Debbie’s Inferno

Κατάθλιψη, γάτες και καταχρήσεις...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Debbie's Inferno

Writer/ArtistAnne EmondPublisherRetrofit Comics

Η Anne Emond είναι περισσότερο γνωστή για τα online comics της, με το DEBBIE’S INFERNO να είναι η πρώτη έντυπη δουλειά της. Η ηρωίδα βουλιάζει, κυριολεκτικά, στην κατάθλιψη, έχοντας σαν συντροφιά τη γάτα της, και περνάει από τα διάφορα επίπεδα της προσωπικής της κόλασης, όπως τον τόπο με τις παγωμένες καρδιές, τη ζούγκλα της ζήλειας, ή τη θάλασσα της αναποφασιστικότητας. Θα καταφέρει τελικά να βγει από εκεί ή θα προτιμήσει να μείνει στην έρημο των καταχρήσεων;

Σίγουρα δεν είναι πρώτη φορά που βλέπουμε μια ηρωίδα στο χείλος της κατάθλιψης, με μόνη συντροφιά τη γάτα της (για παράδειγμα, μου έρχονται στο μυαλό τα comics της Σταυρούλας Παπαδάκη και του Θόδωρου Πανάγου). Η Anne Emond, πάντως, έχει καταφέρει το comic της να έχει μια καλή ροή και να διαβάζεται άνετα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει το artwork, που παρά τις πολλές γραμμές και τις έντονες λεπτομέρειες δεν κουράζει και είναι πάντα ξεκαθαρο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το ότι, ενώ η δημιουργός δεν παίζει με τις εκφράσεις, δίνει μια πολύ ιδιαίτερη κίνηση στις φιγούρες της, τόσο μέσα στα panels, όσο και ανάμεσα σε αυτά.

Το DEBBIE’S INFERNO, χωρίς να μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικό, είναι μια ακόμη ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από την Retrofit/Big Planet.