερφό, ο τρίτος κλέβει τσιγάρα από τον πατέρα του και ο τελευταίος παρακολουθεί τις ειδήσεις. Συνεχίζουμε, λοιπόν, με την εξέλιξη της μέρας των τεσσάρων. Πάνε σχολείο, τρώνε μεσημεριανό και τελειώνει το σχολείο.

Και όταν το σχολείο τελειώνει, ο Teddy – ένας από τους τέσσερις – κάθεται και παρατηρεί τον ουρανό. Γιατί, όμως; Όχι, δεν κοιτάει τα άστρα, απλά ψάχνει τους ήρωες του Metro City. Εντελώς τυχαία, εμφανίζονται και οι υπόλοιποι (εδώ φαίνεται το κουαρτέτο των πρωταγωνιστών μας), plutona1 και καθώς κάθονται ωραία και καλά, εξαφανίζεται ο μικρός αδερφός. Τελικά, το παιδί βρέθηκε (πάλι καλά), αλλά μαζί με εκείνον βρήκαν και κάτι, ή κάποιον, που τους άφησε άναυδους.

Εδώ τελειώνει και η κύρια ιστορία μας. Λέω “κύρια”, γιατί στο τέλος μας δίνει τέσσερις σελίδες για τη ζωή της Plutona – μίας μητέρας μόνης που προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στην καθημερινή της ζωή και τη σωτηρία της πόλης της.

Η αλήθεια είναι πως το PLUTONA #1 δεν ήταν ότι καλύτερο έχω διαβάσει, αλλά σε βρίσκει απροετοίμαστο για το τέλος και με αρκετές αναπάντητες ερωτήσεις, οι οποίες μάλλον θα βρούν απάντηση στα επόμενα τεύχη. Και μην μπερδευτείτε από το σχέδιο, το οποίο εκ πρώτης όψεως είναι αρκετά παιδικό, με ωραίους παστέλ χρωματισμούς, γιατί δεν είναι τόσο “ελαφρύ” όσο φαίνεται… Πιθανότατα, θα δείξει…

Όπως και να ‘χει, δεν είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να διαβάσετε, αλλά αν ψάχνετε κάτι πιο χαλαρό και καινούριο, η Image σας έφτιαξε πάλι!