Εργαστήρια Origami Και Comics Για Εφήβους Στην Athens Comics Library

Δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα στην Athens Comics Library (Γ. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή). Πρόκειται για μια σειρά εργαστηρίων origami, τα οποία εισάγουν τους συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο του να παίρνεις κάτι απλό και να δημιουργείς κάτι όμορφο, και μια σειρά εργαστηρίων comics για εφήβους, με τεχνικές σεναρίου και εικονογράφησης. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες!

Εργαστήρια Origami

Αν η μαγεία είναι να παίρνεις κάτι απλό και να δημιουργείς κάτι όμορφο, τότε σίγουρα η τέχνη του origami είναι μαγική. Με το πιο απλό υλικό – ένα κομμάτι χαρτί – μπορεί κάποιος να πλάσει τις πιο απίθανες μορφές, να διασκεδάσει, να νιώσει τη χαρά της δημιουργίας και να έρθει σε επαφή με την ιαπωνική κουλτούρα. Η τέχνη του origami είναι απλή και χαλαρωτική, ενώ έρευνες δείχνουν ότι βοηθά στην ηρεμία, τη συγκέντρωση και το συντονισμό των ματιών με τα χέρια. Παράλληλα, βοηθά μικρούς και μεγάλους να μάθουν λεπτό χειρισμό, και συνεισφέρει την ενίσχυση της μνήμης. Σας περιμένουμε, λοιπόν, κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα για να εξοικειωθούμε με την τέχνη, να μάθουμε νέα σχέδια, να φτιάξουμε υπέροχες δημιουργίες για εσάς, το σπίτι σας αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ημέρες και Ώρες: κάθε δεύτερη Πέμπτη 18:00-19:00 (Έναρξη: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου)
Κόστος: 7 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

Οκτώβριος: Ζωάκια από χαρτί
Νοέμβριος: Χάρτινα κουτιά
Δεκέμβριος: Χριστουγεννιάτικα στολίδια
Ιανουάριος: Χάρτινα πουλιά
Φεβρουάριος: Ρούχα
Μάρτιος: Καράβια και καρδιές
Απρίλιος: Λουλούδια
Μάιος: Kusudama

Πληροφορίες-κρατήσεις: contact@athenscomicslibrary.gr/ ltsene@gmail.com

 

Εργαστήρια comics για εφήβους

THE ADΜάθετε τεχνικές σεναρίου και εικονογράφησης σε έναν ολοκληρωμένο κύκλο εργαστηρίων διάρκειας 3 μηνών (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) με τον Δημήτρη Κάσδαγλη.

Ο Δημήτρης Κάσδαγλης γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αγγλίας στο Μπέρμιγχαμ και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφία του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, με μάστερ στην αφηγηματική εικονογράφηση. Εικονογραφεί βιβλία για παιδιά από το 2000.

Ημέρες και ώρες: Κάθε Παρασκευή 18:30-20:30 (Έναρξη: Παρασκευή 9 Οκτωβρίου)
Κόστος: 10 ευρώ ανά άτομο ανά συνάντηση (συνολικό κόστος 120 ευρώ)
Πληροφορίες-κρατήσεις: contact@athenscomicslibrary.gr/ ltsene@gmail.com