JOURNEY TO STAR WARS: THE FORCE AWAKENS – SHATTERED EMPIRE #1

StarWarsJourney001coverWriter: Greg Rucka
Artist: Marco Checchetto
Marvel Comics

Τελευταία, τα comics της Marvel που διαδραματίζονται στο σύμπαν του STAR WARS δείχνουν να ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο. Όποτε, μιας και πλησιάζει το THE FORCE AWAKENS στον κινηματογράφο, η κυκλοφορία μιας νέας σειράς comic βασισμένη στα γεγονότα που διαδραματίζονται μετά την επιστροφή των Jedi, αλλά και πριν το έβδομο επεισόδιο, είναι δεδομένη.

Το JOURNEY TO STAR WARS: THE FORCE AWAKENS – SHATTERED EMPIRE #1 ξεκινά λίγες στιγμές πριν το τέλος της μάχης του Endor, καθώς οι επαναστάτες γυροφέρνουν το Death Star II, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία. Ο συγγραφέας Greg Rucka δημιουργεί μια νέα ιστορία, η οποία θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως υπό-πλοκή του έκτου επεισοδίου, στην οποία πρωταγωνιστεί μια πιλότος ενός A-Wing, ονόματι Green Four.

Ο χαρακτήρας της έχει σχεδιαστεί αξιέπαινα από τον Marco Checchetto, ο οποίος επίσης γεμίζει τις σελίδες του comic με το χάος της αστρικής μάχης, η οποία εξαπλώνεται εντυπωσιακά από panel σε panel, με ιδιαίτερα χρωματικά αρμονικό τρόπο. O Checchetto εξιστορεί στους αναγνώστες, για μια ακόμη φόρα, τις τελευταίες στιγμές της μάχης, μέσα από μια διπλή σελίδα γεμάτη με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα γεγονότα του finale της original τριλογίας του STAR WARS. Ο Darth Vader πολεμά με τον LStar-Wars-The-Force-Awakens-Shattered-Empire-1-5uke Skywalker μπροστά από τον Αυτοκράτορα Palpatine, Ο Han Solo μαζί με τον Chewie επιτίθενται ενάντια στο command center του φεγγαριού, ενώ οι επαναστάτες διαπράττουν μια επική μάχη ενάντια στον διαστημικό στόλο της Αυτοκρατορίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι μάχες του Checchetto δεν θα ήταν τόσο οπτικά συναρπαστικές, χωρίς την εκθαμβωτική βοήθεια του Andres Mossa.  Μέσω των χρωμάτων του, οι μάχες έχουν την κινηματογραφική αίσθηση που αρμόζει σε ένα Star Wars comic και δίνουν στα εφέ τον εντυπωσιασμό που τους αξίζει. Μετά το τέλος της μάχης, ο Checchetto δίνει σάρκα και οστά στον κόσμο που ανθίζει μέσω του σεναρίου του Rucka.

Οι αναγνώστες λαμβάνουν αρκετές πληροφορίες και η ιστορία κυλά ομαλά, αλλά ορισμένες φορές ο Rucka γίνεται πολύ περιγραφικός στο διάλογο μεταξύ των χαρακτήρων. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση κάτι που πλήττει την συνολική εικόνα του comic. Οι περισσότεροι βασικοί χαρακτήρες της original τριλογίας κάνουν την εμφάνιση τους και όλοι παρουσιάζονται ισόβαθμα, χωρίς να δίνεται ξεχωριστή προσοχή σε κάποιον. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται νέα μέλη στο cast, τα οποία θα κάνουν την εμφάνιση τους και στα μελλοντικά κεφάλαια της ιστορίας.

55c52900bc985Οι Rucka, Checchetto και Mossa δίνουν ένα παράδειγμα καλής συνεργασίας, κάνοντας το πρώτο τεύχος της σειράς μια ακόμη πολύ καλή προσθήκη στο σύμπαν του STAR WARS. Αν οι αναγνώστες ήλπιζαν να  γνωρίσουν νωρίτερα τη νέα γενιά που θα πρωταγωνιστήσει στο THE FORCE AWAKENS, ή εάν περίμεναν να δουν τον Han Solo να παραπονιέται στον Lando για το πώς συμπεριφέρεται στο Millenium Falcon, δεν θα απογοητευθούν και στις δύο περιπτώσεις, μιας και το SHATTERED EMPIRE #1 τα προσφέρει και τα δύο.

Η Marvel έχει κάνει φοβερή δουλειά από τότε που εξασφάλισε το brand του Star Wars και το συγκεκριμένο τεύχος δεν αποτελεί εξαίρεση.