The Twilight Children #1

Something wicked this way comes...

Οι Gilbert Hernandez, Darwyn Cooke και  Dave Stewart θεωρούνται θρύλοι στον κόσμο των comics, αλλά ποτέ δεν είχαν συνεργαστεί και οι τρεις τους σε μια κοινή δημιουργία. Το THE TWILIGHT CHILDREN #1 είναι ο καρπός της συνεργασίας αυτών των μεγάλων ονομάτων της Ένατης Τέχνης και, κατά την γνώμη μου, το γεγονός αυτό  αυτομάτως  δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες.

Αν κάποιος αναρωτηθεί τι θεματολογία έχει άραγε το THE TWILIGHT CHILDREN #1, ίσως η λέξη “Τwilight” να δίνει ένα hint, μιας και μπορεί να θυμίζει σε ορισμένα άτομα την σειρά – και αργότερα ταινία – THE TWILIGHT ZONE (και ναι, προφανώς δε μιλάω για βρικόλακες που φωσφορίζουν στον ήλιο). Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτό το comic δεν έχει να κάνει με την σειρά του Rod Serling, αλλά ίσως να προδιαθέτει τον αναγνώστη πως πρόκειται να διαβάσει μια ιστορία μυστηρίου ή κάτι που να σχετίζεται με μεταφυσικά στοιχεία. Ποιος ξέρει;

twilight-children-1

Αρκετά όμως με την πολυλογία μου. Το THE TWILIGHT CHILDREN #1 εξιστορεί τα γεγονότα που εκτυλίσσονται σε ένα λατινοαμερικάνικο χωριό, όταν μια λευκή σφαίρα ξεβράζεται στην ακτή της περιοχής. Μια παρέα παιδιών πλησιάζει το περίεργο αντικείμενο που έχει έρθει από την θάλασσα και εκείνο εκρήγνυται αφήνοντάς τα τυφλά. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, μια όμορφη γυναίκα που ίσως να μην είναι από αυτόν τον πλανήτη περιπλανιέται στην ακτή, τραβώντας την προσοχή των κατοίκων και δυο μυστικών πρακτόρων της CIA. Μια επικείμενη εξωγήινη εισβολή απειλεί το ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό και όλοι πρέπει να συνεργαστούν, προκειμένου να σωθούν από την απόκοσμη απειλή που πλησιάζει.

Αν το εξετάσει κανείς από όλες τις πλευρές, το comic απαρτίζεται από όλα τα δυνατά σημεία των δημιουργών του. Η ιστορία του Hernandez είναι αρκετά καλά “δεμένη”, και αυτό φαίνεται από την εισαγωγή, μιας και παρέχεται αρκετός χρόνος πριν η ιστορία να μπει στο κυρίως θέμα. Κατά την εξιστόρηση των γεγονότων, συναντάμε αρκετούς χαρακτήρες και ο Hernandez ασχολείται μαζί τους για το κατάλληλο χρονικό διάστημα – αρκετό, ώστε να μάθουμε πληροφορίες για εκείνους – και όχι πάρα πολύ, ώστε η ιστορία να μην προχωράει. Όσο περνούν οι σελίδες, το comic αλλάζει από δραματικό σε μυστηριώδες, αφού η απόκοσμη παρουσία της σφαίρας καταφέρνει να κάνει την ατμόσφαιρα τρομακτική.

twilight-children-2

Από την πλευρά των πρωταγωνιστών, τα παιδιά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην ιστορία, αφού ο Hemandez γνωρίζει να “γράφει” πολύ καλά τέτοιους χαρακτήρες. Η μεταξύ τους σχέση είναι αρκετά ρεαλιστική, αφού μπορείς να διακρίνεις τα διάφορα επίπεδα στοργής που υπάρχουν ανάμεσά τους και τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο ένας στον άλλον.

Ωστόσο, το σεναριακό μέρος του comic δεν είναι το μόνο θετικό στοιχείο που περιέχει, μιας και τα σκίτσα του Cooke, μαζί με τα χρώματα του Stewart, κλέβουν την παράσταση. Οι γραμμές δίνουν μια όμορφη αίσθηση στους χαρακτήρες και τα panels μια φυσική ροή στο comic – αν κάποιος τα δει με μια άλλη ματιά, θα μπορούσε να πει πως, αν τα έβαζες σε μια σειρά και τα ξεφύλλιζες, μπορεί να έκαναν άνετα ένα animation. Τα κτίρια και ο περιβάλλων χώρος είναι εξίσου όμορφα σχεδιασμένα, ενώ δίνουν μια άποψη στον αναγνώστη για την έκταση του χωριού, χωρίς αυτή να υφίσταται ως πληροφορία στο κείμενο. Σε κάθε panel, αν κοιτάξει κανείς, θα παρατηρήσει ότι σφύζει από λεπτομέρεια και αποδεικνύει ότι δεν έχει γίνει μια πρόχειρη δουλειά, μόνο και μόνο για να τελειώσει το comic.

Από την άλλη, τα χρώματα συνοδεύουν αρμονικά τα σκίτσα του Cooke, χωρίς να τα υπερκαλύπτουν, και προσδίδουν μια ιδιαίτερη αισθητική. Για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε ορισμένες φορές το κόκκινο χρώμα να απεικονίζεται με διαφορετικούς τόνους μέσα στο comic, ανάλογα με το πέρασμα του χρόνου.

Συνοπτικά, το THE TWILIGHT CHILDREN #1 είναι ένα καταπληκτικό πρώτο τεύχος, μιας νέας σειράς που αποδεικνύει ότι, όταν συνεργάζονται ταλαντούχοι άνθρωποι, μπορούν να πετύχουν φοβερά πράγματα. Το ταλέντο του καθενός ξεχωριστά συνεισφέρει θετικά στην συνολική εικόνα της δημιουργίας, προσφέροντας ένα αξιέπαινο αποτέλεσμα.