Dark Corridor #2

Πιθανώς το καλύτερο comic που δεν διαβάζετε αυτή την περίοδο…
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dark Corridor #2

Writer/ArtistRich TommasoPublisherImage Comics

Κάπου ανάμεσα στον σκληρό ρετρό-ρεαλισμό του Dave Lapham και την καρτουνίστικη βία του υποκόσμου, όπως τον αποτύπωσε σε σελιλόιντ ο Quentin Tarantino στις αρχές της δεκαετίας του ’90, υπάρχουν τα comics του Rich Tommaso. Εκεί που οι σκληροί είναι αρκετά σκληροί ώστε να μη γίνονται καρικατούρες, οι κακοί είναι πραγματικά κακοί, χωρίς να έχουν απαραιτήτως κάποιο redeeming back story για να προκαλέσουν ταύτιση στον αναγνώστη/θεατή, και η σάτιρα είναι αρκετά προφανής και καυστική, δίχως όμως να γίνεται ούτε υπέρμετρα διδακτική ούτε εξαντλητικά νιχιλιστική.

Στο δεύτερο τεύχος του DARK CORRIDOR, έχουμε βία στις φυλακές, καταχρήσεις, βρώμικο σεξ, εκδίκηση, δικαίωση, ανατροπές, σασπένς, βία σε night club, βία μεταξύ γυναικών, βία από γυναίκες σε άντρες, βία από σκύλους σε ανθρώπους και φινάλε που δε μοιάζουν και τόσο με φινάλε. Οι δύο ιστορίες του τεύχους διαθέτουν κοινή αισθητική, αλλά παράλληλα διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, ώστε να μην γίνονται βαρετές.

Και όλα αυτά, με το γνωστό, πανέμορφο artwork του Tommaso, που μοιάζει με συνδυασμό Fantagraphics των 90s και ευρωπαϊκού underground. Πιθανώς, το καλύτερο comic που δεν διαβάζετε αυτή την περίοδο…